You are here

Aktuelne vesti

Npr., 30.11.2020
Npr., 30.11.2020
24.11.2020
Obnovljena igrališta

Uz pridobijena sredstva od Ministarstva bez portfelja zaduženim za demografiju i populacionu politiku (3 miliona dinara, bez PDV-a),  obnoviće se igrališta u Aleksandrovu i Železničkom naselju, dok će uz sredstva iz gradskog budžeta (3,3 miliona dinara) obnoviti igrališta u naselju Tokio i na Prozivci u ulici Nade Dimić.

Grad
Subotica
24.11.2020
Pruga Subotica-Senta

Posle godinu i po dana zastoja zbog obnove, danas će biti nastavljen železnički saobraćaj na deonici između Subotice i Sente, dugačkoj 38.5 km.

Grad
Subotica
24.11.2020
Kabinet za veterinu

U Hemijsko-tehnološkoj školi, učenici odeljka za veterinarskog tehničara, dobili su specijalizovanu učionicu – kabinet za realizaciju nastavnog procesa. Škola je obezbedila novac na osnovu javnog konkursa za dodelu sredstava prikupljenih po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja koji raspisuje Ministarstvo prade.

Grad
Subotica
24.11.2020
Nove mere zaštite

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji od početka nedelje rapidno raste. Brojke su zabrinjavajuće i kada su u pitanju preminuli. Međutim, to nije alarmiralo državni Krizni štab da odmah reaguje i pooštri mere.

Grad
Subotica
24.11.2020
Pomoć porodici Šuranji

Ono što je nekim porodicama uobičajeno i normalno, da na trpezi imaju tri obroka i toplo ognjište, za šestočlanu porodicu Šuranji je nedostižan san.

Grad
Subotica
24.11.2020
Otkazan zimski vašar

Tradicionalni 10. po redu zimski vašar „Winterfest”, iz organizacije JPK„Subotičke pijace”, zvanično je otkazan.

Grad
Subotica
24.11.2020
Fudbalerke u uskom krugu od 32 tima najboljih u Evropi

Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka ostvarile su novi uspeh na međunarodnoj sceni. Subotičanke su izborile plasman u društvo najbolja 32 tima u Evropi, nakon pobede u Bugarskoj nad ekipom Sofije, u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Sport
Subotica
24.11.2020
Uspeh Spartakove ekipe

Fudbaleri Spartaka upisali su pobedu na gostujućem terenu. Subotičani su u Ivanjici savladali Javor i upisali nova tri boda.

Sport
Subotica
24.11.2020
Uspeh fudbalera Bačke 1901

Fudbaleri Bačke 1901 imali su težak zadatak, ali su ga uspešno realizovali. Pobedom protiv crveno – belih u 18. kolu Srpske lige, grupa Vojvodina, ekipe Vojvodine 1928 sa 2:1 upisali su važna tri boda. Đurović i Manojlović postigli su golove za slavlje Subotičana.

Sport
Subotica
24.11.2020
Uspeh u futsalu

Jesenji deo prvenstva za ekipu Spartaka završen je sa uspehom. Subotičani su upisali pobedu protiv Fortune u 10. kolu Futsal lige Vojvodine, u grupi zapad. Ekipa iz Futoga se nije najbolje pokazala, te su Spartakovi igrači trijumfovali sa rezultatom 10:3. Lider utakmice, Nikola Maksimović, četiri puta je zatresao mrežu protivnika.

Sport
Subotica
24.11.2020
Letnje kolo na Prozivci u plivanju

Prvo kolo Letnje vojvođanske lige u plivanju za pionire i kadete održan je na bazenu Prozivci. Plivački klub „Spartak-Prozivka” je u obe konkurencijeosvojio titulu prvaka kola. U naredna dva dana održana su još dva kola, u kojima je su plivači Spartaka bili među najbolje tri.

Sport
Subotica
17.11.2020
Dan primirja

Povodom 13. novembra 1918. godine, kada je srpska vojska ušla u Suboticu i donela vesti o pobedi u Velikom ratu i dugoočekivanoj slobodi, danas su položeni venci na spomen ploču na Železničkoj stanici i spomenik „Junacima palim za oslobođenje i ujedinjenje“ na Puškinovom trgu.

Grad
Subotica
17.11.2020
Otvorena kompanija Leonardo

Italijanska kompanija „Leonardo” je nakon godinu dana od zatvaranja nastavila sa proizvodnjom. Prošle godine su nakon zatvaranja mnogi radnici ove kompanije ostali bez posla i neisplaćeni. Sve zaostale zarade  su u proteklih godina dana isplaćene, dok je polovina radnika vraćena na posao.

Grad
Subotica
17.11.2020
Antigeni test

U Subotici su i u Domu zdravlja uvedeni novi antigeni testovi na korona virus, kao i PCR testovi.

Broj novozaraženih na dnevnom nivou se iz dana u dan povećava, što je bilo očekivano čim nastupe hladniji dani. Trenutna epidemiološka situacija u našem gradu još uvek je stabilna, dok se broj pacijenata koji se javljaju u respiratornu ambulantu iz dana u dan povećava.

Grad
Subotica
17.11.2020
Savet migracija u Subotici

Formiran je Savet za migracije kojeg između ostalih čine predstavnici Grada, policije, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Grad
Subotica
17.11.2020
Nove mere zaštite

Od utorka 17. novembra, od 21 čas do 5 časova neće moći da radi ništa osim apoteka, benzinskih pumpi, dostave hrane i dela privrede koja radi u trećoj smeni, odlučila je Vlada Srbije na vanrednoj sednici o suzbijanju korona virusa.

Saveti medicinskog dela kriznog štaba jeste uvođenje dodatnih restriktivnih mera kako bi zaustavili širenje korona virusa.

Grad
Subotica
17.11.2020
Strah među građanima za davanje krvi

Iako trenutno raspolažu dovoljnim zalihama krvi za potrebe lečenja svih bolesnika, iz Službe za transfuziologiju Opšte bolnice Subotica kažu da će ove godine imati oko 800 prikupljenih jedinica krvi manje u odnosu na prethodnu godinu.

Grad
Subotica
17.11.2020
Objekti subotičkih apoteka u zakupu na 15 godina

Grad Subotica u zakup daje 20 objekata koje je do sada koristila Apoteka Subotica, putem javnog nadmetanja, poslovnih prostorija. Zakupac može isključivo iznajmiti objekat u cilju trgovine na malo farmaceutskim proizvodima u specijalizovanim prodavnicama.

Grad
Subotica
17.11.2020
Davor Štefanek privodi karijeru kraju

Olimpijski šampion iz Ria, osvajač brojnih odličja sa velikih rvačkih smotri, privodi karijeru kraju. Njegov oproštaj od aktivnog rvanja, a samim time i od dresova Spartaka i Srbije koje je sa ponosom nosio, desiće se na svetskoj smotri koja je planirana za decembar ove godine u Beogradu.

Sport
Subotica
17.11.2020
Turnir u Zagrebu

Proteklog vikenda u Zagrebu je održan „Grand Prix Zagreb Open“ sedmi po redu, jedan od najjačih međunarodnih turnira na svetu u grčko-rimskom stilu. Reprezentacija Srbije je učestvovala sa 11 takmičara i ostvarila dobre rezultate osvojivši šest medalja.

Sport
Subotica

Stranice