You are here

Subotica

Sve mlađe kategorije FK „Spartak“ vraćaju se u normalan ciklus treniranja

Odlukom nadležnih organa Fudbalskog saveza Srbije, i za sve lige mlađih kategorija tekuća prvenstvena sezona završena je zaključno sa 15. martom 2020. godine.

Na osnovu toga, omladinci „plavih golubova“, kao tradiconalno rezultatski najuspešnija selekcija subotičkog superligaša, trku za bodove u Ligi Srbije, u konkurenciji 16 ekipa, završili su na visokom šestom mestu, dok su se kadeti „Spartaka“ našli na desetoj poziciji.

Stonoteniseri „Spartaka“ ponovo treniraju pred nastavak takmičenja u Superligi Srbije

Takmičari stonoteniserskog kluba „Spartak“ su za vreme izolacije trenirali u individualnim kućnim uslovima, a od sredine prošle sedmice, našli su se na okupu, pa su ponovo krenuli sa zajedničkim radom.

S obzirom da će nadmetanje u Superligi Srbije za stonotenisere sigurno biti nastavljeno, Subotičani su intenzivno počeli da „bruse“ formu za predstojeća takmičarska iskušenja.

Fudbaleri FK „TSC“ vredno treniraju

Fudbaleri FK„TSC“ iz Bačke Topole vredno treniraju i pripremaju se za nastavak takmičenja u Superligi Srbije, koji će uslediti 30. maja.

Svi igrači i članovi stručnog štaba ovog kluba žele da u preostale četiri utakmice, protiv: ivanjičkog „Javora“, „Proletera“ iz Novog Sada, beogradske „Crvene zvezde“ i „Radničkog“ iz Niša, pruže maksimum i ostvare rezultat, kojim će sačuvati četvrtu poziciju na tabeli, koja će im omogućiti izlazak na evropsku scenu.

Zavičajno udruženje “Hercegovina” pokazalo humanost i ovoga puta

Zavičajno udruženje “Hercegovina” iz Subotice shvatilo je težinu i odgovornost trenutka u kome se nalazimo i zajedno sa svojim članovima i prijateljima Udruženja organizovalo humanitarnu akciju za pomoć najugroženijima u Subotici i akciju pomoći zdravstvenim ustanovama u Hercegovini.

Pomoć u vidu prehrambenih paketa za najugroženije pojedince i porodice u Subotici, Zavičajno udruženje “Hercegovina” je realizovalo preko Crvenog krsta, institucije uz čiju pomoć su paketi usmereni prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Granični prelaz „Horgoš“ dnevno pređe do 300 ljudi

Granični prelaz „Horgoš“ dnevno pređe između 200 i 300 ljudi, koji dolaze uglavnom iz inostranstva gde su angažovani na privremenom radu. Njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija i dežurni lekar koji svakom pojedinačno ispisuje rešenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Investicije poput izgradnje Zelene fontane u centru grada, Akva parka na Paliću, te radovi na rekonstrukciiji i adaptaciji zgrade Narodnog pozorišta nisu stajali ni tokom vanrednog stanja. Dok se oni odvijaju u skladu sa situacijom, planirana obnova fasada u centru grada moraće da sačeka bolje dane.

Studenti ponovo u domovima

Studentski domovi u Subotici  su ponovo otvoreni, a iz Studentskog centra poručuju da su potpuno spremni za povratak studenata.

Jovana Ajduk iz Bačke Palanke je među prvim studentima koji su se vratili u studentski dom „Bosa Milićević“. Razlog povratka u Suboticu su obaveze na fakultetu, kaže Jovana i dodaje da se oseća sigurno i bezbedno, jer se u domu primenjuju sve mere zaštite.

Da se u subotičkim studentskim domovima primenjuju sve zaštitne mere potvrđuje i rukovodstvo Studentskog centra.

Obavezno zakazivanje pregleda u ambulantama

Pacijenti koji imaju potrebe da koriste usluge nekih od objekata zdravstvene ustanove Dom zdravlja Subotica, sve dok su vanredne mere zbog trajanja epidemije COVID-19 na snazi, pre dolaska u bilo koju od ambulanti neophodno je da telefonski zakažu termin pregleda, kako se u ambulantama ne bi stvarale gužve.

Iz Doma zdravlja Subotica ističu da su pacijenti dužni da se pridržavaju zakazanih termina, kao i da u prostorije ambulanti ulaze sa zaštitnom maskom na licu.

Zakazivanje se ne odnosi na hitne slučajeve, odnosno na povrede i akutna stanja.

Crveni krst ponovo dostavlja kuvane obroke

Crveni krst Subotica nastavlja sa podelom kuvanih obroka, od srede (20. maja),  za oko 1.200 socijalno ugroženih građana, korisnika programa Narodne kuhinje. Ova usluga se vraća u redovan režim rada,  nakon dva meseca pauze zbog pandemije korona virusa, kada Narodna kuhinja nije radila zbog epidemiološke situacije.

Crveni krst je tokom prethodna dva meseca bio aktivno angažovan na pomoći lokalnom stanovništvu.

Međumesne linije za Beograd, Kanjižu, Novi Kneževac, Orom i Male pijace ponovo saobraćaju

Od ponedeljka, 11. maja, međumesne linije saobraćaju prema sledećem redu vožnje:

SUBOTICA-B.VINOGRADI-HORGOŠ-KANJIŽA

Polasci iz Subotice: 05:50; 06:45; 12:45; 14:10; 20:00 i 22:30 do Horgoša.

Polasci iz Kanjiže: 04:40; 05:45 od Martonoša; 06:50; 08:02; 14:05; 15:20.

 SUBOTICA-B.VINOGRADI-HORGOŠ-NOVI KNEŽEVAC

Polasci iz Subotice: 11:40; 15:10; 16:30.

Polasci iz N.Kneževca: 12:50; 16:30; 20:40.

SUBOTICA-BIKOVO-OROM-NOVO SELO

Stranice

Subscribe to RSS - Subotica