You are here

Mesna zajednica „Centar II“ juče, danas, sutra-2021.g

Zamenik predsednika MZ Centar II
Renovirano igralište kod O.Š. „J.J. Zmaj"
Ulica Petefi Šandora

Prošle sedmice posetili smo Mesnu zajednicu „Centar II“ gde smo ljubazno dočekani od strane zamenika predsednika saveta Gorana Ćurića, pošto predsednik Miroslav Cicmil usled brojnih obaveza nije mogao da nas primi. U ovoj MZ novo rukovodstvo je stupilo na snagu 2019.godine, savet broji 15 članova, a sekretar MZ je Miloš Nikolić.

Na samom početku Ćurić nam je u kratkim crtama ispričao šta je urađeno u protekloj godini i na početku ove:

- U prethodnom periodu smo uspeli dosta toga da uradimo unatoč problemima zbog pandemije. U nekoliko ulica smo uradili presvlačenje asfalta zajedno sa trotoarima, a to su ulice Matka Vukovića, deo Petefi Šandora, Trg žrtava fašizma i Rudić ulica. Urađena je rekonstrukcija  ulice Maksima Gorkog koja se graniči sa Mesnom zajednicom „Centar III” i rekonstrukcija ulice Braće Majera koja se graniči sa Mesnom zajednicom Dudova šuma. Takođe je u potpunosti rekonstruisana Harambašićeva ulica,tj. urađena je   kanalizaciona mreža i sanirane su rupe koje su predstavljale problem oko crkve sv. Terezije. U nekoliko navrata je popravljano dečije igralište kod O.Š. „J.J.Zmaj“. Na radost dece i njihovih predavača u većini škola uspeli smo da izmenimo PVC stolariju kao i da na nekim promenimo spoljašnost same škole, tj.izradu nove fasade. U saradnji sa Gradom pokušaćemo sagraditi I fiskulturnu salu u okviru O.Š. „Đuro Salai”. Preko cele godine zahvaljujući Javnom komunalnom preduzeću Čistoća i zelenilo redovno uređujemo sva tri parka na teritoriji naše Mesne zajednice kako bi očuvali našu okolinu i pružili jednu lepu sliku, na zadovoljstvo cele Subotice, jer se mi ipak nalazimo u samom centru gde za većinu turista činimo ogledalo našeg Grada. Gerontološki klubovi u ulici Žarka Zrenjanina i Petra Drapšina su renovirani, kako bi naši stariji sugrađani imali što prijatniji ambijent i mogli kvalitetno da provode svoje vreme.

U nastavku razgovora zamenik predsednika MZ je govorio o problemima u MZ: 

-Što se tiče problema ove mesne zajednice oni su nešto drugačiji i manje izraženi u odnosu na neke druge pogotovo prigradske Mesne zajednice. Trudimo se da saniramo svaki veći problem, a one manje rešavamo u hodu na zadovoljstvo svih stanovnika Mesne zajednice i razgovaramo sa građanima na licu mesta. Uglavnom se problemi rešavaju po prijavama građana i trudimo se da svakome izađemo u susret i otklonimo problem u najkraćem mogućem roku.

U daljem razgovoru Goran nam je taksativno naveo planove  za naredni period:

- rekonstrukcija ulica Žarka Zrenjanina, Svetozara Miletića, Petra Drapšina zajedno sa fasadama

- praćenje već izgrađene putne mreže preko Javnih preduzeća

- intervencije tj. popravke nastalih oštećenja

- popravke klupa

- postavljanje rasvete

-postavka ležećijh policajaca i saobraćajnih znakova

- obeležavanje pešačkih prelaza na mestima gde je to neophodno i pojačavanje postojećih.

 

 

Na kraju razgovora Goran je istakao:

- Godinama unazad  smo organizovali zdrastvene preglede pod nazivom Bazar zdravlja za naše najstarije sugrađane, što  ćemo praktikovati i u budućnosti ukoliko situacija sa korona virusom bude to i dozvolila. Važno nam je da se rade preventivni pregledi, kako bi uspeli što bolje da sačuvamo našu stariju populaciju. Imamo stalnu i divnu saradnju sa Gerontološkim centrom, Crvenim krstom, Domom zdravlja i Udrženjem penzionera u praćenju stanja i pomaganju u preduzimanju zdrastvene i socijalne zaštite. Za najugroženije sugrađane koji nisu u mogućnosti da priušte sebi određene potrepštine organizujemo u saradnji sa Gradom i ostalim ustanovama jednokratne pomoći u vidu podele paketa, odevnih predmeta, zimnice, ogreva i svega onoga neophodnog. Određenom broju ljudi na raspolaganju je i Narodna kuhinja. Osim pomoći koje rado pružamo želim da naglasim da su vrata Mesne zajednice otvorena za svo stanovništvo, kojem ćemo se rado odazvati na poziv, ne samo oko problema same MZ nego i u vidu drugih vrsta pomoći poput socijalne i pravne . Osluškujemo potrebe naroda, usmeravamo ih i dajemo sve od sebe da rešimo svaki problem jer smo zbog toga i ovde!“

 

Su Nedeljnik se zahvaljuje zameniku predsednika MZ „Centar II” Goranu Ćuriću na gostoprimstvu i izdvojenom vremenu.

 

 

Grad: