You are here

Odbojkaši Spartaka nadigrali Mladi radnik u Požarevcu

Odbojkaši Spartaka nadigrali Mladi radnik u Požarevcu

31.01.2023. Odbojkaši Spartaka ostvarili su trijumf u jednom od derbija 14. kola Superlige. Popularni „golubovi“ su, kao gosti, nakon velike borbe nadigrali Mladi radnik sa 3:2, po setovima 21:25, 25:22, 23:25, 25:18 i 15:13.

Subotičani i Požarevljani priredili su sjajnu odbojkašku predstavu, u kojoj se Spartak revanširao rivalu za identičan poraz u prvom delu sezone.

Kao što se i očekivalo na početku ovog susreta gledali smo taktičko nadmudrivanje trenera obe ekipe. To je uticalo i na rezultat, koji je tokom uvodnog dela prvog seta bio u egalu. Prvo uzbuđenje viđeno je pri rezultatu 8:8, kada je Mladi radnik efektnim blokovima Stevića i Tupčija, uz greške rivala, vezao četiri poena i stigao do osobne prednosti (12:8). Nisu se tu zaustavili izabranici Dragana Bonića, već su i u daljem toku ovog seta nastavili da nižu poene. U jednom trenutku, prednost domaćina iznosila je čak sedam poena (18:11), ali je i Spartak ubrzo podigao nivo svoje igre i uspeo je da se približi rivalu (18:15). Međutim, ni to nije bilo dovoljno četi Ivice Jevtića kako bi se rezultatski vratila u meč, pošto je Mladi radnik do kraja vešto sačuvao stečenu prednost i sa 25:21, poveo je sa 1:0.

Pokazali su gosti u završnici minulog seta da mogu da se nose sa raspoloženim rivalom, što ih je ohrabrilo da u drugi set uđu kao da je utakmica tek tada počela. Odmah su popularni „golubovi“ preko Kana i kapitena Jungića počeli da nižu poene i poveli su najpre sa 7:3, pa sa 10:7. Ipak, Požarevljani su imali spreman odgovor na početan nalet rivala i serijom od 5:1, ekspresno su poravnali rezultat, ali ne zadugo. Subotičani su odličnim servisima za tili čas ponovo privoleli vođstvo na svoju stranu (16:13), što je vidno dovelo do opuštanja u redovima gostujuće ekipe. Mladi radnik je i te kako to znao da iskoristi, koji je preko tandema Bjelica – Sinđelić, vezao sedam poena i stigao na korak od osvajanja i drugog seta. Međutim, ni tada nije bio kraj uzbuđenjima. Najpre je Ivica Jevtić odlučio da u igru uvede Mašulovića i Vulikića. Te izmene su pozitivno uticale na goste, koji su upravo poenima Mašulovića, ali i Murada Kana, napravili veliku seriju od 9:2, koja im je omogućila da stignu do velikog preokreta i poravnanja rezultata.

Na krilima sjajne igre iz završnice prethodnog, Spartak je i u treći period ušao za nijansu bolje. Doduše, taj nalet je veoma kratko potrajao, jer je četa Dragana Bonića brzo uspela da se sabere i kao i u prethodna dva seta stigne do preokreta (11:8). Održavao je Mladi radnik to vođstvo u nastavku, iako mu je Spartak sve vreme disao za vratom. Trud Subotičana se u završnici i isplatio, pošto su gosti uspeli da na samom kraju seta dođu do izjednačenja (22:22). Nije to demoralisalo domaćina, koji je i pored odlične igre rivala uspeo da ispuni zacrtan cilj i ubrzo povede sa 2:1.

Iako je bio u rezultatskom deficitu, Spartak se nije predavao. Dokazao je više puta tokom ove sezone da ume da odigra veoma kvalitetno kada juri rezultat, a to je bio slučaj u ovom setu. Prvi deo četvrtog perioda obilovao je greškama i sa jedne i sa druge strane mreže. U toj situaciji se nešto bolje snašao vicešampion Srbije, koji je pri rezultatu 8:7, iskoristio manjak koncentracije rivala i serijom od 5:1, stigao do lepe zalihe. Odlučio je Dargan Bonić da seriju rivala prekine tajm-autom, a ubrzo se ispostavilo da je to bio pravi potez. Nakon pauze, Mladi radnik je zaigrao kao preporođen i poenima Tupčija, ali i as servisima iskusnog Kisića, za tili čas je vratio egal (14:14). Baš kao i njegov kolega nešto ranije i Jevtić je odlučio da nalet protivnika zaustavi pauzom, što je i ovog puta donelo rezultat. U nastavku je Spartak, zaslugama čitave ekipe, ponovo zaigrao veoma dobro na svim poljima i rivalu je do kraja seta prepustio svega četiri poena.

Čitava utakmica stala je u odlučujući, peti set, u kojem smo imali priliku da pratimo vrhunsku odbojku. Bolje se na početku snašao Mladi radnik, koji je prvo poveo sa 5:3, pa sa 7:5. Međutim, tada je domaćin počeo da niže greške, što su „golubovi“ iskoristili i serijom od 7:2, približili su se trijumfu. Uspeli su Požarevljani u nastavku da završnicu učine zanimljivom, pošto su stigli do izjednačenja (13:13), ali je Murad Kan doneo naredna dva poena svojoj ekipi za veliki trijumf na strani. 

Marko Lečić, bloker Spartaka, kaže da je čitav tim dao svoj doprinos.

- Kao što smo i mislili utakmica je bila teška, ali i emotivna za nekoliko nas što smo bili u Mladom radniku. Najdraže mi je što je učestvovala cela ekipa. Svako je dao svoj doprinos pobedi i time smo pokazali da su i igrači sa klupe veoma bitan faktor. Takođe, veoma bitan trijumf zbog nastavka sezone. Bilo nam je neophodna ovakva utakmica da nas probudi i spremi za naredna iskušenja - zaključio je Lečić.

Najraspoloženiji u pobedi svoje ekipe bio je Murad Kan sa 25 poena, dok se kod domaćina istakao Andrij Tupči sa 20.

Spartak u narednom kolu dočekuje Ribnicu.

Izvor: www.subotica.com

 

Grad: