You are here

Srbija pobednik 29. Memorijalnog turnira u fudbalu „Stevan Ćele Vilotić“

Memorijalni 29. turnir u fudbalu

Srbija je pobednik 29. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“ koji se od 4. do 12. Septembra održavao u Subotici, Senti i Kuli. Uprkos porazu u poslednjem meču od Francuske, aktuelnog Evropskog prvaka u ovoj generaciji, „orlići“ su podigli Ćeletov trofej.

Na završnoj utakmici Memorijala „Stevan Ćele Vilotić“ Francuska je pobedila Srbiju minimalnim rezultatom 1:0, ali  to nije bilo dovoljno da „galski petlovi“ osvoje turnir jer kako se zatvorio „krug“ između Srbije, Francuske i Crne Gore gde su sve tri selekcije imale po dve pobede međusobni skor je odlučio o plasmanu i naš nacionalni tim je podigao Ćeletov trofej.

Bili su „orlići“ bolji na terenu, stvorili veliki broj šansi, ali nemirni u završnici i neprecizni što su Francuzi kaznili u 60. Minutu i stekli prednost. Do kraja je bilo neizvesno i malo je nedostajalo Srbiji da izjednači, ali su gosti odoleli i zabeležili pobedu.

Srbija – Francuska 0:1 (0:0)
Biumla 60'

Srbija: Lijeskić, Vukičević, Serafimović, Stanković, Šljivić (Mladenović), Mijatović, Bukinac (Mirosavić), Petrović (Vasiljević), Simić Nedeljković (Mirčetić), Milošević.

Francuska: Bengui (Ravejre), Kiumbedi, Mavisa, Atangana, Tel (Maluda), Due (Dajkon), Baseja (Sar), Bentumi (Kalambaji), Zidan, Lahmadi (Tabibu), Biumla.

CRNA GORA BOLJA OD MAĐARSKE

U trećem kolu Memorijala „Stevan Ćele Vilotić“ Crna Gora je u Bačkoj Topoli nadigrala Mađarsku i slavila sa 4:0. Odličnom igrom i uz četiri gola u mreži rivala „sokoli“ su stigli do ubedljive i zaslužene pobede koja im je donela drugo mesto na Memorijalu.  

Imali su Crnogorci inicijativu, nekoliko odličnih šansi gde su pogodili u dva navrata prečku, ali lopta nije htela u gol. U 16. minutu golman Mađarske Armin Peč napravio grešku i zaradio crveni karton. Sjajnom igrom već u 20. minutu stekli su „sokoli“ vođstvo. Stefan Radojević se najbolje snašao posle nekoliko pokušaja kda se lopta odbila od prečku i vatila se u polje do njega, uputio je udarac i pogodio za 1:0. Dovoljno je bilo šest minuta Crnoj Gori da na semaforu stoji 2:0. Nikola Medojević je izveo skraćeni korner s leve strane, a na drugoj se najbolje snašao izvanredni Luka Lečić i loptu sproveo u gol Mađara. Diktirali su „đetići“ ritam utakmice, igrali visoko i protivniku nisu dozvolili ni jednog trenutka da se približi njihovom golu, dok su na suprotnoj strani pretli i na isteku pola sata igre još jednom iskoristili dominaciju. Po drugi put Medojević je asistirao, a Andrej Camaj skočio i glavom loptu plasirao iza leđa Mark Getvena.

I u drugom delu  Crnogorci su bili bolji na terenu, a Stefan Golubović je u 50. minutu povisio prednost na 4:0 ujedno postavio i konačan rezultat utakmice.

Crna Gora - Mađarska 4:0 (3:0)
Radojević 20', Lečić 26', R. Camaj 31', Golubović 50'

Crna Gora: Krijestarac (Milović), Mi. Vračar (Vukićević), Maraš, Lečić (Vujović), Perović (A. Camaj), Medojević (Tešović), R. Camaj (Tomašević), Radojević (Bulatović), Roganović (Miranović), Ma. Vračar, Osmajić.
Mađarska: Peč, Bodnar, Kočiš, Komloš (Ferenčik), Vingler (Tot), Kovač (Almaši), Okeke (Mohos), Husar (Pešti), Umatum  (Cibla), Klaus (Gyetven), Svoboda.

Nakon odigravanja poslednje utakmice, na Gradskom stadionu u Subotici održana je ceremonija  zatvaranja turnira, odnosno uručivanja trofej pobednicima i najboljim pojedincima 29. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“.

Za najboljeg igrača Memorijala proglašen je Aleksandar Stanković iz Srbije, dok je njegov saigrač Luka Lijeskić poneo priznanje najboljeg golmana. Stefan Golubović, reprezentativac Crne Gore je najbolji strelac, a za najtalentovanijeg igrača reprezentacije Srbije proglašen Kosta Nedeljković. Trofej „Ivica Kajdoči“ koji se dodeljuje za ferplej poneo je naš nacionalni tim, a najbolji trener je Radovan Krivokapić, selektor Srbije.

Rezulati:
Prvo kolo: Srbija – Mađarska  3:1, Francuska – Crna Gora 0:2.
Drugo kolo: Srbija – Crna Gora 3:0, Francuska – Mađarska 2:0.
Treće kolo: Srbija – Francuska 0 :1, Crna Gora – Mađarska 4:0

Tabela
Srbija          3 2 0 1 6:2 6
Crna Gora  3 2 0 1 6:3 6
Francuska  3 2 0 1 3:2 6
Mađarska  3 0 0 3 1:9 0

 

Grad: