You are here

Subotica

Mesna zajednica „Novi grad“ – juče, danas, sutra

Tokom prošle sedmice smo posetili MZ „Novi grad“ i srdačno smo dočekani od strane predsednice Ljubice Oravec i sekretara Ljubomira Mićića, sa kojima smo razgovarali o raznim pitanjima vezanim za funkcionisanje Mesne zajednice. Prema Ljubomirovim rečima novi Savet je na dužnost stupio 19.7.2019. i čini ga 15 članova. Predsednik Saveta je Ljubica Oravec, a zamenik predsednika je Sanela Svirčev.

Na pitanje šta je urađeno tokom prošle godine i u prethodnom periodu, Ljubica odgovara:

Nastup jedriličara Palića u Mađarskoj

Na "Epitok kupu" u jedrenju, učestvovali su i takmičarki JK "Palić". Mnogi takmičari uspeli su da ostvare zapažene rezultate, dok su drugi unapredili svoju tehniku i prikupili iskustvo. Jedriličarski klub "Palić", predvođen trenerom Dejanom Zakićem, na regati u Mađarskoj učestvovao je sa 11 takmičara. Prvi dan je padala kiša i nije bilo uslova za jedrenje, dok je drugog dana duvao jak vetar od 12 m/s i održale su se četiri trke.

Uspeh sportista invalida u Mađarskoj

U gradu Kiskkunlachaza u Republici Mađarskoj  održan je sedamnaesti međunarodni turnir invalida koji je održan 05.10.2019. Uz učešće oko 100 takmičara iz Mađarske, Slovačke i Srbije, naši takmičari su postigli dobre rezultate. Naši takmičari u boćanju ekipno su osvojili zlatnu medalju. Ekipa je nastupila u sastavu: Dragan Ćeran, Radoslav Pavlović, Lajčo Kopunović i Dragan Babić.

Odbojkaši Spartaka odlični protiv Vojvodine

Ekipa Spartaka ponovo je bolja od ekipe Vojvodine iz Novog Sada. Iako su Subotičani gubili 0-1 u setovima, uspeli su da preokrenu igru u svoju korist  i zasluženo slave sa 3-1. Odbojkaši Vojvodine u Suboticu su došli posle 5 vezanih pobeda (Memorijal velikana, Superkup, prvo kolo Superlige) i važili su za favorita u meču 2. kola nacionalnog prvenstva, međutim Spartak je još jednom pokazao da već odavno ništa nije slučajnost, ni doabr stručlni rad, ni kvalitetna selekcija, ni prednost domaćeg terena.

Vaterpolisti Bečeja bolji od Spartak Prozivke na premijeri Prve A lige

Vaterpolisti Spartak Prozivke nisu uspeli da ostvare pobedu nad ekipom Bečeja na premijeri u Prvoj A ligi Srbije. Ekipa iz Bečeja odnela je pobedu i ostvarila rezultat 9:11. Iako su Subotičani imali odličnu igru, gosti su iskoristili prilike koje su im se ukazale i tako odneli pobedu. Spartak Prozivka je bolje počeo meč i poveo sa 2:0, smanjili su gosti, ali je Ivošević bio precizan za 3:1. Ipak prva četvrtina se završila samo s gol razlike za domaći tim 3:2. U drugoj četvrtini Subotičani su i dalje bili bolji i prvi deo susreta rešili u svoju korist rezultatom 7:6.

Prva faza rekonstrukcije centralne kuhinje PU „Naša radost“ privodi se kraju

Radovi na prvoj fazi rekonstrukcije centralne kuhinje PU “Naša radost” privode se kraju. Kako najavljuju iz ove predškolske ustanove, paralelno će teći radovi na završetku 1. i početku 2. faze radove za koju je rebalansom budžeta grada Subotice, opredeljeno 9,5 miliona dinara. Za sada su u toku radovi na nadogradnji objekta centralne kuhinje. Radi se na izgradnji i pokrivanju novodograđenog sprata, nakon čega se prelazi na unutrašnje radove. Završetak prve faze rekonstrukcije centralne kuhinje diktiraće vremenski uslovi. Budući da je  iz budžeta grada opredeljeno 9,5 miliona dinara za 2.

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica