You are here

Međunarodni Centar za obrazovanje i lični razvoj DOO Beograd /odsek medijacija-online obuka/

Kontakt podaci

Adresa: 
Bulevar Zorana Đinđića 211,N.Beograd
Telefon: 
0641438394
Mobilni: 
0641438394
Kontakt osoba: 
Vuković Mladen
Radno vreme: 
pon-pet 07.30h-15,30h

Poslovne informacije

Delatnost: 
Medijacija-posredovanje u vansudskom rešavanju sporova
Kategorija firme: 
O nama: 

U toku je prijava za obuku od 05.08.22 do 9.8.22.Obrazac za prijavu: 

PRIJAVA NA OSNOVNU ONLINE  OBUKU 

Šta je medijacija – posredovanje 

Medijacija je alternativni način rešavanja sporova u kojem stranke uz pomoć treće nepristrasne i neutralne osobe, (licenciranog posrednika-medijatora) traže rešenje sukoba ili spora koje će biti prihvatljivo za obe strane. Republika Srbija značajno podržava i favorizuje sam postupak posredovanja te je 2019. godine u samom “Zakonu o sudskim taksama” donela rešenje da se strane u postupku pred sudovima oslobađaju plaćanja sudskih taksi, ako do zaključenja prvog ročišta za glavnu raspravu, svoj spor okončaju posredovanjem ili medijacijom.

Osnovna  obuka za medijatore (ONLINE)

Međunarodni centar za obrazovanje i lični razvoj d.o.o., ispunio je sve uslove za obavljanje osnovne obuke za posrednika, te SVAKE PRVE SREDE DO NEDELJE u mesecu od 17h-21h organizuje “online” akreditovanu obuku za medijatore po odobrenju Ministarstva Pravde Republike Srbije br. 740-09-00888/2020-22. Obuka se organizuje u skladu sa Pravilnikom o programu obuke za posrednika (Sl.gl. RS br. 146/2014), i predstavlja jedan od uslova za dobijanje dozvole za posredovanje i sticanje prava na upis u Registar posrednika Ministarstva pravde Republike Srbije.

Obuka se sprovodi shodno pravilniku o programu osnovne obuke posrednika, te traje 5 dana po 5 časova dnevno.

Osnovna Obuka za Medijatora se sprovodi po gore navedenom rešenju Ministarstva Pravde i biće održana ONLINE, (preko zoom platforme), SVAKE PRVE SREDE DO NEDELJE u mesecu od 17h-21h, počevši od Februara 2021. koja traje pet dana po pet časova dnevno.
Možete se prijaviti već sada i rezervisati termin online obuke koji Vama najviše odgovara.

Kako da postanete medijator?

Uslove za ovo veoma atraktivno zanimanje propisalo je samo Ministarstvo Pravde Republike Srbije, te za obavljanje poslova posrednika lice mora da ispunjava sledeće uslove:

 • da je završilo OSNOVNU OBUKU ZA POSREDNIKA
 • da je lice državljanin Republike Srbije
 • da lice nije osuđivano na bezuslovnu kaznu zatvora za krivično delo koje
 • ga čini nedostojnim za obavljanje poslova posredovanja
 • da je poslovno sposobno
 • da ima najmanje visoku stručnu spremu (180espb)

Posle završene osnovne obuke naš centar Vam izdaje uverenje o završenoj obuci, a Ministarstvo Pravde izdaje vam dozvolu za posredovanje i upisuje Vas u svoj registar posrednika, te time ispunjavate sve uslove da postanete:
LICENCIRANI POSREDNIK-MEDIJATOR, REPUBLIKE SRBIJE

Dozvola za posredovanje, koju dobijate je javna isprava kojom se potvrđuje da lice ispunjava uslove za obavljanje posredovanja propisane članom 33 Zakona o posredovanju u rešavanju sporova.

Osim sticanja dozvole za posredovanje, koja polaznicima omogućava i samostalno obavljanje posla medijatora (kao dodatni ili stalan posao), tokom obuke ćete:

 • steći znanja i veštine potrebne za samostalno i uspešno obavljanje
  poslova posredovanja
 • upoznati se sa osnovnim zakonskim okvirom medijacije u Srbiji
 • savladati veštine komunikacije
 • savladati veštine upravljanja konfliktima
 • naučiti da stečene veštine koristite kako u profesionalnom, tako i u privatnom okruženju

Ko su predavači?

Predavači su licencirani medijatori koji su odobreni od strane Ministarstva pravde, a njihove biografije možete naći u delu naš tim. Na svakoj obuci uvek imamo i gostujuće predavače iznenađenja koji dolaze iz različitih industrija, a u uskoj su vezi sa medijacijom, pravosuđem ili preduzećima koja medijaciju sprovode svakodnevno. Spoj teorije i prakse čini naše obuke drugačijim, zanimljivim i svakako primenjivim u realnom životu.

Nakon uspešno završene obuke svaki polaznik dobija Uverenje o završenoj obuci za Medijatora.

Obuka se sprovodi putem Interneta (online) i to korišćenjem aplikacije „Zoom“. Nakon prijavljivanja, svi polaznici dobiće instrukcije za instaliranje ove besplatne aplikacije kao i sve informacije i podršku neophodnu za pohađanje obuke putem interneta.

Za učešće na obuci svakom polazniku je neophodan računar/laptop/tablet sa integrisanim ili eksternim mikrofonom i kamerom kao i stabilna internet konekcija.

Cena osnovne obuke za Medijatora iznosi 30,000 RSD

U toku su prijave!

 

medijacija obuka subotica novi sad beograd
medijacija obuka subotica novi sad beograd
O našim proizvodama i uslugama: 

Ko su predavači na obukama?

Predavači su glavni razlog zašto se polaznici opredeljuju za nas, jer zaista imaju od koga da nauče, što je složićemo se najvažnije. Svi naši predavači pre svega su licencirani medijatori koji su akreditovani od strane Ministarstva pravde, a njihove biografije možete naći u delu naš tim. Na svakoj obuci uvek imamo i gostujuće predavače iznenađenja koji dolaze iz različitih industrija, a u uskoj su vezi sa medijacijom, pravosuđem ili preduzećima koja medijaciju sprovode svakodnevno. Spoj teorije i prakse čini naše obuke drugačijim, zanimljivim i svakako primenjivim u realnom životu.