You are here

„Golubice“ deklasirale Mašinac (9:0)

Golubice pobedile Mašinac

Spartak je nastavio dominaciju i deklasirao u potpunosti niški Mašinac u odloženoj utakmici trećeg kola Superlige. Raspoložene "golubice" posle uspeha na međunarodnoj sceni i u domaćem šampionatu su demonstrirale svoje znanje i to u podmlađenom sastavu i Nišlijke ispratile sa devetkom u mreži.

Goleadu na Gradskom stadionu otvorila je Anđela Marković posle samo osam minuta igre. Potpunu dominaciju na terenu „golubice“ su krunisale i drugim pogotkom, a ponovo je Markovićeva naterala Vanju Stanković na kapitulaciju. Vitorija Pavarin se pobrinula za vođstvo od 3:0, a do odlaska na pauzu Milica Gaković je našla put do mreže Mašinca za 4:0.

I u drugom delu samo su se Subotičanke pitale. Sjajnom igrom u golgeterskoj formi nastavile su da pogađaju. Anđela Marković je i treći put bila precizna, a onda je Željka Belovan nanizala čak četiri pogotka za konačnih 9:0 i ubedljiv trijumf nad Mašincem.

Spartak – Mašinac 9:0 (4:0)
Marković 8', 17', 54', Pavarin 22', Gaković 39', Belovan 69', 76', 78', 87'

Spartak: Mihajlović, Baka, Belovan, Makenzi (Hansen), Ostrem (Gajić), Pavarin, Gaković, Ilić, Šarić, Marković, Uvalin.

Mašinac: Stanković, Filipović, Krstić, Milosavljević, Brajović, Nikolić (Janković), Ristić, M. Pavlović, P. Pavlović (Stojanović), Tasić, A. Janković (Mladenović).

U narednom kolu Spartak dočekuje Crvenu zvezdu, a sutra će „golubice“ saznati svog protivnika za dvomeč u rundi dva kvalifikacija za Ligu šampiona.

Grad: