You are here

Na Svetskom prvenstvu u rvanju Ali Arslan osvojio bronzu

Na Svetskom prvenstvu u rvanju Ali Arslan osvojio bronzu

Ali Arsalan, rvač  Spartaka koji je predstavljao Srbiju, postigao je značajan uspeh osvajanjem bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u rvanju održanom prošle nedelje u Beogradu. Ovo takmičenje je bilo i kvalifikaciono za Olimpijske igre u Parizu naredne godine, na kojima će se takmičiti naši sportisti.

U konkurenciji od 1.150 rvača iz 99 zemalja, Srbija je imala svojih 20 takmičara, među kojima se istakao Ali Arsalan iz Spartaka. Ali je osvojio bronzanu medalju u grčko-rimskom stilu u kategoriji do 72kg.

Arsalan je ostvario pobedu u prvom kolu nad takmičarem iz Indije, ali je u četvrtfinalu poražen od mađarskog rvača Roberta Fritsa. Ipak, nije se predao i kroz repasaž je stigao do odličja. Prvo je savladao Uzbekistanca Jamola Jumabeava, a zatim je u borbi za treće mesto ubedljivo pobedio Japanca Šingo Haradua rezultatom 9:0, osvajajući tako bronzu.

Arsalan je dodao još jednu medalju u Spartakovu riznicu odličja sa velikih takmičenja, čime je ukupan broj medalja podigao na 40, uključujući evropska i svetska prvenstva, kao i Olimpijske igre.

Naše nacionalne selekcije na ovom Svetskom prvenstvu osvojile su ukupno pet medalja, uključujući jedno zlato i četiri bronze.

 

Grad: