You are here

Fudbalska dominacija “Golubica” prtotiv Spartaka DOO

Fudbalska dominacija “Golubica” prtotiv Spartaka DOO

Spartak je ostvario ubedljivu pobedu od 8:1 nad ekipom Spartak DOO u petom kolu Superlige Srbije. Iako je Spartak DOO prvi poveo preko Monje Jošić, Spartak je izjednačio sredinom prvog poluvremena i zatim postigao još sedam golova u nastavku utakmice.

Na samom početku meča, Jošićeva je iskoristila nepažnju odbrane šampionki i postigla gol glavom nakon udarca iz ugla, donoseći prednost svom timu. Međutim, to je bilo sve što je mlađi tim Spartaka postigao protiv raspoloženog Spartaka. "Golubice" su preuzele inicijativu i stvorile nekoliko odličnih prilika. U 19. minutu, Pavarin je pogodila prečku, a zatim je Živana Stupar izjednačila rezultat. Korner je izveden precizno, a najviša igračica na terenu, Stupareva, poslala je loptu iza leđa Nikolete Praštalo.

 

U drugom poluvremenu, Spartak je brzo preokrenuo rezultat u svoju korist. Vago je postigla gol nakon što se probila u kazneni prostor i iskoristila nesmotrenost protivnika za vođstvo od 2:1. Zatim je usledila prava golijada, počevši od Tijane Filipović, a nastavljajući se golovima Milice Gaković sa dvadesetak metara, šaljući loptu pod prečku. Nađa Uvalin je iskoristila dobru priliku u 81. minutu, dok je Živana Stupar po drugi put savladala Praštalovu za vođstvo od 5:1. Do kraja utakmice, Gakovićeva i Filipovićeva su bile precizne za konačnih 8:1 u korist Spartaka.

Spartak – Spartak DOO 8:1 (1:1)

Stupar 39', 83', Vago 48', Filipović 72', 89', Gaković 78', 87', Uvalin 81' - Jošić 3'

Spartak: Škandro, Vučković (Gaković), Belovan (Ilić), Makenzi, Ostrem,  Vago, Filipović, Gajić, Šarić (Baka), Stupar, Pavarin (Uvalin).

Spartak DOO: Praštalo, Golubović, Maljković (Miljković), Radulović, Backović, Rajić, Jošić (Ninković), Leškov (Topolski), Jović, Arsenin (Radonjić), Đokić (Bunjevčevi).

Grad: