You are here

Fudbalerke Spartaka osvojile 14. titulu prvaka države

Fudbalerke Spartaka osvojile 14. titulu prvaka države

06.06.2023. Spartak je osvojio četrnaestu titulu prvaka države u istoriji kluba, a trinaestu uzastopnu. „Golubice“ su u meču odluke odigrale nerešeno 1:1 sa Crvenom zvezdom i zasluženo na kraju prigrlile još jedan pehar. Subotičanke su imale gotovo do samog kraja prednost a onda su gošće uspele da izjednače i unesu neizvesnost do same završnice.

Uvodnih desetak minuta proteklo je u opipavanju pulsa uz blažu inicijativu Spartaka koji je u više navrata pokušao da ugrozi gol Zvezde. Prvo je Tijana Filipović uputila udarac iz daljine, ali je lopta završila u naručju  Eremićeve. U četvrtom minutu Biljana Ilić se odlučila na udarac sa više od 25 metara i na sreću rivala pogodila stativu. Uzvratile su gošće, Đorđevićeva je iz slobodnog udarca sa polovine terena direktno šutirala na gol, Milica Kostić je bila sigurna. U 12. minutu i šanse za Crvenu zvezdu da iz kornera uradi nešto više i pokupša doći do prednosti Subotičanke su izborile kontru i za malo povele.

To što nisu iskoristile u tom napadu "golubice" su već u sledećem pretvorile u vođstvo. Sjanu akciju su izvele Subotičanke, a Anastasija Ćirić je posle duplog pasa sa Tijanom Filipović uputila šut sa ivice kaznenog i zatresla mrežu Zvezde – 1:0. Imale su igračice Spartaka još dve dobre prilike preko Bake i Ćirićeve, ali su se gošće uspele odbraniti. Pokušavale su crveno – bele da dođu do izjednačujućeg gola, šutevima iz daljine jer nisu našle rešenje za odbranu „golubica“, nisu uspele i na odmor se otišlo uz minimalnu prednost domaćina.

U drugom poluvremenu igra se preselila na polovinu terena koji je pripado gošćama. Spartak je imao inicijativu, tražio priliku da dođe do drugog pogotka i reši pitanje pobednika. Pokušavale su „golubice“ udarcima sa distance, sigurna je bila Eremićeva pred golom Zvezde.

U 75. minutu posle greške u odbrani domaćina Crvena zvezda je došla do izjednačenja. Gužva se stvorila pred golom, Đorđevićeva je okušala, lopta se odbila, a u svemu se najbolje snašla Anđela Krstić i loptu ubacila u mrežu Spartaka za 1:1.

Nakon izjednačenja ponovo je Spartak preuzeo inicijativu, krenule su „golubice“ u novi napadi i izborile kontru gde se Alina Baka našla u prodoru. Istrčala je Eremičeva i direktno se sudarila sa njom. Ostala je igračica Spartaka nepomična pred kaznenim prostorom, a golmanka Zvezde je dobila crveni karton i morala napustiti teren. Baka je napustila teren na nosilima, a pred gol gostujućeg tima je stala Ema Aleksić.

Do kraja promene rezultata nije bilo, a i nerešen ishod je doneo novu titulu Subotičankama.

Spartak – Crvena zvezda 1:1 (1:0)
Ćirić 18’ - Krstić 75’

Spartak: Kostić, Baka (Stupar), Vučković, Slović, Frajtović, Hansen, Filipović, Ilić, Pavlović, Stajer, Ćirić (Marković).

Crvena zvezda: Eremić, N. Čavić, Šćepanović, Žarković, Kuezada (Malijar), Krstić, M. Čavić, Sremčević, Milović (Tenkov), Tošković (Krajšumović) , Đorđević.

Spartak doo bolji od Zvezde B

Razigrane Subotičanke su stekle prednost od tri gola još u prvom poluvremenu i već tada rešile pitanje pobednika. Gošće su uspele u nastavku smao da ublaže poraz i oproste se od superligaškog statusa.

Raspoložene igračice domaćeg tima su imale nekoliko prilika, ali se na gol čekalo do 28. minuta kada je Jelena Šever uspela da nadmudri odbranu Zvezde i loptu pošalje u mrežu za 1:0. Nastavile su Subotičanke svoju inicijativu i u završnici prvog dela još dva puta naterale Tianu Milisavljević na kapitulaciju. Jelena Šever je po drugi put bila precizna za vođstvo od 2:0. Pred odlazak na odmor mrežu Zvezde zatresla je Maša Ninković za visokih 3:0.

U nastavku gošće su iskoristile svoju šansu u 48. minutu i smanjile na 3:1. Bilo je to sve što se tiče golova na ovom meču. Spartak je odlično igrao odbranu,  nije dozvlio crveno – belima da ga iznenadi i na kraju su bodovi ostali u Subotici. Spartak će se protiv Kolubare kroz baraž boriti za opstanak u elitnom rangu.

Spartak DOO – Zvezda B 3:1 (3:0)
Šever 28’, 42’, Ninković 43’ -  Radosavljević 48’

Spartak  DOO: Praštalo, Pataki, Jovanić, Backović, Ninković (Pandev), Šever, Rajić,  Jošić (Miljković), Jović, Arsenin (od Milosavljević), Đokić )Radonjić -).

Zvezda B: Milisavljević, Marković, Nikolić (Krga), Maksimović, Šebek (Mančić), Stojanović, Ilijazi (Biserčić), Milovanović, Kavaja ( Stefanović), Lukić (Zavišić), Radosavljević.

Izvor: www.subotica.com

Grad: