You are here

Aktuelne vesti

Npr., 20.10.2019
Npr., 20.10.2019
15.10.2019
Predsednik MZ "Novi grad" Ljubica Oravec

Tokom prošle sedmice smo posetili MZ „Novi grad“ i srdačno smo dočekani od strane predsednice Ljubice Oravec i sekretara Ljubomira Mićića, sa kojima smo razgovarali o raznim pitanjima vezanim za funkcionisanje Mesne zajednice. Prema Ljubomirovim rečima novi Savet je na dužnost stupio 19.7.2019. i čini ga 15 članova.

Grad
Subotica
15.10.2019
Spartak prvak sa juniorskim timom

Istorijski uspeh mladih igračica Spartaka postignut je prošlog vikenda na terenima TK Spartak u Subotici.U finalnom meču Spartak je ubedljivim rezultatom 3:1 pobedio gošće iz Niša.U prvim mečevima Vanja Vidanović je pobedila,dok je Anđela Vidović izgubila svoj meč ,tako da je rezultat nakon prvog kruga bio 1:1.

Sport
Subotica
15.10.2019
Rvači Spartaka ostvarili odlične rezultate u Somboru

U Somboru je održan memorijalni  turnir “Ivan Frgić –Žuti” gde su nastupili i rvači Spartaka iz Subotice. 

Sport
Subotica
15.10.2019
Nastup  jedriličara Palića u Mađarskoj

Na "Epitok kupu" u jedrenju, učestvovali su i takmičarki JK "Palić". Mnogi takmičari uspeli su da ostvare zapažene rezultate, dok su drugi unapredili svoju tehniku i prikupili iskustvo. Jedriličarski klub "Palić", predvođen trenerom Dejanom Zakićem, na regati u Mađarskoj učestvovao je sa 11 takmičara.

Sport
Subotica
15.10.2019
Novi uspesi hokejaša Spartaka

Sezona u hokeju se zahuktala, a selekcije Spartaka prethodnog vikenda imale su izuzetno uzbudljiv i dinamičan vikend.
Selekcija U10 je u subotu učestvovala na turniru B kategorije u Dunaujvarošu, na kojem je odigrala četiri utakmice i zabeležila pobedu, dva poraza i remi.

Sport
Subotica
15.10.2019
Uspeh sportista invalida u Mađarskoj

U gradu Kiskkunlachaza u Republici Mađarskoj  održan je sedamnaesti međunarodni turnir invalida koji je održan 05.10.2019. Uz učešće oko 100 takmičara iz Mađarske, Slovačke i Srbije, naši takmičari su postigli dobre rezultate. Naši takmičari u boćanju ekipno su osvojili zlatnu medalju. Ekipa je nastupila u sastavu: Dragan Ćeran, Radoslav Pavlović, Lajčo Kopunović i Dragan Babić.

Sport
Subotica
15.10.2019
Odbojkaši Spartaka odlični protiv Vojvodine

Ekipa Spartaka ponovo je bolja od ekipe Vojvodine iz Novog Sada. Iako su Subotičani gubili 0-1 u setovima, uspeli su da preokrenu igru u svoju korist  i zasluženo slave sa 3-1. Odbojkaši Vojvodine u Suboticu su došli posle 5 vezanih pobeda (Memorijal velikana, Superkup, prvo kolo Superlige) i važili su za favorita u meču 2.

Sport
Subotica
15.10.2019
Rukometaši Spartaka  uspešni  u Kikindi

Rukometaši Spartaka osvojili su bod u Kikindi u meču sa istoimenom ekipom. Subotičani su odigrali nerešno rezultatom 23:23. Iako je prednost u početku igre pripala domaćinu, Spartak je uspeo da nadoknadi zaostatak i izbegne poraz.

Sport
Subotica
15.10.2019
Vaterpolisti Bečeja bolji od Spartak Prozivke na premijeri Prve A lige

Vaterpolisti Spartak Prozivke nisu uspeli da ostvare pobedu nad ekipom Bečeja na premijeri u Prvoj A ligi Srbije. Ekipa iz Bečeja odnela je pobedu i ostvarila rezultat 9:11. Iako su Subotičani imali odličnu igru, gosti su iskoristili prilike koje su im se ukazale i tako odneli pobedu. Spartak Prozivka je bolje počeo meč i poveo sa 2:0, smanjili su gosti, ali je Ivošević bio precizan za 3:1.

Sport
Subotica
15.10.2019
Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU „Naša radost“ privodi se kraju

Radovi na prvoj fazi rekonstrukcije centralne kuhinje PU “Naša radost” privode se kraju. Kako najavljuju iz ove predškolske ustanove, paralelno će teći radovi na završetku 1. i početku 2. faze radove za koju je rebalansom budžeta grada Subotice, opredeljeno 9,5 miliona dinara. Za sada su u toku radovi na nadogradnji objekta centralne kuhinje.

Grad
Subotica
15.10.2019
Cena  gasa ove godine ostaje nepromenjena

Nema naznaka da će se cena gasa menjati ove grejne sezone, poručuju iz JKP “Suboticagas”. Iz ovog preduzeća preporučuju svojim korisnicima da pred početak grejne sezone pozovu ovlašćenog servisera da pregleda unutrašnje instalacije. Cena gasa je relativno stabilna i nije se menjala od 2016. godine, podsećaju iz Suboticagasa.

Grad
Subotica
15.10.2019
Novo vreme naplate parkinga od 1. novembra

Od petka, 1. novembra, vreme naplate parkinga biće produženo za sat vremena u svim gradskim zonama, dok će najveći zatvoreni parking u našem gradu parking mesta naplaćivati dva sata duže. Ova odluka doneta je u skladu sa drugim preduzećima u Srbiji. Parking se u Subotici naplaćuje do 20 časova, a na najvećem, zatvorenom parkingu u centru grada, naplaćuje se do 21 čas.

Grad
Subotica
15.10.2019
Forum marketinga za mala i srednja preduzeća

U sredu, 30.10.2019. godine na Paliću (svečana sala Velike Terase) se održava 2. Forum marketinga  za preduzetnike i privrednike pod nazivom "UPDATE YOUR MARKETING". Ovaj skup je edukativnog karaktera.

Grad
Subotica
15.10.2019
Održano Veče makedonske kulture u Dečjem pozorištu

U prepunoj dvorani Dečjeg pozorišta održano je prvo Veče makedonske kulture u Subotici. Svečanost čiji je cilj da našim sugrađanima približi makedonsku kulturu i tradiciju, organizovalo je Udruženje Makedonaca Severnobačkog okruga „Ilinden“ povodom praznika Dan narodnog ustanka 11. oktobra.

Grad
Subotica
14.10.2019
Akcija obaveznog čišćenja dimnjaka pred početak grejne sezone

JKP "Dimničar" započelo je čišćenje i paljenja dimnjaka, kaljevih i crepanih peći.  Radi bezbednog grejanja u toku predstojeće sezone iz nadležnog preduzeća mole sugrađane da omoguće dimničarima da urade svoj posao, te tako izbegnu potencijalne opasnosti, poput samozapaljivanja dimnjaka.

Grad
Subotica
08.10.2019
Otvorena nova veterinarska ambulanta Kodes Vet

Na radost vlasnika kućnih ljubimaca, u utorak, 1.10.2019., otvorena je nova veterinarska ambulanta Kodes Vet na adresi Cara Lazara 17. Vlasnik je dr.vet.med. Dušan Despotović, a njegova uža specijalnost su bolesti pasa i mačaka.

Grad
Subotica
08.10.2019
Salon „Vero-vrata“ svečano otvorio svoja vrata

U četvrtak, 3.10.2019. u Petra Lekovića 3 svečano je otvoren salon „Vero-vrata“. Asortiman je veoma bogat i imaju vrata za sve ukuse po povoljnim cenama, a odlikuje ih i odličan odnos cene i kvaliteta na tržištu.

Grad
Subotica
08.10.2019
Član Saveta i sekretar Vladimir Grahovac

Prošle sedmice smo posetili MZ „Centar III“ i tada smo razgovarali sa zamenikom predsednika Ujvari Igorom i članom Saveta i sekretarom Grahovac Vladimirom. Prema Vladimirovim rečima u ovoj Mesnoj zajednici rukovodstvo je ostalo isto kao i prethodnih osam godina, Savet čini 15 članova, predsednik MZ „Centar III“ je Milenko Milošević.

Grad
Subotica
08.10.2019
Nova sezona u Narodnom pozorištu

Novu sezonu u Narodnom pozorištu otvorila je predstava na mađarskom jeziku, "Novi svet" pisca i reditelja Andrea Paša, koja je održana u subotu, 5. oktobra, na sceni "Jadran". Naredna predstava na srpskom jeziku odigraće se 16. oktobra, "Radnička hronika", po tekstu Petra Mihajlovića, koju režira Veljko Mićunović.

Grad
Subotica
08.10.2019
Opšta bolnica proslavila 178 godina rada

Opšta bolnica u Subotici obeležila je 178 godina postojanja i rada. U proslavu značajnog datuma Opšta bolnica ulazi sa značajnim rezultatima, vrednim ulaganjima u opremu i planovima za kompletnu rekonstrukciju.

Grad
Subotica

Stranice