You are here

Spartakova selekcija vaterpolista U12 osvojila bronzu na završnom turniru Prvenstva Srbije

Spartakova selekcija vaterpolista U12 osvojila bronzu na završnom turniru Prvenstva Srbije

25.07.2023. Pretprošlog vikenda, tačnije 15. i 16. jula, vaterpolo klub „Spartak Patent Co” bio je domaćin završnog turnira Prvenstva Srbije za vaterpoliste rođene 2011. godine i mlađe. Naši mladi vaterpolisti ostvarili su sjajan uspeh, zauzevši treće mesto na ovom takmičenju.

Turnir se odigrao na SRC Prozivka u Subotici, nakon što su ekipe prošle grupnu fazu i polufinalni turnir. Učestvovale su ekipe „Šabac“, „Partizan“, „Vojvodina“, „Valis“ iz Valjeva i domaćin „Spartak Patent Co“

U finalnoj utakmici, ekipa „Šabac” je pobedila „Partizan” rezultatom 9:7, dok su naši mladi talenti iz VK „Spartak” trijumfovali nad ekipom „Valis” sa rezultatom 4:3, osvajajući tako treće mesto. Ekipa „Vojvodina” je zauzela peto mesto.

Sastav ekipe „Spartak” na ovom turniru činili su: Lazar Vujčić, Andrej Mrkšić, Mateja Dulić, Strahinja Šofranac, Mirko Ljubičić, Luka Dulić, Slobodan Marinkov, Daniel Serenče, Filip Davčik, Botond Varga, Uroš Rudić Vranić, Nebojša Maljugić, Aleksandar Jakšić, Miron Lazić, Miladin Jakovljević i Mihajlo Dragoljević. Trener ekipe bio je Nemanja Andrić.

Iz VK „Spartak” ističu da je osvajanje trećeg mesta veliki uspeh za njihovu najmlađu selekciju i veruju da ih očekuju još veći podvizi u budućnosti.

U klubu su svesni da su promene i ambicije ključni za napredak, a posebno se ističe dolazak sportskog direktora i šefa stručnog štaba, poznatog vaterpoliste Ante Vasovića, čiji doprinos obećava veliki napredak.

Nakon ovog važnog uspeha, naši mladi vaterpolisti su otputovali u Dubrovnik gde su ih srdačno dočekali prijatelji i vršnjaci iz klubova „Jug” i „Cavtat”.

U avgustu će nastaviti sa treninzima kod kuće, a već od septembra ih očekuje Liga jugoistočne Mađarske, u kojoj će ponovo pokazati svoje umeće protiv ekipa iz ovog dela Mađarske. Liga će trajati sve do aprila 2024. godine.

Grad: