Potrebni sastojci:
- 1 mlada tikvica
- 3 jajeta
- 5 kašika brašna
- 300 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 šargarepe
- po ukusu so
- po ukusu suvi biljni začin
- po ukusu mleveni biber
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 200 g kačkavalja
Priprema:
Tikvice ogulimo i nasečemo na listiće, posolimo i ostavimo da odstoje 5 minuta. Valjamo u brašno, pa u izbućkana jaja i pržimo na ulju i vadimo na ubrus da upije višak masnoće. Meso izdinstamo sa rendanom šargarepom i usitnjenim crnim lukom, začinimo po ukusu. Rasporedimo smesu po dužini tikvice i urolamo, pa zatim ređamo u vatrostalnu činiju. Prelijemo pavlakom za kuvanje i stavimo u rernu na 180C oko 15 minuta. Potom, izvadimo pospemo rendanim kačkavaljem i pečemo još 5 minuta dok se kačkavalj otopi.