You are here

Angio sala ponovo radi, urađeno preko 100 intervencija za mesec dana

Angio sala ponovo radi, urađeno preko 100 intervencija za mesec dana

24.01.2023. Nakon problema sa alternativnim napajanjem Angio sale u Opštoj bolnici Subotice Pokrajinska vlada je po hitnom postupku obezbedila 18 miliona dinara za kupovinu novog agregata. Njegovom nabavkom stvorili su se uslovi sa bezbedan rad sale u slučaju nepredviđenog prestanka snadbevanja električnom energijom, kažu iz subotičke bolnice.

Nakon šest meseci, Angio sala u Opštoj bonici proradila je 9. decembra. Od tog datuma, pa sve do 19.1.2023., urađeno je 98 procedura, kaže v.d. direktora Opšte bolnice, dr Saša Dželebdžić i objašnjava da sala nije radila, jer je krajem maja primećen problem sa alternativnim napajanjem, koji je rešen kupovinom novog agregata, koji je neophodan u slučaju nestanka struje. Agregat će služiti i za napajanje drugih jedinica u bolnici, poput magnetne rezonance.

Sala za sada radi svaki dan u redovnom režimu, odnosno, od 7 do 13 časova, kaže dr Dželebdžić i ističe da je tim za infarkte pripravan do 17h, nakon čega se pacijenti prevoze u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici. U Angio sali trenutno rade dva interventna kardiologa, jedan interventni radiolog, jedna lekarka na specijalizaciji, a tim čine i dva mlada klinička lekara koji su na obuci i četiri sestre instrumentarke i četiri rendgen tehničara. Takođe, sala je opremljena i najsavremenijom opremom, kaže dr Dželebdžić.

Izvor: www.yueco.rs

Grad: