You are here

„Golubice“ obezbedile plasman u četvrtfinale Kupa Srbije

 „Golubice“ obezbedile plasman u četvrtfinale Kupa Srbije

Spartak je upisao pobedu u osmini finala Kupa protiv Radničkog 1923 u Kragujevcu. Ubedljivo su Subotičanke trijumfovale sa 7:1 za prolaz dalje u najmasovnijem klupskom takmičenju.

Već u prvom poluvremenu je bilo sve rešeno gde je Spartak stekao prednost od 0:4. Živana Stupar je otvorila seriju, a Filipovićeva i Boaduva je nastavile. Pred odlazak na odmor Tomanovićeva je smestila loptu u sopstvenu mrežu za Spartakovih visokih 0:4.

U nastavku meča i dalje su „golubice“ diktirale tempo.Živana Stupar je po drugi put zatresla mrežu Kragujevčanki, a ond asu one uzvratile i smanjile na 1:5. Raspoložena za golove u Živana Stupar je još u dva navrata tresla mrežu Radničkog za konačnih 1:7 i plasman u osminu finala Kupa Srbije. 

Radnički 1923  – Spartak 1:7 (0:4)

Živković 62' – Stupar 19', 54', 66', 89', Filipović 26', Boaduva 29', Tomanović 37 (ag)

Radnički: Pajević (Veličković), Vasiljević (Nikolić), Živković, Jurašević, Boričić, Tomanović, Babić (Čingelić), Marjanović, Simonović (Mitrović), Rakočević, Vuković (Janković). 

Spartak:  Mihajlović, Vučković, Belovan (Vago), Slović, Filipović, Boaduva (Uvalin), Gaković (Baka), Ilić, Gajić, Šarić, Stupar. 

Spartak DOO slavio u Kruševcu za prolaz dalje

Spartak DOO je u osmini finala Kupa Srbije na gostovanju u Kruševcu slavio protiv Napretka sa 3:1. Povele su Subotičanke, domaćin izjednačio, ali u nastavku ponovo bio bolji za slavlje i mesto u četvrtfinalu. Već u drugom minutu Spartak je poveo pogotkom Monje Jošić. Imale su Subotičanke priliku i da udvostruče prednost, ali u šestom minutu Marija Rajić nije iskoristila penal. Malu nesmotrenost plavo – bellih iskoristile su Kruševljanke i izjednačile preko Bondžićeve.

Drugo poluvreme je u potpunosti pripalo Spartaku. Samo što je počelo, a Monja Jošić se pobrinula da svoj tim dovede u novo vođstvo. Tačkuna pobedu ekipe Petra Kurćubića stavila je Milena Golubović svojim pogotkom i Subotičanke su obezbedile mesto u četvrtfinalu Kupa Srbije. 

Napredak – Spartak DOO 1:3 (1:1)

Bondžić 23' – Jošić 2', 46', Golubović 49'

Napredak: Marjanović (Terzić), Josić, Milutinović, Bondžić, Jovanović, Poljaković (Ćosović), Gavrilović (Petrović), Sretenović, Pavlović (Gilić), Petronijević (Sudimac), Raičević. 

Spartak DOO: Ungur, Golubović (Radonjić), Maljković, Backović, Ninković (Jovanić), Cvetković, Rajić, Jošić, Jović (Leškov), Arsenin (Lekić), Đokić (Miljković). 

„Golubice“ sledećeg vikenda počinju drugi deo prvenstvene trke, a sastaju se sa Spartakom DOO na Gradskom stadionu. 

Izvor : subotica.com

 

Grad: