You are here

Fudbaleri Spartaka nadigrali Voždovac

Fudbaleri Spartaka nadigrali Voždovac

26.09.2023. Spartak je u utakmici 8. kola Superlige protiv Voždovca osvojio nove bodove, a ključni trenutak se dogodio u završnici. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru „zmajeva“, sudije su dosudile penal u korist Spartaka, jer je Đurđević igrao rukom. Ognjen Mudrinski je preuzeo odgovornost i uspešno izveo udarac sa bele tačke, obezbedivši pobedu za domaćina.

U prvih pola sata igre, Voždovac je dominirao i igrao većinom na Spartakovoj polovini, ali odbrana Subotičana je uspela da odoli bez primljenog gola.

U drugom poluvremenu, Spartak se probudio, ali i Voždovac je imao nekoliko prilika. Filip Tanasijević je pokušao izdaleka, ali nije bio precizan. Gosti su takođe tražili put do gola Spartaka, ali su se suočili sa odlučnom odbranom i dobrim intervenencijama golmana Manojlovića.

U finišu utakmice, Danilo Teodorović je postigao gol za Voždovac, ali je bio u nedozvoljenoj poziciji. Spartak je kasnije dobio korner, a Mudrinski je sigurno realizovao penal nakon što je Šuršević igrao rukom.

Ovim rezultatom, Spartak je osvojio tri boda.

Spartak –  Voždovac  1:0 (0:0)

Mudrinski 90' (p)

Spartak: Manojlović (Vulić), Tanasijević, Kerkez, Prijović, Bijelović, A.S. Đurasović, Vidaković, Stanojev, Todoroski (Lukić), Ubiparip (Mudrinski), Babić  (Jocić (Tošeski))

Voždovac: Katić, Đurđević, Damjanović, Zečević, Đuričić (Antonijević), Matić, Vujanović (Vilca), Jočić (Kojić), Vaščuk (Mitrović), Nešković (Teodorović), Burmaz.

Spartak u narednom kolu gostuje u Novom Pazaru.

Grad: