You are here

Spartak golovima Vidakovića i Ubiparipa slavio u vojvođanskom derbiju

Vojvođanski derbi

U 69. vojvođanskom derbiju Spartak je slavio golovima Vladana Vidakovića i Voje Ubiparipa. Prijala je pauza Subotičanima da se nameste i vrate na pobednički kolosek i u 7. kolu Superlige upišu tri boda. Iako su gosti imali inicijativu, Subotičani su iskoristili svoje prilike, odličnom odbranom sačuvali stečeno, a greške i neprecizna završnica goste su koštali poraza.

Imala je Vojvodina inicijativu, nekoliko prilika, ali ih nije iskoristila, a onda je Spartak posle prekida u 14. minutu stigao do prednosti. Jug Stanojev je izveo udarac iz ugla, a najviši u skoku bio je Vladan Vidaković i glavom plasirao loptu u gol za radost Subotičana – 1:0.

U nastavku utakmice i dalje je Vojvodina imala posed lopte i inicijativu, ali nestrpljivost u završnici im nije donela rezultat. Spartak je sigurno uveo minimalnu prednost,  a onda u 56. minutu je i udvostručio. Aleksa Đurasović je oduzeo loptu protivniku na svojoj polovini terena, povukao nekoliko koraka, a potom uputio pas do Voje Ubiparipa koji je iskusno  šalje po zemlji u donji dalji ugao za 2:0. Tražila je Vojvodina najbolje rešenje za dobru odbranu Spartaka, prilike su se nizale, Zukić, a potom i Vukić su bili neprecizni. Oba puta lopta je prošla tik uz stativu i bodovi su ostali u Subotici.

Spartak - Vojvodina 2:0 (1:0)
Vidaković 14', Ubiparip 56'

Spartak: Manojlović, Tanasijević, Kerkez, Prijović, Bijelović, A.S. Đurasović, Vidaković, Stanojev  (Ćalasan), Todoroski (Tošeski), Ubiparip (Mudrinski), Babić (Mijić).

Vojvodina: Cerević, Lazarević, Rosić (Kajević), Crnomarković, Bjeković (Butraković), Salgueiro, Milosavljević (Nikolić), Radulović, Zukić, Malbašić, Ivanović (Vukić).

U narednom kolu Spartak je ponovo domaćin. Ugostiće Subotičani Voždovac na Gradskom stadionu, a utakmica se igra u petak, 22. septembra, od 18 časova.

Izvor: www.subotica.com

Grad: