You are here

Subotica

Besplatne užine

Do 28. februara roditelji dece koja ostvaruju pravo na besplatnu užinu imaju rok da dostave molbu sa potrebnom dokumentacijom sekretarijatu škole koju dete pohađa. Iz gradskog budžeta je i ove godine obezbeđeno 13,8 miliona dinara za besplatne užine za učenike 22 osnovne škole sa teritorije grada Subotice.

5. Dečji svetosavski dani

U ponedeljak, 27. januara na dan školske slave, počeli su peti Dečji svetosavski dani u OŠ „Matko Vuković“  pod sloganim „Ići ćemo putem slave, starim putem Svetog Save“. Pored domaćina, u programima koji će se održavati tokom cele nedelje učestvovaće i đaci iz OŠ „Jovan Mikić“, „Sečenji Ištvan“, „Đuro Salaj“, „Majšanski put“, „Ivan Goran Kovačić“, „Jovan Jovanović Zmaj“, „Kizur Ištvan“, „Sveti Sava“, „Matija Gubec“ iz Tavankuta, „Žarko Zrenjanin“ i iz školskog centra „Dositej Obradović“. Takođe i ove godine, Subotičani će ugostiiti vršnjake iz OŠ „Dragutin Tadijanović“ iz Vukovara.

Asocijacija sistemskih terapeuta poziva zainteresovane kandidate za upis u prvu godinu edukacije iz Sistemske porodične terapije

Edukacija se odvija po programu koji je usaglašen sa standardima Saveza društava psihoterapeuta Srbije (SDPS), Evropske asocijacije za psihoterapiju (EAP) i Evropske asocijacije za porodičnu terapiju (EFTA).

Đaci zagrljajima obeležili Međunarodni dan zagrljaja

Povodom Međunarodnog dana zagrljaja đaci OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta su u utorak, 21. januara, u centru našeg grada“delili“ zagrljaje. U modernoj današnjici kada su svi kao neki roboti i kada je odsustvo empatije, toplih reči i zagrljaja svakodnevna pojava, deo učeničkog parlamenta je odlučio da podseti sugrađane kako je lepo zagrliti nekoga i uputiti mu toplu reč.

Pored zagrljaja, đaci su delili i „srca prijateljstva“, koja su sami napravili na sekciji, na kojoj su inače veoma aktivni i uvek se trude da šire prijateljstva na svim poljima.

Promovisan vojni poziv u subotičkim osnovnim i srednjim školama

Predstavnici Vojne gimnazije i Vojne akademije su u sklopu promocije vojnog poziva obišli subotičke osnovne i srednje škole, ako bi zainteresovanim učenicima dočarali kako izgleda školovanje i šta ih nakon završetka istog očekuje, a sve u suret raspisivanju konkursa za upis u ove obrazovne ustanove.

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju i srednju stručnu vojnu školu biće raspisan 1. februara i biće otvoren do 15. marta. Prijemni ispit za obe škole polaže se u aprilu, a krajem maja osmaci će znati da li su primljeni.

Dizači tegova osvojili četiri medalje na startu sezone

Turnirom održanim u Somboru dizači Spartaka počeli su novu sezonu. Na startu su Subotičani ostvarili dobre rezultate, na takmičenju za učenike osnovnih i srednjih škola, okitivši se sa četiri medalje.

Dizači tegova Spartaka sa mlađim kategorijama, na turniru u Somboru koji je održan po sinclair bodovima, ostvarili su dobre rezultate. Osvojili su četiri medalje,  a istakla se Teodora Subanović koja je po sinclair bodovima bila apsolutna pobednica u ženskoj konkurenciji.

Fudbalski klub "Spartak Ždrepčeva krv" predstavio nove igrače

Fudbalski klub "Spartak Ždrepčeva krv" polako formira ekipu za nastavak sezone. Za sada su dvojica novajlija potpisala ugovore o saradnji, a do kraja prelaznog roka biće još novih imena koja će se obavezati na vernost subotičkom superligašu.

Spartak je i  zvanično predstavio nove igrače s kojima su ugovori realizovani. Po rečima Ljubiše Dunđerskog, sportskog direktora, koji je predstavio nova lica u taboru plavih „golubova“, biće još novajlija koji će staviti paraf na ugovore.

Odbojkaši „Spartaka“ nadigrali „Jedinstvo“ iz Stare Pazove

U 15. kolu Superlige Srbije odbojkaši „Spartaka“ zabeležili su rutinsku pobedu od 3:0 protiv „fenjeraša“ na tabeli, ekipe „Jedinstva“ iz Stare Pazove.

U meču pred svojim navijačima Subotičani su opravdali ulogu favorita i, sasvim zasluženo, „uknjižili“ su deveti ovosezonski trijumf u domaćem „elitnom društvu“.

Odbojkašice Uba slavile protiv odbojkašica“Spartaka“

U 15. kolu u prvenstvu Superlige Srbije odbojkašice „Spartaka“ gostovale su ekipi „Uba“ od koje se doživele poraz. Ub je kontrolisao meč od prvog do poslednjeg poena i nije prepustio "golubicama" veću nadu da mogu da im pokvare planove. Ub je slavio sa ubedljivih 3-0, po setovima 25:21, 25:11 i 25:17, vezao svoj četvrti trijumf, a Spartaku naneo jedanaesti poraz, drugi ove sezone u direktnim duelima.

Ekipa Spartaka se nalazi na osmoj poziciji na tabeli.

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica