You are here

Vaterpolisti Spartaka ubedljivi protiv Vračara

06.12.2022. Vaterpolisti Spartaka slavili su ubedljivo protiv Vračara u Beogradu rezultatom 22:7 u petom kolu Prve B lige Srbije. Prva četvrtina je bila neizvesna, ali su do poluvremena Subotičani stekli prednost od plus pet što je bilo za domaćina nedostižno i bodovi su stigli na sever Bačke.

Prvu deonicu Spartak je rešio u svoju korist golom razlike 5:4, dok su se u drugoj četvrtini raspucali Subotičani i dobili je sa 5:1 za odlazak na pauzu uz pet golova prednosti.

U nastavku su gosti takođe bili bolji rival u bazenu. Treću četvrtinu su dobili sa 7:3, dok su u poslednjoj trijumfovali sa 6:0 za pobedu od ubedljivih 22:7.

Vračar – Spartak 7:22 (3:4, 1:5, 3:7, 0:6)

Vračar :Brakočević, Radić, Simić, Ristić 3, Arsić 1, Anđelković 1, Bojić 1, Cvijanović 1, Kalezić, Bukilica, Cvetić, Dmitrović. Trener: Kikinđanin.

Spartak: Ćalasan, Varkulja, Bulatović 1, Ivković 2, Šormaz 4, Hegediš, Ugarković 4, Jarić 2, Lugonja, Mikolovski, Stojanović 6, Ivković 2, Todić. Trener: Tešić.

Spartak u narednom kolu koje je na programu u subotu, 3. decembra dočekuje zemunski Taurunom. Biće to derbi meč i borba za prestiž na tabeli. Zemunci imaju 7 bodova što ih je pozicioniralo na drugo mesto, dok Subotičani imaju 6 i dva meča manje odigrana.

Izvor: www.subotica.com

 

Grad: