You are here

„Golubice“ minimanom razlikom slavile protiv Crvene zvezde

 „Golubice“ minimanom razlikom slavile protiv Crvene zvezde

Utakmica 4. kola Superlige između Spartaka i Crvene zvezde je opravdala svoj status derbija. Na terenu su se sastali izjednačeni timovi, obostrana želja za pobedom nije nedostajala, a neizvesnost je pratila svih 90 minuta igre. Fani Vago je postigla gol u 12. minutu, koji je odlučio pobednika, i bodovi su ostali na severu Bačke.

 

Početak meča je bio otvoren, i obe ekipe su napadale. Crvena zvezda je prva pripretila, Sofija Sremčević je iskoristila nesigurnost odbrane Spartaka i uputila udarac, ali se istakla sjajnom odbranom golmanke Škandro. Spartak, s druge strane, iskoristio je svoju priliku. Fani Vago je u 12. minutu iskoristila grešku Petrovićeve, primila loptu i postigla gol za vođstvo od 1:0.

 

Crvena zvezda je pokušala izjednačiti rezultat preko Dine Blagojević, ali je Škandro ponovno sjajno intervenisala i sačuvala prednost svoje ekipe. Utakmica je bila žestoka, a Zvezda je u završnici prvog poluvremena pokušala preokrenuti rezultat, ali nije uspela.

 

U drugom poluvremenu su se obe ekipe suočile s nekoliko prilika. Crvena zvezda je imala blagu inicijativu dok je Spartak oprezno čuvao svoje vođstvo, ali je takođe pokušavao da ga proširi. Doris Boaduva je bila blizu da postigne drugi gol u 71. minutu, ali nije bila precizna. Sve prilike koje su se stvorile nisu dovele do promene rezultata, i utakmica je završena bez promene na semaforu.

 

Pobeda Spartaka na početku meča donela im je tri nova boda u ovom derbiju.

 

Spartak – Crvena zvezda 1:0 (1:0)

Vago  12'

 

Spartak: Škandro, Vučković, Belovan, Makenzi, Ostren, Hansen, Vago, Filipović, Boaduva , Gajić,  Stupar.

 

Crvena zvezda: Petrović, N. Čavić, Šćepanović (Vorkapić), Žarković, Krstić, Blagojević, Tenkov (Milović), Sremčević, Matejić, M. Čavić, Đorđević.

 

Spartak u narednom kolu dočekuje TSC, a utakmica se igra u subotu.

 

Grad: