You are here

Uspešan vikend za mlade tenisere Spartaka

Dušan Obradović tenis
Lana Virc tenis

Protekli vikend bio je izuzetan za tenisere Spartaka, Lana Virc je trijumfovala na Sofia Kupu dok je Dušan Obradović osvojio fjučers u Kuršumlijskoj Banji.

Teniser Spartaka Dušan Obradović osvojio je turnir u Kuršumlijskoj Banji nakon čega će znatno popraviti svoj plasman na ATP listi. U prvom kolu pobedio je  Milana Drinića sa 2:0, nakon toga sa maksimalnih 2:0 savladao je Nicolasa Buitragoa iz Kolumbije, zatim je sa 2:1 bio bolji od šestog nosioca Vlada Dancua iz Rumunije. U polufinalu Obradović je bio veoma ubedljiv, pobedivši tenisera iz Italije, Franceska Ferrarija sa 6:2, 6:1.

Pobednički pehar osvojio je nakon pobede nad favoritom Svatoslavom Gulinom iz Rusije sa 2:0 (6:2, 6:3) koji je bio peti nosilac i trenutno 200 mesta bolje plasiran od njega na ATP listi. Obradović bi nakon uspeha trebao znatno da poboljša svoj rejting i očekuje se da bude oko šestotog mesta.

Uspešna je bila i talentovana Lana Virc, koja je u Sofiji (Bugarska) osvojila turnir 2. kategorije za igračice do 16 godina. Lana je do pehara stigla bez izgubljenog seta.  Nakon tri ubedljive pobede u polufinalu je savladala Rumunku, Juliju Bucueli sa 2:0 (6:1 ,6:4). U finalnom meču na Kupu Sofije igrale su dve teniserke iz Srbije. Lana Virc je bila uspešnija, sa 2:0 (6:2, 6:2) pobedila  je Teodoru Vlajić te se kući vraća sa pobedničkim peharom.

Pionirska ekipa Spartaka do 14 godina je osvojila 2. mesto na Ekipnom prvenstvu Srbije. U finalu su poraženi od "Šumica" iz Leskovca rezultatom 3-1.

Grad: