You are here

Trijumf "Šeki enterijer Real impeks" na Jubilarnom 50. Novogodišnjem turniru u malom fudbalu

Trijumf "Šeki enterijer Real impeks" na Jubilarnom 50. Novogodišnjem turniru u malom fudbalu

U atmosferi uzbuđenja i neizvesnosti, završen je jubilarni 50. Novogodišnji turnir u malom fudbalu, a ekipa "Šeki enterijer Real impeks" se okitila pobedničkim peharom. U finalnom spektaklu protiv izuzetne ekipe "Pivnica Gros", "Šeki enterijer Real impeks" dominirao je igrom i ostvario trijumf rezultatom 3:1. Golovima Miodraga Guberinića, Čedomira Tomčića i Aleksandra Zolnajića, ova ekipa je peti put zaredom osvojila prvo mesto na tradicionalnom turniru.

Polufinalne utakmice opravdale su očekivanja ljubitelja malog fudbala koji su uživali u dobrom i neizvesnom nadmetanju. Prvi polufinalni duel između "Pivnica Gros" i ekipe "Huntmann" završen je bez golova tokom regularnog vremena (0:0), a o sudbini finaliste odlučivali su penali. "Pivnica Gros" je slavila rezultatom 3:1 i plasirala se u finale. Drugi polufinalni okršaj između "Šeki enterijer Real impeks" i "NTM Čikerija" bio je napet sve do penala. Utakmica je završena nerešeno 1:1, ali su "Šekijevci" izvođenjem penala slavili 2:1, obezbedivši svoje mesto u finalu.

Pre završnice turnira, mladi fudbaleri rođeni 2013. i 2014. godine iz Arene i SU Team-a priredili su revijalni deo, gde je Arena pobedila sa 3:1 protiv SU Team-a. Drugi meč bio je između mlađih igrača iz FK Subotica i Spartaka, a Spartak je slavio minimalnim rezultatom 1:0.

U meču za treće mesto, "NTM Čikerija" je dominirala nad "Huntmann" rezultatom 6:1. Finale je bilo pravo fudbalsko uživanje gde su se sastale dve najbolje ekipe turnira, "Šeki enterijeri Real impeks" i "Pivnica Gros". Zdravko Maravić je doneo vođstvo Pivnici, ali je Miodrag Guberinić izjednačio rezultat pred kraj prvog poluvremena. Čedomir Tomčić je preokrenuo rezultat, a Aleksandar Zolnaijć je postavio konačnih 3:1 za "Šeki enterijer Real impeks".

Nakon finalnog meča, proglašeni su najbolji pojedinci. Dušan Vukoslavović iz ekipe "Šeki enterijer Real impeks" zaslužio je titulu najboljeg golmana, dok je Aleksandar Zolnaijć sa 21 postignutim golom ponovio titulu prvog strelca. Najbolji igrač turnira bio je Zdravko Maravić iz ekipe "Pivnica Gros".

Nagrade su uručili članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu, Nataša Aleksić, predsednik Sportskog saveza Subotice Sreten Damnjanović, sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković, i predsednik Gradskog fudbalskog saveza Subotice Tadija Stantić.

Grad: