You are here

Održan koncert Baje Malog Knindže na prepunom Trgu

Na prepunom Gradskom trgu, pred oko devet hiljada ljudi, sinoć je, u okviru desetih „Zavičajnih dana“ nastupio Baja Mali Knindža.

Osporavanja, polemike, negodovanje pojedinaca nisu uspeli da poremete jednog od najpopularnijih estradnih umetnika sa ovih prostora da Subotičanima priredi veče za pamćenje. Tročasovni muzički spektakl protekao je u sjajnoj atmosferi i bez ijednog incidenta.

Koncert je počeo jednom od najlepših ljubavnih pesama „Ptico moja bjeli labude“, a potom su usledili „Stari bagreme“, „Samo je moj stari znao“,  „Morem plovi jedna mala barka“, „Srpska Atina“, „Orah“, „Božić je“, „Duni vetre malo preko jetre“, „Čovek kafanski“...

Subotica i ja se jako dobro poznajemo. Nastupao sam u „Pokeru“, na Radijalcu, u Mešcu, dolazio sam i kod mojih drugova koji su ovde studirali. Ovo je deseto, jubilarno,  zavičajno druženje svesrpskih društava sa područja Severnobačkog okruga i radujem se da mogu da podelim nešto svojih lepih stihova sa njima – iskreno će Baja Malog Knindža. – Drago mi je što ima puno dece, puno mi je srce kad ih vidim, a ima ih svuda ge nastupam. Ja sam kao „visokog rizika“, a kod mene na koncertu se ni čaša ne razbije.

Među brojnim posetiocima na centralnom trgu u Subotici našli su se i neki koji nisu sa prebivalištem u Subotici, ali su iskoristili da uz koncert Baje obiđu i znamenitosti grada i osete festivalski duh koji tradicionalno tokom leta u Subotici pravi razliku

- Došli smo iz Sombora, uglavnonm smo tu na Paliću za 1. maj, ili kada su neka muzička dešavanja, nekada skoknemoi do buvljaka, ali sada smo imali priliku i da preko dana obiđemo Suboticu i neka autentična mesta koja opisuju Suboticu  u najpozitivnijem svetlu. Bili i na lepo ručku na Paliću, ali primarni povod nam je bio koncert koji je skroz ispunio očekivanja - kaže nam Snežana, koja je sa suprugom i dve ćerkice.

Grad: