You are here

Aktuelne vesti

Npr., 11.07.2020
Npr., 11.07.2020
07.07.2020
Grčka zatvorila granicu za naše državljane, sugrađani koji su uplatili letovanje dobijaju vaučer

Od ponedeljka u 6 časova, za državljane Srbije granica sa Grčkom predstavlja nepremostivu prepreku. Nakon što je stupila na snagu zabrana ulaska, sugrađani koji su uplatili aganžmane u ovom periodu na nekom grčkom letovalištu, mogu u turističkim agencijama da ih zamene za vaučere, koji važe i za narednu godinu.

Grad
Subotica
07.07.2020
Nema zaraženih u subotičkim studentskim domovima

Iz Studentskog centra poručuju da nije bilo slučajeva zaraze korona virusom u studentskim domovima u Subotici. Nadaju se da se trenutna slika bez kovida i zadržati i kažu da su preduzete sve mere zaštite kojih su se pridržavali i zaposleni i studenti koji će za nekoliko dana i napustiti smeštaj zbog letnje pauze na fakultetima.

Grad
Subotica
07.07.2020
Novi sloj asfalta u ulici Ivana Zajca

Ulica Ivana Zajca u kojoj se nalazi OŠ „Kizur Ištvan“ presvučena je novim slojem asfalta u dužini od 300 metara.

Kolovoz u ovoj ulici je, prema rečima nadležnih službi, bio u lošem stanju, a s obzirom da se u njoj nalazi škola koju pohađa oko 700 đaka, ulica je vrlo prometna, pa će novi sloj asfalta omogućiti pešacima i vozilima lakše i kretanje kroz ulicu.

Grad
Subotica
07.07.2020
Izvod iz lista nepokretnosti može se besplatno dobiti kod javnih beležnika

Javni beležnici od ponedeljka mogu građanima da izdaju izvod iz lista nepokretnosti i to besplatno za sve poslove kod javnih beležnika (notara) u kojima je taj izvod potreban. Građani više ne moraju da dva puta odlaze na šaltere katastra, kako bi najpre podneli zahtev, a potom i podigli izvod, jer će kod javnih beležnika moći (na klik) da izvade izvod iz lista nepokretnosti.

Grad
Subotica
07.07.2020
Prezentacija i promocija knjige „Akcijaški nezaboravnik“

Sa velikim zadovoljstvom, Udruženje Akcijaša Subotice, poziva Vas na prezentaciju i promociju dugo očekivane knjige „Akcijaški nezaboravnik“.

 Knjiga govori o vremenu 1945-1987, o vremenu kada su mladi Subotičani ispisivali najlepše stranice dobrovoljnog omladinskog rada, stvarajući sebi mesto u istoriji koje niko ne može da izbriše.

Grad
Subotica
07.07.2020
Nastavlja se proširenje mreže biciklističkih staza

Subotica je u okviru projekta „Opti-Bike“ dobila sredstva za izgradnju biciklističke staze koja će povezati naš grad sa Tompom. Osim toga, sredstva su dobijena i za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju logističkog centra, koji bi trebalo da olakša pretovar robe između teretnog i željezničkog saobraćaja.

Grad
Subotica
07.07.2020
Izmenjeno radno vreme pojedinih ambulanti

Ambulante Ogranak 3, Tavankut, Bikovo i Đurđin radiće po izmenjenom radnom vremenu  tokom ove sedmice, a Studentska ambulanta, Veliki Radanovac , Mala Bosna i Ogranak 7 će biti zatvorene.

Ambulanta Ogranak 3 će za pacijente u utorak, sredu i petak raditi od 7 do 14 časova, dok će u četvrtak raditi od 13 do 20 časova.

Grad
Subotica
07.07.2020
Biciklisti „Spartaka“ ostvarili zapažen nastup u prvom Kupu Srbije

Prvi Kup Srbije se vozio u Šidu, a biciklisti „Spartaka“ su imali zapažen nastup.

Trka se bodovala i za Kup Vojvodine, Subotičane je vodio trener Dejan Perčić, a boje su branili: poletarac Marko Tikvicki, mlađi kadet Balint Miškolci, kadet Mark Perčić i junior Mihajlo Bolić.

Sport
Subotica
07.07.2020
Stonoteniseri kluba „Banatom“ bolji od „Spartaka“

Početak ovogodišnjeg plej-ofa Superlige Srbije, koji je održan u beogradskom sportskom centru „Vizura“, prošao je bolje za igrače zrenjaninskog kluba „Banatom“.  Subotičani su se borili i pružili su otpor favorizovanom protivniku, koji je aktuelni državni prvak, ali nisu se uspeli izboriti, pa je rezultat bio 4:2 u korist Banatom-a. Ipak, takmičarsku sezonu 2019/2020.

Sport
Subotica
07.07.2020
Otkazan turnir u basketu na Paliću

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, otkazan je turnir u basketu koji je trebalo da se održi za vikend na salašu "Đorđević". S obzirom na nepredvidljiv rasplet oko širenja zaraze novog virusa, nije poznato kada će biti zakazan novi termin na krajnjem severu Srbije.

Sport
Subotica
07.07.2020
Odložen subotički polumaraton

Sportsko udruženje Horizont (organizator subotičkog polumaratona), donelo je tešku, ali veruju ispravnu odluku da se četvrti po redu subotički polumaraton planiran za nedelju, 30.8.2020. otkaže, zbog širenja pandemije COVID-a. Polumaraton je odložen za sledeću godinu.

Sport
Subotica
07.07.2020
Fudbalerke „Spartaka“ počele su sa pripremama za novu takmičarsku sezonu

Posle duže pauze, koja je usledila zbog epidemije korona virusa, fudbalerke „Spartaka“ počele su da odrađuju bazične pripreme za novu takmičarsku sezonu, u kojoj ih očekuju obaveze u domaćem šampionatu i nacionalnom kupu, ali i nastup u UEFA Ligi šampiona.

Sport
Subotica
30.06.2020
Nova vodovodna mreža i kolovoz za stanovnike Hrastove ulice

Sudeći prema javnoj nabavci koja je okončana potpisivanjem ugovora sa subotičkim izvođačima „Vojput“ i „ZKHT Akva projekt“ Hrastova ulica u Željezničkom naselju dobiće novi kolovoz i rekonstruisanu vodovodnu mrežu koja će se izmestiti sa postojeće trase.

Grad
Subotica
30.06.2020
Letnje mesečne karte za đake

Preduzeće „Subotica –trans“ saopštilo je da učenici i studenti mogu da kupe letnje đačke mesečne karate za jul i avgust.

Letnje đačke mesečne karte važe za neograničeni broj putovanja tokom celog meseca, a karte za sve gradske linije mogu da se kupe po ceni od 999 dinara.

Grad
Subotica
30.06.2020
Kovid ambulanta Doma zdravlja radi svakog dana od 7 do 17 časova

Sugrađani koji imaju simptome respiratornih infekcija ili simptome oboljevanja novog korona virusa (bol u grlu, kašalj, povišena temperatura), u cilju brze i efikasne trijaže, najpre treba da se jave u Kovid ambulantu Doma zdravlja koja radi svakog dana u nedelji od 7 do 17 časova.

Grad
Subotica
30.06.2020
Zabranjene posete domovima Gerontološkog centra

Zbog aktuelne epidemiološke situacije, a u cilju sprečavanja širenja virusa covid-19, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova naložio je zabranu poseta korisnicima koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite.

Grad
Subotica
30.06.2020
Obavezne maske u javnom prevozu

Prema odluci kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti covid-19, obavezno je nošenje zaštitne maske u javnom prevozu. U JP „Subotica-trans“ ističu da su obezbedili dovoljne količine maski za sve vozače i da nikada nisu prestali da se pridržavaju preporuka, čak i kada nisu bile obavezujuće i apeluju na putnike da se i oni drže propisanih pravila.

Grad
Subotica
30.06.2020
Đaci OŠ "Ivan Goran Kovačić" održali lekciju humanosti

U učionicama OŠ „Ivan Goran Kovačić“ učenici IV1 do sada su slušali lekcije i savladavali gradivo koje će ih pratiti ceo život. Svojim velikim srcima i plemenitošću oni su sada svima nama održali lekciju koju treba da pamtimo ceo život.

Grad
Subotica
30.06.2020
Izmenjeno radno vreme pojedinih ambulanti

Ambulante Hajdukovo, Bački Vinogradi, Šupljak, Bikovo, Đurđin, Studentska ambulanta, Dom penzionera, Ogranak 3 i Ogranak 7 će tokom ove sedmice raditi po izmenjenom radnom vremenu.

Ambulanta Hajdukovo će u utorak pacijente primati od 10.30 do 13 časova, u sredu od 13.30 do 17 časova, u četvrtak od 10 do 13 časova, dok će u petak za pacijente biti otvorena od 10.30 do 14 časova.

Grad
Subotica
30.06.2020
Kuglaši Spartaka pobedom protiv Crvene Zvezde izborili plasman u Evropsko takmičenje

U poslednjem kolu Super lige kuglaši Spartaka su pobedom protiv Crvene Zvezde osvojili treće mesto i po prvi put u istoriji se plasirali u Evropski kup.

Spartak je slavio sa 6:2 (3.409:3.324).

Sport
Subotica

Stranice