You are here

Čokoladna poslastica

Sastojci

  • 2 šoljice brašna
  • 2 kašike šećera
  • ¼ kašičice soli
  • ¾ šolje maslaca
  • 1 jaje
  • 2 kašike vode
  • 1 šolja slatke pavlake
  • ½ šolje mleka
  • 1 ½ šolje narendane čokolade
  • 2 kašike šećera
  • ¼ kašičice soli
  • 2 jaja

Priprema

Pomešajte brašno, šećer i so. Dodajte maslac i mesite dok ne dobijete ujednačene mrvice. Potom dodajte žumanca i vodu, pa mesite zajedno dok dobijete kompaktno testo. Oblikujte kuglu i odložite u frižider na 30 minuta. Nako toga, razvaljajte u krug i smestite u kalup.

Pecite oko 30 minuta na 180 stepeni sa folijom, pa još 8 bez folije. U šerpi zagrevajte pavlaku do ključanja, zatim sklonite sa ringle pa umešajte naseckanu čokoladu i mešajte dok se ne rastopi.

Dodajte šećer i so. Umutite jaja i dodajte ih čokoladi. Ulijte mešavinu na ohlađeni tart i pecite na 190 stepeni 15 do 20 minuta, dok površina postane kruta i sjajna.

Preuzeto sa: www.najbolji-recepti.com