You are here

Subotica

Da li nam preti potpuna izolacija i policijski čas od 24 sata?

Nekoliko dana smo svedoci raznih spekulacija na temu potpune zabrane kretanja. Lekari i nadležni nas stalno upozoravaju da ostanemo kod kuće i izbegavamo kontakte. Jučerašnje demonstrativno napuštanje konferencije za medije od strane onih koji su je vodili je po rečima Predraga Kona još jedno upozorenje građanima da je situacija krajnje ozbiljna.

Volonteri Crvenog krsta maksimalno pomažu našim najstarijim sugrađanima

Volonteri Crvenog krsta maksimalno su organizovani i brzo stižu na adrese onih kojima je pomoć najpotrebnija. Kontakt centar je od uvođenja vanrednog stanja okrenulo više od hiljadu naši sugrađana.

Od momenta kada devojke koje se javljaju na telefon prime poziv, zapisuju adresu i tada mobilne ekipe kreću na adrese, uzimaju novac i spisak i u najkraćem roku isporučuju namirnice.

Subotica Trans izdao obaveštenje o načinu korišćenja posebnog oblika javnog prevoza od 1.4.2020.

Oni su obavestili zaposlene i poslodavce da će poseban oblik gradskog i prigradskog prevoza putnika od 1. aprila biti moguć samo uz prikaz radničke mesečne karte i potvrde poslodavca.

Kako navode iz Subotica Transa, u cilju produženja radničkih mesečnih karata poslodavac je u obavezi da se organizuje i da memorandumu firme dostavi spisak svojih zaposlenih sa ličnim podacima i relacijom prevoza. Za one koji nisu bili korisnici javnog prevoza potrebno je dostaviti i fotografiju za izradu mesečne karte, a trošak izdavanja elektronske kartice je jednokratan i iznosi 400 din.

Produžen policijski čas vikendom, nema više šetanja pasa i kućnih ljubimaca uveče

Zbog sprečavanje širenje virusa korona, Vlada Srbije donela je nove mere - ukinuta je  o dozvola šetanja pasa između 20 i 21 sat , a  policijski čas u dane vikenda trajaće od 15 sati. Obavezna samoizolacija produžava se na 28 dana za one koji su u Srbiju ušli posle 14. marta.Građanima starijima od 65 i dalje je zabranjen izlazak vani sem nedelje od 3h do 8h.Policijski čas koji je od 17 sati do 5 ujutru ostaje,s tim da se za vikend produžava,tj subotom i nedeljom od 15h do 5h.

Vojvodina ima 36 obolelih od korona virusa

U Vojvodini je od 6. marta registrovano 36 osoba kojima je potvrđeno prisustvo korona virusa, a od toga dve u Severno - bačkom okrugu. Ovaj podatak je saopšten na jučerašnjoj konferenciji za medije, Pokrajinskog štaba za vanredne situacije.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, juče je saopštio da je u Vojvodini zvanično 36 obolelih od korona virusa, a više od 5.500 osoba kontakata obolelih se nalazi pod nadzorom na teritoriji sedam upravnih okruga u severnoj srpskoj pokrajini i osobe pod nadzorom redovno nadziru policija, sanitarna inspekcija i epidemiološka služba.

Radno vreme svih važnih institucija i objekata tokom vanrednog stanja

U skladu sa Odlukom o produženju policijskog časa, koji traje od 17 časova do 5 časova ujutro za sve građane, donosimo Vam najvažnije servisne informacije koje se odnose na Suboticu.

ZDRAVSTVO

Od danas, 23. marta, Studentska ambulanta (Marije Vojnić Tošinice bb) je zatvorena do daljnjeg, saopšteno je iz Doma zravlja Subotica. Za sada, nema promena u radnom vremenu ambulanti koje su otvorene od 7 do 18 časova, a koje se odnosi i na Službu kućnog lečenja, kao i na ambulante za akutne i respiratorne infekcije u Ogranku 1 i Ogranku 5.

Venčanja isključivo u Gradskoj kući

Venčanja će se za vreme vanrednog stanja obavljati uz prisustvo matičara, budućih supružnika i njihovih svedoka. Mladenci koji žele da otkažu venčanje, imaju mogućnost da pomere termin, dok se nova zakazivanja neće primati sve dok je na snazi vanredno stanje.

Preporučeno je i da matičari i kumovi svoje čestitke saopšte usmeno, bez rukovanja, greljanja i ljubljenja.

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica