You are here

Sarmice od tikvica u pavlaci

Potrebni sastojci:

  • 1 mlada tikvica
  • 3 jajeta
  • 5 kašika brašna
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 šargarepe
  • po ukusu so
  • po ukusu suvi biljni začin
  • po ukusu mleveni biber
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 200 g kačkavalja

Priprema:

Tikvice ogulimo i nasečemo na listiće, posolimo i ostavimo da odstoje 5 minuta. Valjamo u brašno, pa u izbućkana jaja i pržimo na ulju i vadimo na ubrus da upije višak masnoće. Meso izdinstamo sa rendanom šargarepom i usitnjenim crnim lukom, začinimo po ukusu. Rasporedimo smesu po dužini tikvice i urolamo, pa zatim ređamo u vatrostalnu činiju. Prelijemo pavlakom za kuvanje i stavimo u rernu na 180C oko 15 minuta. Potom, izvadimo pospemo rendanim kačkavaljem i pečemo još 5 minuta dok se kačkavalj otopi.