You are here

Aktuelne vesti

Npr., 08.12.2019
Npr., 08.12.2019
03.12.2019
Da li je preduzetništvo slobodna odluka ili prinudni izbor?

Nikada nije bilo teže zarađivati novac nego danas. Verovatno su Vam poznate rečenice: „Kako si se odlučio da danas otvoriš firmu? Kriza je. Nesigurno je danas otvoriti preduzeće. Bolje nađi neki posao sa fiksnom platom. Nema narod para. O jadan ti, pa i ti si morao nešto da radiš.“ Dragi čitaoci, možda bi i Vi mogli da navedete još neke druge varijante ovih izjava.

Grad
Subotica
03.12.2019
Praznična čarolija počinje 5. decembra

U toku je ukrašavanje grada, a novogodišnja rasveta će biti upaljena 5. decembra, kada počinje i novogodišnji vašar “Winterfest”.

Ostalo je još nešto manje od mesec dana  do početka Nove godine, a od četvrtka će Subotičani moći uživati u dobro poznatim novogodišnjim ukrasima koji će krasiti gradski trg i sedam centralnih ulica.

Grad
Subotica
03.12.2019
„Druga perspektiva“ počela sa radom

Centar za edukaciju i podršku mladima i porodici „Druga perspektiva“ počeo je sa radom sredinom novembra.

Grad
Subotica
03.12.2019
Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

Još se nisu slegli utisci sa festivala "Samoborski tamburatoriji", koji je održan 23. novembra u Samoboru, a na kojem je Subotički tamburaški orkestar održao nastup o kojem su svi govorili u superlativima, usledio je novi koncert u sklopu 4. Kongresa svetske tamburaške asocijacije u sinagogi u Novom Sadu, kada je orkestar sa svojim programom digao publiku na noge.

Grad
Subotica
03.12.2019
Održana konferencija o digitalnom poslovanju

U četvrtak, 28. novembra, održana je „IT4Business“ konferencija na temu digitalnog poslovanja koja je okupila više od 200 učesnika koji su imali prilike da poslušaju predavanja domaćih i stranih stručnjaka na temu digitalnog poslovanja.

Grad
Subotica
03.12.2019

Od 1. decembra kablovska televizija „Pošta NET“-a ne emituje „N1“ i sve kanale „Sport kluba“, a od 1. januara ukida se i „Discovery“, „Animal planet“ i „Eurosport“. U kablovskom distributeru objašnjavaju da nisu produžili ugovore sa predstavnicima nosilaca prava pomenutih kanala.

Grad
Subotica
03.12.2019
Zaštita vodomera u zimskom periodu

Kada je temperatuta često ispod nule u zimskom periodu, može doći do zamrzavanja vodomera usled nezaštićenih vodomernih skloništa.

Grad
Subotica
03.12.2019
Kontejneri za kabasti otpad na Zorci i u Malom Bajmoku

Ove sedmice se završava tradicionalna akcija jesenjeg održavanja gradskih i prigradskih mesnih zajednica, a kontejneri za skupljanje kabastog otpada biće postavljeni na Zorci i u Malom Bajmoku.

Grad
Subotica
03.12.2019

Tokom ove sedmice radno vreme ambulante Bački Vinogradi, Hajdukovo i Ogranak 7 biće izmenjeno.

Ambulanta Bački Vinogradi će u utorak i četvrtak raditi od 13:30 do 17 časova, u sredu od 10 do 13 časova, dok će u petak pacijente primati od 10:30 do 14 časova.

Grad
Subotica
03.12.2019
Fudbaleri Spartaka igrali nerešeno protiv ekipe TSC

Spartak Ždrepčeva krv je u Senti u okviru 18. kola Linglong Superlige Srbije odigrao nerešeno rezultatom 2:2.

Prvi su poveli Bačkotopolčani, ali su „Golubovi“ izjednačili rezultat pre kraja prvog dela utakmice.

U drugom poluvremenu šanse su se smenjivale  i igra je bila dinamična i zanimljiva. Ponovo su oba tima uspela postići po gol i time ovu utakmicu završila izjednačeno.

Sport
Subotica
03.12.2019
Odbojkaši Spartaka savladali Partizan

U okviru 9. kola Superlige, odbojkaši Spartaka su ubedljivo savladali ekipu Partizana iz Beograda rezultatom 3:0.

Sport
Subotica
03.12.2019
Rukometaši Spartaka savladali Obilić

Rukometaši Spartaka savladali Obilić

Rukometaši Spartaka su na domaćem terenu u okviru 12. kola Superlige Srbije savladili Obilić iz Beograda rezultatom 31:30.

Neizvesno je bilo tokom cele utakmice, pa je na kraju prvog dela rezultat bio izjednačen (16:16). Na kraju je Spartak uspeo da pobedi golom razlike.

Sport
Subotica
03.12.2019
Rvači Spartaka okončali državni šampionat na trećem mestu

Rvači Spartaka okončali su državni šampionat na trećem mestu. Subotičani su u polufinalu plejofa poraženi od zrenjaninskog Proletera sa 5:3, dok su u borbi za bronzane medalje savladali Radnički.

U Zrenjaninu je  održan plejof Prvenstva Srbije u rvanju. Spartak je nakon poraza u polufinalu od domaćina, u borbi za treće mesto savladao Radnički iz Beograda.

Sport
Subotica
03.12.2019
Kup Srbije za nade, kadete, juniore i seniore

Na Kupu Srbije u Beogradu učestovao je karate klub „Spartak Enpi“, a ukupno su nastupila 53 kluba sa preko 450 takmičara. U generalnom plasmanu „Spartak Enpi“ je zauzeo 2. mesto, iza karate kluba Šotokan 021 iz Novog Sada. Svi takmičari su pružili svoj maksimum i ostvarili fantastične rezultate. Osovjena je 21 medalja i to 14 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane.

Sport
Subotica
03.12.2019
Međunarodni plivački miting održan u Somboru

Plivači Spartak – Prozivke su u subotu osvojili čak 59 medalja na takmičenju koje se održalo u Somboru pod nazivom „Fenix 2019“. Takmičenje je održano iz dva dela, prvi deo je bio rezervisan za sve kategorije, a drugi za plivače rođene  2008. godine i starije.

Zlatne medalje osvojili su:

Kategorija 8 godina i mlađi

Sport
Subotica
27.11.2019
Predsednik Mesne zajednice "Palić" Marta Dobro

Tokom prošle sedmice smo posetili Mesnu zajednicu „Palić“ i tada smo razgovarali sa predsednicom Martom Dobo i sekretarom Bognar Tiborom. Saznali smo da je novi Saziv stupio na dužnost 24.7.2019. i broji 15 članova. Marta nam je iznela projekte koji su urađeni i koji su u planu za naredni period:

Grad
Subotica
26.11.2019
Privredne komore iz Subotice i Erba potpisale sporazum o saradnji

Sporazum o saradnji koji su potpisale Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga i Privredna komora Erba iz Turske, privrednicima će doneti veće mogućnosti za saradnju i robnu razmenu ova dva regiona.

Grad
Subotica
26.11.2019
Projekat „Škola bez otpada“

U okviru projekta "Škole bez otpada", koji sprovodi organizacija civilnog društva "Koncept Ekologija-energija-ekonomija" u saradnji sa Regionalnom deponijom, tri subotičke srednje škole dobile su kontejnere za separatno (odvojeno) sakupljanje PET i alu ambalaže.

Grad
Subotica
26.11.2019
Humanitarna akcija „Slatki karavan“

Humanitarna organizacija “Srpska solidarnost“ i ove godine po peti put organizuje akciju „Slatki karavan“, ona ima za cilj prikupljanje božićnih i novogodišnjih paketića za decu iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije.

Grad
Subotica
26.11.2019
Obrazovno – turistička tura „Nevidljive mape Subotice“

Članovi Dah Teatra su u gradskom autobusu na liniji 6 izveli predstavu „Nevidljivi grad“ i obrazovno – turističkom turom „Nevidljive mape Subotice“, sugrađani su mogli saznati koje su ličnosti obeležile istoriju našeg grada, kao i šta čini interkulturalno nasleđe Subotice iz perspektive srednjoškolaca.

Grad
Subotica

Stranice