You are here

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić svečano otvorio 18. „Fijakerijadu“ u Novom Žedniku

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić svečano otvorio 18. „Fijakerijadu“ u Novom Žedniku

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je svečano otvorio 18. „Fijakerijadu“ u Novom Žedniku, manifestaciju koja obeležava Dan Mesne zajednice „Novi Žednik“ i crkveno-seosku slavu, Dan Svetog Save. Ova manifestacija okuplja ljubitelje konja i fijakera te se smatra tradicionalnim događajem u tom regionu.

Gradonačelnik Bakić je istakao da je „Fijakerijada“ postala kvalitetnija iz godine u godinu i da ima duboku tradiciju. Pohvalio je napore Udruženja građana „Đeneral Hadžićevo“ i Mesne zajednice „Novi Žednik“ u organizaciji ovog događaja te naglasio važnost manifestacije za mlade generacije koje će nastaviti ovu tradiciju.

Bakić se izrazio sa velikim poštovanjem prema građanima Novog Žednika i njihovom patriotizmu, ističući njihovu podršku Srbiji. Poželeo je prisutnima da uživaju u „Fijakerijadi“, da takmičari postignu dobre rezultate, i da se nadaju da će ova manifestacija prerasti u regionalni centar okupljanja dobrih ljudi.

Tokom 18. „Fijakerijade“, učesnici su se takmičili u raznim disciplinama, uključujući jahanje između čunjeva, vožnju fijakera sa jednom ili dve osovine između čunjeva, vožnju dvoprega između čunjeva, i revijalna takmičenja. Takođe, održana je smotra ponija i štraparijada.

Najmlađi učesnik manifestacije bio je dvogodišnji Milorad Mijatov, koji je učestvovao u jahanju ponija. Svi učesnici su nagrađeni peharima na ovoj tradicionalnoj manifestaciji.

 

Grad: