You are here

Fudbalski klub „Spartak“ predstavio novog šefa struke Dunđerskog i njegovog saradnika Pavićevića

Fudbalski klub „Spartak“ predstavio novog šefa struke Dunđerskog i njegovog saradnika Pavićevića

27.09.2022. Poraz od Radničkog u Nišu, četvrti u nizu doneo je promenu na klupi Spartaka. Slavko Petrović dosadašnji šef struke i subotički superligaš su se sporazumno rastali. Uprava kluba sa severa Bačke brzo je reagovala i našla zamenu.

Ljubiša Dunđerski, dosadašnji savetnik za sportska pitanja, imenovan je za prvog stratega dok će mu saradnik biti Savo Pavićević. Subotičani su i zvanično predstavili novi tandem na klupi „golubova“.

Nikola Simović predsednik subotičkog superligaša zahvalio se bivšem šefu struke Slavku Petroviću na saradnji, a potom izneo očekivanja.

- Dunđerski je pet godina bio sportski direktor u Spartaku, potom je proveo sezonu u Vojvodini, da bismo pre tri meseca obnovili saradnju u malo izmenjenoj funkciji. Sada je ovo njegova treća funkcija u klubu, a mislim da je on sigurno najbolje rešenje u ovom momentu. Imamo puno poverenje u njega i Savu, kao i ostatak stručnog štaba. Nalazimo se u krizi, imamo četiri poraza u nizu, sedam mečeva bez pobede i želimo da što pre dođemo na pobedničku stazu i gornji deo tabele, gde Spartak i pripada – istakao je Nikola Simović, predsednik Spartaka.

Dunđerski je u svom prvom obraćanju  sa nove pozicije u Spartaku istakao da mu nije prvi put da se bavi pozivom trenera, te dodao da je i pre dve godine trebalo da bude na klupi Spartaka, upravo sa Pavićevićem, ali da su ga putevi odveli na drugu stranu.

- Ovi nije prvi trenerski posao za mene, počeo sam u Somboru 2010. godine, bio sam saradnik pokojnom Zoltanu Sabou, sarađivao sa Sosom Brankom Babićem i pokojnim Milanom Đuričićem. Sportski direktor u Srbiji je mnogo bliže trenerskom poslu. Dosta sam vremena proveo u kopačkama na terenu, sa trenerima koji su prošli kroz Spartak Veselinovićem, Gaćinovićem, Roganom... i meni ovo nije nepoznanica – rekao je Dunđerski.

Novi šef struke "golubova" napomenu je da se ekipa Spartaka nalazi u krizi rezultata, ali da tim poseduje kvalitet za mnogo više.

- Siguran sam da ekipa Spartak ima dobre igrače.  Promenićemo neke stvari u trenažnom procesu, u sistemu igre, da budemo što brži, agresivniji i bolji na terenu. Srećan sam što imam mogućnost da sarađujem sa Pavićevićem, a moj zahtev je bio da ostatak stručnog štaba ostane na okupu, jer smatram da zajedničkim radom možemo da se vratimo gde Spartak i pripada. Sa igračima sam prijatelj van terena, a na terenu će se znati ko je ko – naglasio je Dunđerski.

Pavićević je po treći put deo stručnog štaba Spartaka.

- Ovo je moj treći mandat u Spartaku. Bilo je mnogo uspeha, velikih rezultata, izlazili smo kao pobednici i kada smo se najmanje nadali. Verujem da će tako biti i sada. Vratio sam se uz poziv predsednika i šefa, nisam mnogo razmišljao. Uvek ću se vraćati u Spartak, bez obzira na situaciju i stanje. Naš posao je takav da smo na jednom mestu dok ima rezultata, a sa šefom ću nastojati da ostanemo ovde što je duže moguće - zaključuje Pavićević.

U sastav stručnog štaba Spartaka pored Dunđerskog i Pavićevića biće još Đurđe Tutorić, Branko Savić, Mustafa Peštalić trener golmana, a priključen je i Luka Đurović, koji će se starati o kondiciji igrača.

Izvor: www.subotica.com

Grad: