You are here

Fudbalerke Spartaka podigle deseti trofej Kupa Srbije

Fudbalerke Spartaka podigle deseti trofej Kupa Srbije

13.06.2023. Spartak je još jednom potvrdio svoju apsolutnu dominaciju u ženskom fudbalu i odlučnost da ne prepusti pobednički tron ni u jednom takmičenju. Nakon osvajanja šampionske titule, „Golubice“ su trijumfalno podigle i trofej nacionalnog Kupa, pobedivši Crvenu zvezdu rezultatom 2:0 u finalnom meču koji se odigrao u Užicu. Tijana Filipović i Marija Stajer postigle su golove koji su donele pobedu Spartaku.

Ekipa Borisa Arsića odigrala je odlično u prvom delu meča, stekla prednost i u nastavku potvrdila svoju dominaciju, zasluženo osvojivši deseti put Kup i odbranivši duplu krunu. Obe ekipe su dobro započele utakmicu, ali je Spartak već nakon devet minuta igre stigao do vođstva. Tijana Filipović je iskoristila priliku i postigla gol nakon sjajnog pasa Aline Bake. Nastojale su beograđanke da izjednače, ali se nisu uspele probiti kroz čvrstu odbranu Spartaka. Subotičanke su imale nekoliko opasnih prilika pre odlaska na poluvreme, ali nisu iskoristile svoje šanse, zadržavši minimalno vođstvo koje im je dalo sjajnu osnovu za još bolju igru u nastavku.

U drugom poluvremenu situacija se nije mnogo promenila. Crvena zvezda je pokušavala, dok je Spartak diktirao ritam igre. Nakon neiskorišćenih šansi Ćirićeve i Stajerove, subotičanke su uspele naterati golmana Crvene zvezde da se preda po drugi put u 77. minutu. Tijana Filipović je započela akciju, a Sara Pavlović sjajno uposlila Stajerovu koja je zatresla mrežu za 2:0, što je ujedno bio konačan rezultat finalne utakmice. Spartak je po deseti put podigao trofej Kupa Srbije, ostvarivši impresivan uspeh.

Crvena zvezda – Spartak 0:2 (0:1)

Filipović 9’, Stajer 77’

Crvena zvezda: Aleksić, N. Ćavić, Šćepanović, Malijar (Tenkov), Žarković (Milović), Kuezada, Krstić (Popović), M. Čavić, Sremčević, Krajšumović (Tošković), Đorđević.

Spartak: Kostić, Baka (Stupar), Vučković, Slović, Frajtović, Hansen, Filipović, Ilić, Pavlović, Stajer, Ćirić.

Grad: