You are here

Aktuelne vesti

Npr., 21.10.2018
Npr., 21.10.2018
16.10.2018

Sportsko-takmičarska i zabavna manifestacija namenjena studentima i omladini "SOFA OPEN" održaće se 27. i 28. oktobra u Beogradu, a organizatori pozivaju Subotičane da im se pridruže na ovom takmičenju, ističući da je učešće potpuno besplatno, kao i da su im prevoz i smeštaj obezbeđeni.

Sport
Subotica
16.10.2018

Odbojkaši i odbojkašice Spartaka savladali su svoje protivnike u osmini finala Kupa Srbije. Ženska ekipa bila je bolja od Zlatibora (0:3), a muška od Ribnice (3:2). Odbojkaši i odbojkašice Spartaka pronašli su svoj put do četvrtfinala nacionalnog Kupa.

Sport
Subotica
16.10.2018

Rukometaši Spartaka slavili su u 4. kolu Superlige Srbije. Pred svojim navijačima savladali su Šamot iz Aranđelovca sa 30:28 i upisali drugu pobedu za redom. Spartak je pobedio aranđelovački Šamot rezultatom 30:28 i tako upisao drugi trijumf i nova dva boda.

Sport
Subotica
16.10.2018

U petak, 12. oktobra, SU Nedeljnik je proslavio svoj rođendan. Proslava povodom 12 godina rada održana je u restoranu „Gol” uz muziku i dobro raspoloženje. Gosti i prijatelji SU Nedeljnika su se uz dobru atmosferu prisećali proteklih 12 godina rada i poželeli da ova tradicija nikada ne prestane.

Grad
Subotica
16.10.2018

Pre svega nekoliko dana na svet je došlo mladunče lava kojem se još uvek ne zna pol, budući da ga lavica ljubomorno čuva između prednjih šapa u zaklonu koji je pronašla. - Mladunče se nalazi u volijeri sa majkom, gde sisa na svakih dvadesetak minuta, napreduje i za sada je sve u najboljem redu. Počelo je i da pravi prve korake, ali ga majka svaki put podigne u vilici i vrati u zaklon.

Grad
Subotica
16.10.2018

JKP “Suboticagas” pustilo je u pogon novoizgrađeni deo distributivne gasne mreže na potezu od Pionira do Nove opštine. Mogućnost da se priključe na gasnu mrežu dobiće nekoliko desetina poslovnih korisnika i stambenih zgrada. Završeni su radovi na proširenju gasne mreže u dužini od 1,5 km, koja sada  obuhvata Lošinjsku ulicu, Senćanski put i Trg Lazara Nešića.

Grad
Subotica
16.10.2018

S obzirom na to da su trenutno izuzetno povoljne vremenske prilike i visoke spoljašnje temperature, a uvažavajući odredbu člana 32.

Grad
Subotica
16.10.2018

U Gimnaziji „Svetozar Marković” održan je trodnevni skup na temu interkulturalnosti i medijacije u školama u okviru projekta prekoranične interkulturalne saradnje obrazovnih institucija Srbije i Hrvatske.

Grad
Subotica
02.10.2018

U Bačkoj Topoli svečano je otvorena Fudbalska akademija, čiju je izgradnju finansirala Vlada Mađarske sa 9.5 miliona evra. Sportski kompleks otvorio je mađarski premijer Viktor Orban, koji je na govornicu izašao sa šalom lokalnog kluba TSC oko vrata, što je izazvalo aplauze i ovacije.

Sport
Subotica
02.10.2018

Učešćem na turniru u Budimpešti 22. i 23. septembra,  koji je okupio preko 50 klubova sa oko stotinjak ekipa, u dve uzrasne kategorije i tri takmičarska nivoa, Hokej klub "Spartak" je zvanično otvorio takmičarsku sezonu za svoje selekcije U8 i U10.

Sport
Subotica
02.10.2018

Spartak je u Beogradu u okviru 6. Kola Superlige Srbije savladao Crvenu zvezdu sa ubedljivih 6:0. Iako su imale malo vremena da se odmore od putovanja na revanš u Minhen, Subotičanke su u derbiju nadvisile protivnika i trijumfovale.

Sport
Subotica
02.10.2018

Predstavnici OEBS-a i Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja testirali su u Osnovnoj školi „Sečenji Ištvan“ učenike prvog i petog razreda, koji pohađaju predmet srpski kao nematernji jezik po novom programu. Na osnovu  rezultata Nacionalnog  istraživanja iz 2013. godine utvrđeno je da stari program za učenje srpskog kao nematernjeg jezika nije postizao ni jedan obrazovni cilj.

Grad
Subotica
02.10.2018

U prelepoj restauriranoj Sinagogi održana je promocija publikacije "Sinagoga u Subotici" autora Gabora Demetera. Publikacija je realizovana u okviru Interreg IPA projekta prekogranične saradnje između Srbije i Mađarske.

Grad
Subotica
02.10.2018

Proteklog vikenda su, u našem gradu, održani Dani pčelarstva. Trodnevna prodajna izložba okupila je 22 izlagača pčelinjih proizvoda i prateće opreme. Štandovi sa pčelinjim proizodima bili su postavljeni tokom celog dana sa namerom da upoznaju Subotičane sa lekovitim svojstvima meda i drugih pčelinjih prozvoda.

Grad
Subotica
02.10.2018

U Subotici je tradicionalno obeležena Noć istraživača, koja je ove godine okupila rekordan broj učesnika osnovnih i srednjih škola, visokoobrazovnih i kulturnih ustanova.

Grad
Subotica
18.09.2018

Rvači Spartaka odbranili su titulu pobednika Kupa Srbije osvojivši prvo mesto u 2. kolu Kupa u rvanju grčko-rimskim stilom za seniore, održanom proteklog vikenda u Subotici. I pored izostanka najboljih viđene su dobre i zanimljive borbe na strunjačama u subotičkoj hali. Na kraju takmičenja Subotičani su slavili sa 202 osvojena boda i sa ukupnih 442 stigli do još jedne titule pobednika Kupa.

Sport
Subotica
18.09.2018

Na Subotičkom hipodromu u organizaciji Konjičkog kluba "Bačka" u nedelju, 16. septembra je održan sedmi kasački dan koji je okupio kasače u devet kasačkih trka. U trci dana prvo mesto pripalo je grlu Ivan Turgenev AT. Sedmi kasački dan održan na Subotičkom hipodromu okupio je veliki broj ljubitelja konjičkog sporta. Svi prisutni mogli su da uživaju u zanimljivim trkama posebno u završnim.

Sport
Subotica
18.09.2018

Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka poražene su u prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona od Bajerna iz Minhena ubedljivim rezultatom 7:0, odigranom na stadionu "Bačke 1901". Nemice su opravdale ulogu favorita i zasluženo slavile, ali se ni Subotičanke nisu obrukale. Borile su se do poslednjeg minuta.

Sport
Subotica
18.09.2018

Fudbalski klub „Spartak Ždrepčeva krv održao je promociju prvog tima i Omladinske škole. Mališani u plavo – belim dresovima prvi su pristigli na mesto okupljanja.

Grad
Subotica
18.09.2018

Druga faza rekonstrukcije jednog od simbola jezera Palić, trebalo bi da bude završena za nešto više od mesec dana, čime će polovina Mola na Muškom štrandu biti potpuno obnovljena, dok bi druga polovina trebalo da bude rekonstruisana naredne godine.

Grad
Subotica

Stranice