You are here

Subotička „Toplana“ spremna za početak grejne sezone

11.10.2022. Iz javnog komunalnog preduzeća „Toplana“ poručuju da je sve spremno za predstojeću grejnu sezonu. Prilikom obilaska postrojenja, gradonačelnik Stevan Bakić je naveo da je Vlada Republike Srbije obezbedila neophodne rezerve gasa, dok je Ministarstvo rudarstva i energetike napravilo program za mere štednje.

Remontne aktivnosti na sistemu daljinskog grejanja su trajale pet meseci i sada su uspešno završene, a za slučaj potencijalnog nedostatka gasa i alternative za grejanje, JP „Toplana“ je rekonstruisalo kompletan mazutni sistem. Ministarstvo rudarastva i energetike je napravilo program za meru štednje, a jedna od njih je da će svi proizvođači i ditributeri daljinskog grejanja spustiti temperaturu sa 21 na 20 stpeni. Kada je reč o nedavno usvojenom povećanju cena od 10 odsto, gradonačelnik je naveo da je do promene cena došlo nakon četiri godine.

Zvanični početak grejne sezone ja kao i svake godine 15. oktobar, ali će preduzeće u slučaju da tri noći zaredom temperatura bude niža od 12 stepeni, sistem pokrenuti ranije.

 

Grad: