You are here

Subotica

Nova laboratorija na Ekonomskom fakultetu, u planu i razvoj Centra izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima

21.03.2023. Na Ekonomskom fakultetu u Subotici otvorena je laboratorija „Stjepan Han” koja će služiti za održavanje predavanja i vežbi u okviru nastavnih aktivnosti, a u planu je da u što kraćem roku ona izraste u Centar izvrsnosti za upravljanje softverskim proizvodima. Laboratoriju, koja nosi ime začetnika razvoja Poslovne informatike na teritoriji bivše Jugoslavije, renovirala je i opremila Inspira grupa.

Inspira grupa i Ekonomski fakultet prepoznali su rastući značaj profila produkt menadžera i potrebu Fakulteta da takve profile u budućnosti gradi.

Održan sajam zapošljavanja

21.03.2023. U subotičkoj Filijali Nacionalne službe za zapošljavanje održan je prvi sajam zapošljavanja ove godine. Više od 20 poslodavaca ponudilo je ukupno 250 slobodnih radnih mesta. Kao i prethodnih godina, poslodavci su najviše iskazivali potrebu za radnicima u proizvodnji, ali su takođe traženi vozači B i C kategorije, konobari, pomoćni kuvari, zanatlije i drugi.

Započela je dostava rešenja za naknadu za odvodnjavanje preko eUprave

21.03.2023. Obveznicima naknade za odvodnjavanje na području Vojvodine, koji su registrovani na portalu eUprava, već su dostavljena rešenja za ovu godinu. Oko 127.000 obveznika fizičkih lica dobiće svoja rešenja u svoj elektronski sandučić u narednim danima.

Za one koji nisu registrovani korisnici eUprave, rešenja će biti poslata poštom u drugoj polovini aprila.

Ukoliko nije bilo promena u imovnom stanju, iznos na rešenjima biće isti kao prošle godine, što znači da neće biti poskupljenja.

Počela prijava za izdavanje penzionerske kartice

21.03.2023. Republički fond PIO je počeo sa prijavama za Penzionersku karticu nove generacije za penzionere i korisnike ostalih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja od 15. marta. Svi penzioneri, korisnici novčane naknade za pomoć i negu drugog lica, novčane naknade za telesno oštećenje, privremene naknade po osnovu druge i treće kategorije invalidnosti ili preostale radne sposobnosti, kao i korisnici privremene naknade za vreme nezaposlenosti koji nisu prevedeni u invalidsku penziju, mogu ostvariti pravo na izdavanje i korišćenje kartice.

Anketiranje građana o javnom gradskom prevozu u Subotici sprovodi se tokom ove sedmice

21.03.2023. U cilju poboljšanja sistema javnog gradskog i prigradskog prevoza u Subotici, u toku je izrada Studije za reinženjering, koja će se fokusirati na obnovu strukture i funkcionisanje sistema javnog prevoza putnika, prilagođavanje stvarnim transportnim potrebama i zahtevima korisnika i podizanje kvaliteta usluge prevoza.

Izmenjeno radno vreme pojedinih ambulanti tokom ove sedmice

21.03.2023. Ambulanta Ogranak 3 u Ruđera Boškovića neće primati pacijente tokom ove sedmice.

Ambulanta Dom penzionera će raditi u utorak i petak od 7 do 14 časova, a ostalim danima od 13 do 20 časova.

Ambulanta Peščara će biti otvorena u utorak i sredu od 7 do 17 časova i ostalim danima od 7 do 14 časova.

Ambulanta Hajdukovo će pacijente primati tokom ove sedmice prema sledećem rasporedu: utorak od 10.30 do 13 časova, sredu od 13.30 do 17 časova, četvrtak od 10 do 13 časova i petak od 7 do 10 časova.

Derbi između fudbalerki „Crvene zvezde“ i „Spartaka“ završen je bez pobednika

21.03.2023. Fudbalerke Spartaka u nastavku fudbalskog prvenstva Srbije gostovale su u Beogradu ekipi Crvene Zvede. Utakmica je završena bez pobednika nerešenim rezultatom od dva dva.

Posle ovog 13.kola subotički tim ostaje prva ekipa na tabeli, ali Crvena Zvezda posle dužeg vremena uzela je bod šampionu države.

Izvor: www.yueco.rs

 

Odbojkašice Spartaka ubedljive protiv Partizana

21.03.2023. Spartak je igrao protiv Partizana u prvom meču 21. kola Superlige za žene. Nakon preokreta, Spartak je pobedio Partizan. U poslednjem kolu ligaškog dela, Spartak će igrati protiv Inđije.

Partizan je bolje počeo meč, kontrolisao je prvi set i lako ga osvojio. Međutim, u narednom setu je bilo veoma neizvesno, obe ekipe su se borile, ali domaća ekipa je na kraju osvojila taj set sa minimalnom razlikom. Nakon toga, Spartak je osvojio i naredna dva seta i zasluženo pobedio protivnika iz sredine tabele.

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica