You are here

Rukometaši Uba bolji od Spartaka

13.06.2023. Rukometaši Spartaka nisu uspeli ostvariti povratak u elitni rang. Subotičani su poraženi od Uba rezultatom 31:28 u trećoj utakmici finala plej-ofa Super B lige Srbije. Obe ekipe su pokazale veliku želju za pobedom, što se odrazilo na tok utakmice. Domaći tim je poveo, ali su Subotičani uspeli preokrenuti rezultat nakon deset minuta igre i stići do vođstva od 6:4. Vođena je žestoka borba, ali igrači Uba su bili uspešniji i ponovo su poveli nakon dobre serije, odlazeći na poluvreme s prednošću od četiri gola (14:10).

U drugom delu utakmice, igrači Uba su uspeli održavati stečenu prednost, dok Spartak nije uspeo dostići njihovu prednost. Pobeda je pripala domaćinu koji je slavio rezultatom 31:28 i time osigurao mesto u Arkus ligi u narednoj sezoni, dok će se Subotičani morati ponovo boriti za povratak među najbolje. Prvi susret su Ubljani rešili u svoju korist rezultatom 25:22, dok je Spartak izjednačio u drugom susretu pobedom od 34:26. Odlučujuća utakmica pripala je ekipi sa Uba koja je pobedila rezultatom 31:28 i osigurala mesto u elitnom rangu.

Ub - Spartak 31:28 (14:10)

Ub: Zeljić, Radovanović S.4, Anđelić, Jovanović N., Ikonić, Radovanović G. 4, Žarković, Pantić 5, Jovanović L. 5, Petrović 1, Trivić, Đerić, Panovski 11, Stojanović 1, Drobnjaković, Bogunović.

Spartak: Starčević, Momić 2, Miskin 4, Milović, Panić 1, Marić, Ivić, Potpara 1, Gašić, Spremo 2, Radosavljević 10, Perazić, Bukvić, Živković 3, Stevović 4, Maksimović.

Grad: