You are here

Košarkaši Spartaka biće na tri fronta ove sezone

Košarkaši Spartaka biće na tri fronta ove sezone

MKK "Spartak Office Shoes" ulazi u novu sezonu s ambicijama za uspehom na tri fronta: Prva liga, Nacionalni Kup i ABA-2 liga, što je prvi put u klupskoj istoriji.

“Ova sezona će biti značajno drugačija, takmičićemo se u tri jaka takmičenja. Cilj kluba je da se vrati na staze stare slave, na taj nivo kao kada je Spartak igrao finale Kupa. Smatramo da imamo igrački kadar i kapacitet da ponovimo neke od tih većih rezultata jer smo napravili tim u koji verujemo da može mnogo, a uvereni smo i da će publika uživati u lepoj košarci” - rekao je Darko Papac, član Upravnog odbora MKK "Spartak Office Shoes".

Prvi tim je pretrpeo značajne igračke promene, a zadržali su se neki od postojećih igrača, dok su dovedeni novi talenti. Vladimir Đokić ostaje na mestu glavnog trenera, a njegov prvi pomoćnik je i dalje Slobodan Ljubotina.

Spartak najavljuje modernu i brzu košarku s jakom odbranom, a tim je pažljivo biran kako bi se postigao uspeh.

“Sve trenerske želje su nam ispunjene, to govori koliko je Spartak ozbiljan i dobro organizovan klub, formirali smo jak tim sa izuzetnim ljudskim i igračkim kvalitetima. Naše ambicije su najviše moguće, nemamo breme velikih rezultata ali se ni ne plašimo izazova, ciljevi kluba su jasni “- istakao je strateg Spartaka, Vladimir Đokić.

Predrag Prlja, nakon 270 utakmica braneći boje Spartaka, završio je igračku karijeru i preuzeo je ulogu sportskog direktora kluba.

“Zahvaljujem se Klubu na dosadašnjem poverenju i prilici koju mi pružaju u novoj ulozi. Imamo jako dobro ukomponovani tim, kvalitetne pojedince koji mogu da ostvare ciljeve i ispune očekivanja Kluba “- poručio je Prlja.

Njegov naslednik, Filip Barna, kao i do sada ne strepi od izazova i preuzima kapitensku traku od Prlje.

“Velika je privilegija biti kapiten u ovako velikom klubu, pogotovo u periodu novog uspona kroz koji ovaj klub prolazi “- dodao je Barna.

Spartak se pripremao za novu sezonu odigravajući desetak prijateljskih utakmica sa timovima iz Srbije i regiona kako bi se što bolje pripremili.

Izvor: www.subotica.com

Grad: