You are here

Da li ste Windows 10 pripremili na zimske uslove rada?

Kao što je i ranije najavljeno Microsoft je pustio u opticaj novembarski paket ažuriranja za Windows 10 operativni sistem. Korisnici kojima sam operativni sistem ne ponudi blagovremeno ažuriranje, mogu to ručno da učine.

Zbog sigurnosnih razloga novembarski paket nadogradnje će biti automatski ponuđen u tzv talasima, ograničenom krugu korisnika. Na vrhu liste prioriteta su korisnici ranijih verzija Windows 10 OS-a, čija podrška uskoro ističe nakon godinu i po dana korišćenja.

“Update” donosi neke nove ključne funkcije u Windows 10 okruženje, nakon problematičnog prolećnog ažuriranja i isporučuje se u vidu kumulativnog paketa nadogradnje. Svi oni koji su već instalirali prolećni paket 1903, videće da je 1909 zapravo manji paket nadogradnje, dok korisnici starijih verzija kao što su 1803 ili 1809 će potrošiti neznatno više vremena tokom instalacije.

Većina promena su zapravo poboljšanja “iza scene”, sračunata na unapređenje generalnih performansi operativnog sistema kao i efikasnosti baterije na mobilnim uređajima. Takođe, implementirano je nekoliko poboljšanja koja se tiču programera aplikacija i administaratora u poslovnom okruženju. Novitet je i da će korisnici glasovnih asistenata od ove verzije moći da komuniciraju sa uređajem čak i kada je zaključan Windows 10 ekran. Korisnici nove 1909 verzije će tokom januara iduće godine dobiti novi Chromium bazirani Edge internet pretraživač.

Spomenimo i da su Windows 10 ver.1903 i 1909 jedine oficijelne verzije sa zvaničnom podrškom i optimizacijom za bolju iskorišćenost višejezgarne arhitekture  10. generacije Intel Core procesora na bazi Ice Lake, Comet Lake i Caskade Lake-X jezgara, kao i AMD Ryzen 3000 serije procesora.

Izvor: www.benchmark.rs