You are here

Subotica

Obeležen Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

6.12.2022. Učenici i nastavnici OiSŠ „Svetomir Bojanin“ su povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, koji se širom sveta obeležava 3. decembra, u centru grada delili poruke sugrađanima koje afirmišu položaj osoba sa invaliditetom.

Po rečima defektologa Anike Hetvani izuzetno je značajno da deca sa invaliditetom budu uključena u celokupno obrazovanje.

OŠ "Majšanski put" dobila novu led rasvetu i termoizolaciju

6.12.2022. U OŠ „Majšanski put” nastavljena je modernizacija rasvete i urađena je termoizolacija u obe školske zgrade. Novac za zamenu rasvete obezbedio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, dok je radove na postavljanju termoizolacije finansirao Mađarski nacionalni savet.

U modernizaciju objekata OŠ „Majšanski put”, koju pohađa 580 đaka, u proteklom  periodu uloženo je ukupno 15,7 miliona dinara.

KUD „Aleksandrovo“ održalo godišnji koncert povodom 45 godina postojanja

06.12.2022. KUD „Aleksandrovo“ je pred punom salom u Nepkeru, u nedelju (04.12.) održalo godišnji koncert povodom 45 godina postojanja. Bilo je to divno veče muzike i plesa, gde su nam folkloraši pokazali samo delić onoga što su gradili i učili godinama. U godinama iza njih je mnogo truda i napornog rada, mnogo odvežbanih koraka, kako bi na bini sve izgledalo savršeno. Osim muzike i plesa pokazali su nam i divne narodne nošnje (bunjevačku, mađarsku, bosansku i srpsku), od kojih su neke sašivene baš u KUD-u „Aleksandrovo“, gde se i dalje neguje tradicija ručnih radova.

Izmenjeno radno vreme pojedinih ambulanti tokom ove sedmice

06.12.2022. Ambulanta Ogranak 3 u Ruđera Boškovića neće raditi tokom ove sedmice.

Ambulante Ogranak 7 i Dom penzionera će u utorak i četvrtak biti otvorene od 13 do 20 časova, a ostalim danima od 7 do 14 časova.

Ambulanta Tavankut će pacijente primati u sredu i četvrtak od 13 do 20 časova,  a ostalim danima od 7 do 14 časova.

Ambulanta Peščara će svim danima raditi od 10 do 17 časova, osim u petak kada će raditi od 7 do 14 časova.

Ambulanta Zorka će biti otvorena u utorak od 10 do 17 časova i u petak od 7 do 14 časova.

Ledeni tobogan uskoro u centru grada

06.12.2022. U toku je postavljanje novogodišnje rasvete, koja će biti uključena 15. decembra, a istog dana sa radom počinju i montažna klizališta koja će biti postavljena na pet lokacija. Novina ove godine je ledeni tobogan, koji će biti postavljen ispred svečanog ulaza u gradsku kuću i sigurno će biti glavna atrakcija za naše najmlađe sugrađane.

Novogodišnja rasveta će ove godine svetleti 20 dana kraće nego ranijih godina, u skladu sa aktuelnim merama štednje. Takođe, od ukupno 2.000 dekorativnih elemenata, biće postavljeno 1.300.

Džudo klub Spartak bio je domaćin desetog međunarodnog kupa

06.12.2022. Džudo klub Spartak bio je domaćin desetog međunarodnog kupa. Na turniru se okupilo preko 240 takmičara iz Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije i Srbije. Spartak je sa svojim selekcijama iz Bajmoka i Čantavira zasluženo osvojio drugo mesto u ukupnom plasmanu a ujedno su bili najmasovniji klub sa 34 takmičara. Ovi mladi takmičari uživali su na strunjačama i zasluženo se našli na pobedničkom postolju. Sve uzrasne kategorije opravadale su svoje učešće i od njih se tek očekuju rezultati.

Izvor: www.yueco.rs

Vaterpolisti Spartaka ubedljivi protiv Vračara

06.12.2022. Vaterpolisti Spartaka slavili su ubedljivo protiv Vračara u Beogradu rezultatom 22:7 u petom kolu Prve B lige Srbije. Prva četvrtina je bila neizvesna, ali su do poluvremena Subotičani stekli prednost od plus pet što je bilo za domaćina nedostižno i bodovi su stigli na sever Bačke.

Prvu deonicu Spartak je rešio u svoju korist golom razlike 5:4, dok su se u drugoj četvrtini raspucali Subotičani i dobili je sa 5:1 za odlazak na pauzu uz pet golova prednosti.

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica