You are here

Aktuelne vesti

Npr., 25.06.2019
Npr., 25.06.2019
25.06.2019

Proteklog vikenda je u Novom Sadu održano Letnje prvenstvo Vojvodine za sve kategorije takmičara. U subotu, 22 . juna održano Prvenstvo Vojvodine za pionire i kadete, dok je narednog dana, u nedelju, održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine. Takmičenje je održano u organizaciji Plivačkog saveza Vojvodine.
Prvenstvo Vojvodine za pionire i kadete

Sport
Subotica
25.06.2019

Na Paliću je održano Otvoreno prvenstvo Vojvodine u jedrenju, na kojem je učestvovalo oko četrdeset takmičara. Vreme za jedrenje je bilo idealno, čime je program održan po rasporedu i u okviru plana. Prema rečima organizatora, uslovi za jedrenje su bili idealni.

Sport
Subotica
25.06.2019

U okviru manifestacije "Dani planinara", koja se održala u Kosjeriću, 15. juna, održano je Prvenstvo Srbije u planinarskoj orijentaciji. Na ovom takmičenju učestvovali su i pioniri PSK "Spartak" i tom prilikom zabeležili zapažene rezultate.

Sport
Subotica
25.06.2019

Na osnovu žreba, koji je održan u Nionu, odlučeno je da će fudbalerke Spartaka kvalifikacije za Ligu šampiona igrati u Slovačkoj. Naše golubice su nosioci pete grupe, a protivnici u borbi za šesnaestinufinala najeminentnijeg takmičenja su im Slovan iz Bratislave, mađarski Ferencvaroš i Agarista – Aneni Noi iz Moldavije.

Sport
Subotica
25.06.2019

Kadetkinje Spartaka (U15) su šampionke Srbije u ženskom fudbalu. Mlade Subotičanke, pod vođstvom trenera Renata Pirše, nakon osvojene titule na području Vojvodine, na završnom turniru Razvojne lige Srbije zasluženo su zauzele prvo mesto i podigle šampionski pehar.

Sport
Subotica
25.06.2019

Uprava ŽOK "Spartak" ozvaničila je saradnju sa mladim strategom Arsenijem Protićem. Ekipa će početkom avgusta početi pripreme za novu sezonu. Nakon tragične vesti o smrti prvog čoveka struke Miroslava Aksentijevića, uprava Ženskog odbojkaškog kluba "Spartak" bila je primorana da angažuje novog stratega. Odluka je pala na Arsenija Protića (29).

Sport
Subotica
25.06.2019

Prvi grad  u Srbiji koji je dobio „EasyPark“ aplikaciju, je Subotica. Aplikacija će građanima omogućiti brže i lakše pronalaženje slobodnog parking mesta, a potom i plaćanje parkiranja.

Grad
Subotica
25.06.2019

Književniku Danilu Kišu će ove godine biti dodeljeno zvanje Počasnog građanina Subotice, po jednoglasnoj odluci Skupštine grada. Za ovo zvanje velikog književnika Danila Kiša predložio je gradonačelnik Bogdan Laban a predlog je prihvaćen bez rasprave. -Ovim ispravljamo veliku nepravdu prema čoveku koji je ovaj grad u kome je rođen svojim delom itekako zadužio.

Grad
Subotica
25.06.2019

Grad Subotica, kao destinacija, dobio je status prve kategorije turističkog mesta po rešenju Komisije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, prenosi zvanični sajt grada. Gradska uprava je, u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Subotice, podnela zahtev za kategorizaciju turističkog mesta resornom Ministarstvu.

Grad
Subotica
25.06.2019

Sve posetioce Palića očekuje bogat program u okviru letnje sezone. Publika će moći da uživa u različitim  kulturnim sadržajima, kao i sportskim i zabavnim aktivnostima na otvorenom.

Grad
Subotica
25.06.2019

Nakon što je izvedena čuvena Šekspirove komedija "Ukroćena goropad", poznata drama na srpskom jeziku, Narodno pozorište završilo je još jednu uspešnu sezonu. Titulu glumice sezone ponela je Suzana Vuković, a glumca sezone Zoran Bučevac, dok je za radnika sezone proglašena Andreja Šmanja iz Službe računovodstva.

Grad
Subotica
25.06.2019

Učenici osmih razreda osnovnih škola završili su polaganje male mature. Konačni rezultati biće poznati u četvrtak, 27. juna. Osmaci su u četvrtak  polagali završni ispit iz matematike, koji je trebalo da se održi u utorak, ali je zbog deljenja rešenja testa u ponedeljak uveče, pomeren za četvrtak.

Grad
Subotica
18.06.2019

Spartak Ždrepčeva krv i zvanično je predstavio Vladimira Gaćinovića, šefa stručnog štaba koji je po odlasku Predraga Rogana preuzeo Subotičane.

Sport
Subotica
18.06.2019

Na  Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za seniorke i veteranke koje je održano u Pančevu, jedina predstavnica Spartaka, Teodora Subanović, osvojila je  treće mesto. Na Prvenstvu Srbije u dizanju tegova za seniorke Teodora Subanović, jedina takmičarka Spartaka, osvojila je bronzanu medalju.

Sport
Subotica
18.06.2019

Rvači Spartaka su na turniru u Slovačkoj osvojili  šest medaja u pojedinačnoj konkurenciji i tako zauzeli šesto mesto u ekipnoj konkurenciji. Na ovom takmičenju učestvovalo je 226 takmičara iz deset država, Spartakovi rvači u seniorskoj i pionirskoj kategoriji osvojili su šest medalja. Subotičani su se u konkurenciji seniora okitili srebrom, dok su pioniri doneli dva srebra i tri bronze.

Sport
Subotica
18.06.2019

Okupljanjem na Gradskom stadionu u Subotici Spartak Ždrepčeva krv počeo je pripreme za novu sezonu. Predsednik kluba Nikola Simović, sportski direktor Ljubiša Dunđerski i šef struke Vladimir Gaćinović sa saradnicima pozdravili su igrače i i istakli šta su ciljevi za predstojeću sezonu.

Sport
Subotica
11.06.2019

Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv" predstavio je Nebojšu Vučkovića koji će biti nosilac razvojnog programa omladinske škole. Tom prilikom predsednik subotičkog superligaša izneo je šta su planovi i kakav je cilj koji treba ostvariti ovom saradnjom.

Sport
Subotica
11.06.2019

Nakon odlaska Predraga Rogana sa mesta šefa stručnog štaba, Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv" rešio jepitanje upražnjenog mesta. Bez mnogo razmišljana i pregovora izbor je pao na Vladimira Gaćinovića.

Sport
Subotica
11.06.2019

Ovogodišnji, humanitarni turnir u fudbalu koji orhanizuje kompanija „ATB Sever“ održaće se 22. juna na fudbalskom stadionu unutar fabričkog kompleksa. Prijave ekipa su do 19. juna.

Sport
Subotica
11.06.2019

Ovogodišnji, ,,V Joga Fest Palić" održaće se u nedelju, 16.06.2019. na Paliću povodom Svetskog Dana Joge. Predviđen je celodnevni program na koje su pozvani svi joga centri, odnosno učitelji joge iz Subotice i okoline da drže jogu na otvorenom. Tokom tog dana biće predstavljeno više stilova joge od raznih učitelja i svi gosti i prisutni mogu aktivno učestvovati na joga časovima.

Grad
Subotica

Stranice