You are here

4D ultrazvuk sada moguće uraditi i u Dispanzeru za žene

4D ultrazvuk sada moguće uraditi i u Dispanzeru za žene

22.11.2022. Ultrazvučni aparat najnovije generacije, vredan skoro 6,2 miliona dinara, stigao u dispanzer za žene. Pokrajinski sekretarijat za zadravstvo je obezbedio novac za kupovinu ovog aparata.

U Dispanzer za žene, ultrazvučni aparat najnovije generacije, marke „Filips“, stigao je sredinom prošlog meseca, a u funkciju je stavljen tokom prošle sedmice.

Dr Tatjana Popović, specijalista ginekologije i akušerstva, načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena i dece u Domu zdravlja objašnjava da je ovo visokosofisticarani aparat koji ima četiri sonde, od kojih je jedna sonda 3D/4D i omogućava izuzetno lep prikaz fetusa i ploda i dodaje da veruje da će trudnice biti izuzetno zadovoljne i srećne što će imati priliku da vide svoju bebu u takvoj tehnologiji u Domu zdravlja.

Osim za trudnice, novi aparat će se koristiti za preglede svih ginekoloških pacijentkinja.

Dr Popović je ponosno istakla da je ovaj ultrazvučni aparat poslednji „krik“ tehnike i da im omogućava da u savršenoj rezoluciji i izuzetno preciznoj slici prate sve što se tiče žena i da im omogućava da rade brže. Dodala je još i da su prezadovoljni i da misli da se jedini ugradu mogu pohvaliti sa ovakvim uređajem.

Grad: