You are here

Trikovi za brze jutarnje frizure

Ah, opet taj alarm za ustanjanje! Ne postoji ništa bolje za dobro raspoloženje od mogućnosti da se ujutru bar malo posvetite sebi, pa da opušteno i lagano krenete u novi dan i ne postoji ništa što može pokvariti to raspoloženje kao jutarnji alarm.

Naravno, svaka žena bi volela da dan započne opuštajuće, uz dozu jutarnjih vežbi, zatim laganim pijuckanjem kafice i ulepšavanjem svog izgleda, ali to na žalost, često nije izvodljivo. Život jedne savremene žene je naprosto takav – često uveče kasno leže, pa ujutru teško ustaje i grabi svaki minut da sebi priušti još malo sna. Zato posle nema dovoljno vremena da lagano započne dan, nego od ranog jutra kreće u jurnjavu sa realnošću, a o jutarnjem pravljenju frizure, koje je mnogim ženama pravi užitak, retko kad i da razmišlja.

Zato smo sigurni da će Vam neki trikovi za brze jutarnje frizure dobro doći. Ako tražite način da sredite Vašu frizuru bez da skratite spavanje, saveti za jutarnje frizure koje Vam dajemo u ovom tekstu će zasigurno ubrzati stvari. Ovo su najbolji načini da potrošite „minimalno vremena, uz minimalno truda“ za vašu lepu frizuru na početku novog dana.

Brzo kovrdžanje

Ukoliko volite da je Vaša kosa potpuno uvijena ili barem valovita, a nemate dovoljno vremena za uvijanje kose, (razumemo Vas, to bi značilo da se probudite dodatnih 45 minuta ranije ujutro), onda je ovo pravi trik za Vas. Ubrzajte proces tako što ćete podići kosu u konjski rep koji ćete podeliti na dva dela. Potom uzmite uvijač ili peglu za kosu, te uvijte jedan pa drugi deo. Na ovaj način ćete dobiti lagane valove, koji super izgledaju, a za koje ne treba puno vremena, te pravljenje frizure ide puno brže nego pojedinačno uvijanje pramen po pramen.

Šampon za suvo pranje kose

Svi znamo da je šampon za suvo pranje spasilački proizvod za kosu, ali zahteva vremena da se fino utrlja u teme tako da ne ostanu beli tragovi. Umesto da čekate jutro, preporučujemo da suvi šampon nanesete uveče, pre nego što krenete na spavanje. U suštini, teme se najviše masti noću. Na ovaj način šampon će upiti višak masnoće dok Vi budete spavali, a ujutro ćete se probuditi sa osveženom i oživljenom kosom.

Prethodno uvijeni pramenovi

Ako ste ljubitelj uvijene kose i ekstenzija, ovaj trik je pravi za Vas. Jednostavno uvijte ekstenzije noć pre, te ih odložite negde da se frizura ne pokvari. Kada se probudite, sve što trebate jeste da umetnete ekstenzije u kosu. Veštačka kosa duže ostaje uvijena, tako da svoje ekstenzije možete iskoristiti nekoliko puta pre nego ih opet uvijete.

Na pola svezana kosa

Imate momente kada Vam kosa ne stoji dobro puštena, ali ni kad je pokupite u rep ne izgleda puno bolje. Međutim, neuredan, na pola svezan rep je idealna frizura ovih dana. Pokupite gornji deo kose, pa ga umotajte u punđu. Ovo posebno deluje na kosi drugog ili trećeg dana nakon pranja, kada se ona malo izmasti, i pomoći će da se kosa bolje drži i da ima bolju teksturu.