You are here

FK „Lokomotiva“ obeležio 65 godina postojanja

FK „Lokomotiva“ obeležio 65 godina postojanja

26.09.2023. Fudbalski klub "Lokomotiva", koji se takmiči u Gradskoj ligi Subotice, proslavio je 65 godina rada i postojanja. Uz prisustvo brojnih prijatelja kluba odigrana je i revijalna utakmica, gde su snage odmerili prvotimci i veterani.

Za prvi tim su nastupali igrači koji se sada uspešno takmiče u ligi, dok je tim veterana bio sačinjena od fudbalera koji su nekad nosili dres ovog kluba. Meč je završen pobedom prvog tima od 3:1 ,a nakon toga usledilo je druženje kakvo dolikuje obeležavanju jubileja kluba u kojem je drugarstvo najjača karika za istrajnost i postojanje na fudbalskoj mapi grada sa severa Bačke.

Na proslavi 65. godina kluba prisustvovali su svi prvotimci, veterani, rukovdstvo, gradski zvaničnici, ali i mnogobrojni sportski radnici i prijatelji popularnih „lokosa“.

Prisutne su pozdravili Nebojša Vojvodić, predsednik kluba i Mirko Lazić, dugogodišnji predsednik, sada generalni sekretar. Vojvodić se zahvalio Laziću na neizmernoj posvećenosti i radu u klubu, kao i svima koji su godinama uz Lokomotivu, ali i onima koji nastavljaju da nose dres sa „lokosa“ istakavši da je ponosan na ono što imaju i zašto opstaju.

- Ovo je šesta sezona od kako sam došao na ovu funkciju, a počeo sam uz drugare  jer sam osetio potrebu da vratim fudbalu. Mene uglavnom svi prepoznaju po muzici i poslu kojim se bavim, ali malo ko zna, osim onih što me dobro poznaju da je moja velika ljubav, podjednako kao i muzika, uvek bila fudbal. Osetio sam potrebu da  vratim fudbalu i ovo mi je dobro došlo jer su tu sve moji prijatelji sa kojima sam ušao u priču i došli smo od opstanka kluba, da smo napravili veliki uspeh gde smo u dva navrata osvojili prvenstvo i Kup grada Subotice - istakao je Vojvodić, a onda se i dalje prisetio - Usledile su dve godine krize u rezultatskom smislu. Iako je tako bilo nikad se ova priča nije osula. Uvek su novi momci dolazili i pokazivali želju da dođu u FK „Lokomotivu“ jer nas pre svega krasi jedno drugarsto i bratstvo. Kod nas se zna, ko jednom dođe u „lokose“ više ne odlazi. Može samo da ode u fudbalsku penziju, a i kada odu i dalje ostaju pri klubu i sa nama su na svakom druženju kao što je to i ovog puta. "Lokomotiva" je deo mog života i garantujem dok sam tu da će klub da postoji. Na koji način i koliko uspešan to ćemo videti. Najvažnije je da mi i dalje budemo ono što jesmo, jedno društvo, bratstvo, jer to fudbal i treba da bude. Ponosni smo zbog toga i verovatno zato i trajemo.

Mirko Lazić je istakao je da se ponosi svim godinama provedenim u klubu, ali i da je izuzetno srećan što je na njegovom mesto došao entuzijasta kakav je Vojvodić. Čak iako je bio na početku malo skeptičan kada je pre pet godina usledila promena, urađeno na čelu sa novim rukovodstvom je otklonilo svaku simnju, a uspesi su potvrdili da je to bio najbolji izbor njegovog naslednika.

Nataša Aleksić, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, čestitala je jubilarnih 65 godina rukovodstvu i igračima Lokomotive uz poruku da će uvek biti uz klub koji opstaje sve ove godine

- Želim vam da još dugo trajete i gradite ono što vas opisuje u ovom fudbalskom svetu našega grada, a to je upravo vaše drugarstvo i prijateljstvo. Kada se spomene Fudbalski klub „Lokomotiva“ prva asosijacija jeste da ste super ekipa gde jedni druge mnogo poštujete i sjajno funkcionišete. Neka tako bude i narednih 65 godina, da se družite i čuvate međusobno – rekla je Nataša Aleksić.

U znak zahvalnosti za dugogodišnju odanost klubu, zaslužnim pojedincima, sportskim saradnicima i prijateljima kluba uručene su zahvalnice, a nakon toga nastavljeno je druženje.

PRVI TIM BOLJI OD VETERANA

Lokomotiva (prvi tim)  -  Veterani 3:1 (2:1)
Nosković 25', Lukić 43', Borović 67' - Vila 15

Prvi tim Lokomotive: Malbašić, Tatalović, Marunić, Lazić, Borović, Žigić, Stojanović, Savić, Trešnjić, Nosković, Lukić, Građin, Vučković, Božin, Kujundžić, Brašanac, B. Đukanović, Banjac, Todorović. Trener: Vojvocić.

Veterani: Stantić, Vidaković, Borojević, Mandić, Marunić, Vujin, Knežević, Janjić, Medaković, Lazarević, Nosković, Vuković, Seić, Lukačević, Gulišija, Vila, Stojanović, Marki, Kopunović. Trener : Karadža.

Izvor: www.subotica.com

Grad: