You are here

Fudbalerke Spartaka počele pripreme za novu sezonu i evropske izazove

Fudbalerke Spartaka počele pripreme za novu sezonu i evropske izazove

25.07.2023. Nakon dvomesečne pauze fudbalerke Spartaka su počele pripreme za nastupajuće izazove na evropskoj sceni i u domaćem šampionatu uz iste ambicije kao i prethodnih godina – da odbrane duplu krunu, ali i ostvare što bolji učinak u Ligi šampiona.

Šef struke „golubica“ Boris Arsić izneo je plan priprema koji če se sprovesti tokom sedmonedeljnog rada do starta nove sezone koji je zakazan za 20. avgust, ali i kvalifikacija u Ligu šampiona koje čekaju šampionke sa severa Bačke početkom septembra. Imaće Subotičanke dovoljno vremena da se pripreme i spremno dočekaju pohod na novu titulu prvaka države, ali i kvalifikacioni turnir u Danskoj.

- Čeka nas pet nedelja do prve prvenstvene utakmice , a sedam do odlaska u Dansku i kvalifikacija. Plan je da radimo u Subotici, a u koliko budemo uspeli da formiramo tim u naredne dve nedelje postoji mogućnost da ekipa ode na mini pripreme – kaže Boris Arsić, šef struke Spartaka -  Klub se potrudio da obezbedi sve preduslove da možemo u Subotici raditi kvalitetno, tako da ćemo imati odlične uslove i da ćemo to iskoristiti i dobro se spremiti za prvenstvo, ali i utakmice na međunarodnoj sceni koje nas čekaju u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.  Znamo da nas ćeka težak zadatak u Danskoj, ali sve zavisi od kvaliteta tima koji napravimo.  U ovoj fazi je rano govoriti  kakve su nam ambicije za evropsko takmičenje jer će se mnogo toga dešavati u  predstojećemo periodu i bićemo pametnijin kada komplatiramo ekipu i sve kockice složimo.

U igračkom kadru nije bio velikih promena. Otišla je Anđela Frajtović, a sardanja je okončana sa još dve igračice. Do sada je u jato „golubica“ stigla Željka Belovan, a klub radi na dovođenju pojačanja.

- Za sada je Frajtović otišla iz kluba  i karijeru nastavla u mađarskom Đeru. Mi joj se zahvajujemo na kompletnom doprinosu koji je dala ovom klubu u prethodnih osam godina koliko je nosila plavo – beli dres,  gde smo postizali sjajne rezultate. Nismo produžili saradnju sa Sidni Štajer i sa Viktorijom Tihon –  objašnjava starteg  „golubica” – Cilj nam je da tim pojačamo na određenim pozicijama  da bi bili konkurentni takmičarski. Intezivno radimo na dovođenju pojačanja gde je plan da dovedemo četiri do šest igračica koje će nam pomoći da naše planove ostvarimo u narednoj sezoni. U prethodnom periodu se dešavalo da smo kasno dolazili do pojačanja i onda smo imali mali period da se pripremimo za evropske utakmice. Pokušavamo, nije lako, ali verujemo da ćemo naći određene igračice koje odgovaraju profilu za naš stili i filozofiju igre jer nemamo pravo na grešku.

Violeta Slović, kapiten Spartaka, istakla je da su ambicije „goubica“ visoke i da očekuje dobre rezultate i na međunarodnoj sceni.

- Najteže je  odbraniti titulu, svesni smo toga, ali naša želja i volja da ostavrimo istorijski rezultat je uvek prisutna što je uz rad najvažnije da se dođe do cilja. Ponosna sam što smo osvojili duplu krunu u prošloj sezoni koja je bila dosta iscrpljujuća, posebno psihčki. Ponovo doneti dva trofeja u Suboticu samo su pokazatelj da ove devojke, stručni štab i uprava kluba rade najbolje u Srbiji.  Zato su nam svake sezone, pa i ove koja je pred nama, očekivanja najviša. Odbrana duple krune je cilj  i dobar rezultat na međunarodnoj sceni. S obzirom da ove godine po prvi put igramo Ligu šampiona u vreme takmičarskog ciklusa smatram da će nam doprineti mnogo. Želja nam je da u Evropi pokažemo da ženski fudbal u Srbiji ide uzlaznom putanjom – rekla je Slovićeva.

Prvenstvo počinje 20. avgusta kada Spartak dočekuje Slogu iz Zemuna, a početkom septembra „golubice“ putuju u Dansku gde će kroz kvalifikacioni turnir tražiti vizu za drugi krug  u Ligi šampiona. Subotičanke 4. septembra putuju u Dansku, a dva dana kasnije se  sastaju sa prvakom Farskih ostrva. Od prve utakmice zavisi da li će igrati finale ili se boriti za treće mesto. Drugi meč je na programu 9. septembra. Pored Spartaka u grupi su još domaćin kvalifikacione grupe Koge, prvak Farskih ostrva „Klaksvik” i finski „Kuopio”.

Izvor: www.subotica.com

Grad: