You are here

Milan Milanović više nije trener fudbalskog kluba „Spartak“

Milan Milanović više nije trener fudbalskog kluba „Spartak“

13.06.2023. Dok se čeka početak priprema za novu sezonu, iz Spartaka stiže vest da Milan Milanović više neće biti na čelu tima „golubova“. Takođe, šestorica igrača su napustila klub. Nakon razgovora između čelnika kluba i dosadašnjeg trenera, doneta je odluka o rastanku. U ovom trenutku nisu uspeli da pronađu rešenje za dalju saradnju, iako su bili zadovoljni Milanovićevim učinkom tokom perioda provedenog na klupi Spartaka. Milan Milanović je došao na poziciju šefa struke Spartaka krajem marta, nakon ostavke Ljubiše Dunđerskog. Sa svojim asistentom Milanom Kuljićem i ostalim članovima stručnog štaba - Mustafom Peštalićem (trenerom golmana), pomoćnikom Đorđem Tutorićem, Lukom Đurovićem (kondicioni trener) i Miodragom Škorićem (fizioterapeutom), uspeo je da podigne ekipu „golubova“ u finišu sezone i ostavi Spartak u elitnom rangu, što je bio postavljen cilj za ovog iskusnog stručnjaka.

Osim odlaska šefa stručnog štaba, Spartak se rastao i sa nekoliko igrača čiji su ugovori istekli. Napustili su klub Noboru Šimura, Mišo Dubljanić, Janko Tumbasević, Miloš Ostojić, kao i Petar Stanić i Nikola Bursać, koji su bili na pozajmici.

Rukovodstvo subotičkog superligaša odlučilo je da novi trener bude legendarni ruski fudbaler Aleksandar Anatoljevič Keržakov. Kako iz kluba sa severa Bačke navode osnove ugovora su definisane, ali još nije završen posao. U naredna tri – četiri dana će biti rešeno sve. Bivši kapiten Zenita i reprezentacije Rusije vodio bi „golubove“ narednih godinu dana, uz mogućnost produžetka saradnje do leta 2025. godine.

Grad: