You are here

Rukometaši Spartaka bolji od Uba

Rukometaši Spartaka bolji od Uba

06.06.2023. Rukometaši Spartaka su trijumfovali u drugoj finalnoj utakmici plej-ofa protiv ekipe Uba rezultatom 34:26, čime su izborili odlučujuću utakmicu za plasman u viši rang. Ekipa Slaviše Lakovića je prikazala sjajnu igru koja im je donela pobedu i priliku da se bore za ulazak u Arkus ligu, najviši rang takmičenja u Srbiji. Gosti iz Uba su bolje otvorili meč i stekli prednost od dva gola, ali domaći igrači su brzo reagovali i izjednačili rezultat. Snažnom odbranom su zaustavili protivnika i preokrenuli rezultat u svoju korist, odlazeći na odmor sa šest golova prednosti - 17:11.

U drugom poluvremenu se vodila žestoka borba, ali gosti su bili nemoćni u pokušajima da smanje zaostatak. Odlučni da izjednače i izbore treći meč, igrači Spartaka su bili nepogrešivi i u odbrani i u napadu, na kraju zasluženo pobedivši rezultatom 34:26. U prvoj utakmici je Ub slavio rezultatom 25:22.

Spartak - Ub 34:26 (17:11)

Spartak: Starčević, Momić 5, Miskin 4, Panić, Marić, Ivić, Potpara 5, Gašić, Spremo 1, Radosavljević 10, Perazić, Bukvić, Živković 4, Stevović 5, Laković, Maksimović.

Ub: Ranković, Radovanović S.1, Anđelić 2,  Jovanović N. 1, Ikonić, Radovanović G. 3, Žarković 1, Pantić 6, Jovanović L., Petrović 3, Trivić, Đerić, Panovski 8, Stojanović 1, Drobnjaković, Bogunović.

Treći susret ove dve ekipe će se odigrati u sredu, 7. juna, na terenu Uba, sa početkom u 19:30 časova.

Grad: