You are here

Subotica

„Gripa Petrovljevih” Kirila Serebrenikova i „Kopilot” Ane Zohre Berahed sutra na programu Festivala evropskog filma Palić

Petog festivalskog dana, u sredu 21. jula na Letnjoj pozornici na Paliću, u Glavnom takmičarskom programu u 21h će biti prikazan film „Gripa Petrovljevih” Kirila Serebrenikova , a u 23h „Kopilot” nemačke rediteljke Ane Zohre Berahed.

Mesna zajednica „Centar II“ juče, danas, sutra-2021.g

Prošle sedmice posetili smo Mesnu zajednicu „Centar II“ gde smo ljubazno dočekani od strane zamenika predsednika saveta Gorana Ćurića, pošto predsednik Miroslav Cicmil usled brojnih obaveza nije mogao da nas primi. U ovoj MZ novo rukovodstvo je stupilo na snagu 2019.godine, savet broji 15 članova, a sekretar MZ je Miloš Nikolić.

Na samom početku Ćurić nam je u kratkim crtama ispričao šta je urađeno u protekloj godini i na početku ove:

Udruženje „Za Suboticu svim srcem“ neumorno radi i tokom leta

Kako bi pomogli najranjivijim kategorijama stanovništva, Udruženje „Za Suboticu svim srcem“ će tokom leta organizovati brojne akcije kroz koje će sakupljati sredstava za ličnu higijenu, igračke, tablete, garderobu i slatkiše za decu iz „Kolevke“ školske torbe, pribor i udžbenike za decu iz socijalno ugroženih porodica, te podelu polovne garderobe i humanitarni bazar. Udruženje „Za Suboticu svim srcem“ je osnovano 15. marta prošle godine, na samom početku krize izazvane epidemijom virusa kovid-19.

Za vikend održani Dani Nikole Tesle

Manifestacija Dani Nikole Tesle, osma po redu u organizaciji Udruženja Ličana „Lika“, održana je za vikend na Vodicama. Na ovom svetilištu posvećenom Presvetoj Bogorodici, Ličani tradicionalno održavaju skupove koji afirmišu zavičajnu kultruru i tradiciju, kao i lik i delo Nikole Tesle. Skup je počeo tokom prepodneva nadmetanjem u tradicionalnim sportskim igrama kao što su, vučenje konopca, boćanje, bacanje kamena sa ramena dok su se mališani trkali u džaku i noseći jaje u kašici.

Počela izgradnja ambulante na Prozivci

Na radost mnogobrojnih stanovnika Prozivke prošle nedelje u Pazinskoj ulici počela je izgradnja ambulante Doma zdravlja Subotica. Kako je planirano, radovi, čija vrednost premašuje 60 miliona dinara, biće završeni na proleće 2022. godine. Nova ambulanta prostiraće se na 380 kvadratnih metara i sastojaće se iz četiri ordinacije, sale za intervenciju, EKG dijagnostiku, kancelarija i pomoćnih prostorija. Kamen temeljac za ambulantu položio je gradonačelnik Stevan Bakić koji je istakao veliku važnost ovog događaja ne samo za stanovnike Prozivke već i za meštane susednih mesnih zajednica.

Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno sa Radničkim iz Niša na startu sezone

Spartak je na premijernoj utakmici u novoj sezoni odigrao nerešeno 1:1 sa Radničkim iz Niša. U veoma zanimljivom i dinamičnom meču, gde je viđena odlična igra oba tima, do golova se došlo ipak nakon konsultacija i VAR provera. Škrbić je doveo Nišlije u vođstvo, a Tufegdžić izjednačio za bod „golubova“. Od početka se igralo otvoreno na obe strane bez kalkulacija. Spartak je imao blagu inicijativu i češće dolazio do kaznenog prostora Nišlija, ali bez ikakve opasnosti po gol Kahrimana. Na drugoj strani gosti su ubrzo zapretili, pa i zatresli mrežu. U 16.

Nova pojačanja u FK Spartak Ždrepčeva krv

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv predstavio je dva nova igrača sa kojima će ekipa pokušati da ostavari bolji plasman. Iz Javora dolazi dvadesetrogodišnji Srđan Šćepanović, fudbaler sa zavidnim superligaškim iskustvom, koji će igrati na poziciji veznog igrača, dok i će subotičku ekipu na poziciji veznog igrača i bočnog napadača pojačati dvadesetdvogodišnji Makedonac, Andrej Todorovski.

Održana osma jedriličarska regata „Palićka jedra”

Proteklog vikenda na Palićkom jezeru održana je tradicionalna, osma po redu, jedriličarska regata "Palićka jedra". Takmičenje je održano za klase "Optimist", "ILCA4", "ILCA7", a učestvovalo je 40 takmičara. Jedriličarski klub "Reful" Palić ove godine slavi deceniju postojanja, iako je ovo ukupno 16. regata koju je Klub organizovao. Na „Palićkim jedrima” ove godine učestvovalo je oko 40 takmičara iz šest klubova - AJK Beograd, Panonija Bela Crkva, Vojvodina Novi Sad, Palilula Beograd, Palić i domaćin "Reful". Prvog dana nije bilo uslova za voženje trka.

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica