You are here

Aktuelne vesti

Npr., 25.04.2019
Npr., 25.04.2019
23.04.2019

Jedan od učesnika na Prvenstvu Vojvodine u streljaštvu bio je i  streljački klub "Spartak". Seniorka Streljačkog kluba "Spartak", Jelena Todorović, zauzela je drugo mesto i srebrnu medalju sa upucanih 368 krugova, što je njen dosad najveći uspeh na zvaničnim takmičenjima. Jeleni je zlatna medalja izmakla za "jedan krug".

Sport
Subotica
23.04.2019

Tradicionalna, 17. po redu, "Uskršnja regata" održana je u Novom Sadu za klasu Optimist. Domaćin regate je bio Jedriličarski klub "Vojvodina", a zapažene rezultate imali su i takmičari iz kluba sa Palića. Tokom regate održane su četiri trke, a takmičari Jedriličarskog kluba "Palić", pod vođstvom trenera Dejana Zakića, su ostvarili izuzetne rezultate.

Sport
Subotica
23.04.2019

U Bukureštu je održano 1. kolo Balkanskog prvenstva u sportskom penjanju, na kojem su učestovali i takmičari PSK "Spartak". Među klubovima šest država (Srbija, Rumunija, Turska, Grčka, Bugarska i Severna Makedonija) takmičare iz Srbije predstavljalo je sedmoro Subotičana (Nora Bognar, Maksim Purlija, Stella Latoš, Viktor Prčić, Adela Flora, Damjan Rapić i Milan Petrić).

Sport
Subotica
23.04.2019

Ovogodišnji, 15. po redu Sajam obrazovanja ispunio je očekivanja subotičkih učenika. Oni su mogli da saznaju kako se prave ukusna peciva i kolači, pravilno rade pregledi i masaže, kao i šta su nam digitalne tehnologije donele na polju tehničkih struka. Sajam je održan u Tehničkoj školi "Ivan Sarić" koja je bila ispunjena radoznalim đacima.

Grad
Subotica
23.04.2019

Grejna sezona u našem gradu zvanično je završena, jer su se za to stekli neophodni vremenski uslovi. Sistem daljinskog grejanja funkcionisao je bez velikih problema, a JKP „Subotička toplana“, koje je brinulo da radijatori oko 10.650 korisnika budu topli,  uskoro kreće u remont postrojenja.

Grad
Subotica
23.04.2019

Na 69. Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine, Dečje pozorište Subotica osvojilo je tri nagrade sa predstavom "Izvini, mama", reditelja Todora Valova. Reč je o nagradama za najbolju predstavu, najbolju kreaciju lutaka i najbolju glumicu u pomenutoj predstavi. Peti put zaredom, na ovom Festivalu, Dečje pozorište osvojilo je nagradu za najbolju predstavu za decu u celini.

Grad
Subotica
23.04.2019

Učenici OŠ "Sonja Marinković" već četvrtu godinu za redom učestvuju u programu razmene učenika sa Italijom, a posredstvom "Interkulture", međunarodne organizacije za razmenu đaka i studenata. Ove godine đaci iz Subotice i njihove porodice ugostili su deset svojih vršnjaka iz Leka (Lombardija) koji su, u pratnji dvoje nastavnika, boravili u našem gradu od 18. do 24.

Grad
Subotica
19.04.2019

Luka Bijelović, mladi fudbaler Spartaka, potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor. Talentovani napadač stavio je potpis na četvorogodišnji ugovor sa subotičkim superligašem. Mladi napadač iz Omladinske škole Spartak Ždrepčeve krvi, Luka Bijelović, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa ekipom sa superligašem sa Bačke.

Sport
Subotica
19.04.2019

Ekipa "Subotica" koja je predstavljala naš grad na Memorijalnom turniru "Igrajmo za 16" u spomen na žrtve bombardovanja zgrade RTS-a, osvojila je prvo mesto u grupi gradova. Subotičani su nakon dvodnevnog takmičenja bili najbolji u konkurenciji osam ekipa i obezbedili plasman i borbu za superfinale.

Sport
Subotica
19.04.2019

U subotu je završeno Evropsko prvenstvo u dizanju tegova za seniore koje se održavalo u Gruziji. Reprezentaciju Srbije su predstavljala četiri takmičara - trojica iz Subotice i jedan iz Niša. Iz redova KDT "Spartak" nastupali su Tamaš Kajdoči, Tivadar Kajdoči i Ervin Rožnjik, dok je Nenad Kužić bio predstavnik niškog Naisusa. Ekipu je vodio iskusni trener subotičkog šampiona, Stipan Vert.

Sport
Subotica
19.04.2019

Odbojkaši Spartaka odigrali su odličan meč u Beogradu i savladali Crvenu zvezdu rezultatom 3-1, u trećem meču polufinalne serije Superlige Srbije. Subotičani su bolje započeli meč i sa pet uzastopnih poena poveli sa 9:5, a nešto kasnije su na tehničkom tajmautu "golubovi" imali +3.

Sport
Subotica
19.04.2019

Centralna kuhinja "Naše Radosti" u punom kapacitetu priprema između 10 i 12 hiljada obroka dnevno, zbog čega je Uprava ove predškolske ustanove kao najvažniji zadatak postavila njenu rekonstrukciju. Građevinski radovi, koji će se izvoditi u tri faze, trebalo bi da otpočnu 22.

Grad
Subotica
19.04.2019

Ovogodišnji, 41. Sajam zapošljavanja održan je prošle nedelje u U Atriumu hotela „Galleria", na kome se predstavilo 40 poslodavaca iz celog okruga. Tom prilikom ponuđeno je oko 700 slobodnih radnih mesta.  Poslodavci su saglasni da je potreba za radnom snagom izuzetno velika i da radnika manjka u svim sferama privrede.

Grad
Subotica
19.04.2019

Međunarodni naučni skup posvećen eksploataciji obnovljivih izvora energije "Ekspers 2019" održan je 12. aprila, u Velikoj većnici Gradske kuće u 9 časova. Manifestacija je ove godine okupila više od 20 mladih doktoranata i doktora nauka iz Srednje Evrope, koji su predstavili sopstvena dostignuća iz ove oblasti.

Grad
Subotica
19.04.2019

Obnova bioskopa Eurocinema je završena, te publika sada ima mogućnost da uživa u projekcijama u novoj dvorani.  Radovi u bioskopskoj dvorani trajali su dva meseca a u njen potpuno novi izgled uloženo je 6,5 miliona dinara. Posle četiri decenije zamenjene su stolice i podovi, te će gledaoci sada u mnogo komfornijem ambijentu moći da uživaju u domaćim i stranim ostvarenjima.

Grad
Subotica
09.04.2019

Skupština grada je donela novi Pravilnik o taksi prevozu u gradu, koji se usaglašava sa novim Zakonom o prevozu putnika. Novine koje propisuju izmene Zakona, a koje su unete u predlog nove Odluke o taksi prevozu tiču se uslova koji se odnose na taksi prevoznika, taksi vozilo i taksi vozača, a dodat je i uslov ispunjenja poslovnog ugleda.

Grad
Subotica
09.04.2019

Kompanija „Joviste" otvorila je na Paliću drugi maloprodajni objekat, koji se nalazi u sklopu proizvodnog pogona na adresi Horgoški put 81. Tom prilikom gosti su obišli radni prostor i upoznali se sa akcijama i planovima kompanije u narednom period, a za kupce je tog dana važio popust od 10 odsto.

Grad
Subotica
09.04.2019

Tradicionalnim takmičenjem „Šta znaš o zdravlju - Šta znaš o Crvenom krstu?" koje organizuje Crveni krst Subotica, obeležen je Svetski dan zdravlja. Ovo takmičenje okupilo je ukupno 19 ekipa iz 15 subotičkih škola, a najuspešnije iz obe kategorije predstavljaće naš grad na Pokrajinskoj smotri u Novom Sadu.

Grad
Subotica
09.04.2019

Najbolji učenici osnovnih škola, koji su ostvarili zapažene rezultate na Okružnom takmičenju iz matematike,  dobili su diplome kao nagradu za postignuti uspeh. Domaćin takmičenja bila je i ove godine OŠ „Kizur Ištvan.“ Prvu nagradu Okružnog takmičenja, među učenicima sedmih razreda, osvojila je Maja Milović, učenica OŠ „Kizur Ištvan“.Za poslednje, Okružno nadmetanje, koje se održalo 23.

Grad
Subotica
09.04.2019

U Zrenjaninu je održano Prvenstvo Vojvodine za juniore i starije pionire u rvanju. Spartakovi takmičari su nastupali u obe konkurencije i osvojili četiri medalje. Albert Čupak u kategoriji 68 kilograma kod juniora osvojio je prvo mesto i zlatnu medalju, dok je Adrijan Feldeždi u kategoriji 72 kilograma uzeo bronzu.

Sport
Subotica

Stranice