You are here

Posetite Amazonico restoran u Madridu i osećajte se kao da ručate u sred prašume

Amazonska prašuma, poznata pod nazivom pluća sveta, poslužila je Sandru Silvi i njegovoj partnerki Narti Seco kao inspiracija za restoran prikladnog naziva - Amazonico.

Amazonico je pre tri godine otvoren u Madridu i odmah je postao hit mesto u Španskoj prestonici gde se mogu sresti brojne slavne ličnosti koje ga obožavaju i zbog gastronomske ponude i zbog divnog enterijera.

Amazonico je putovanje uz reku Amazonu kroz Brazil, Kolumbiju i Peru - tim rečima je svoj restoran, koji se za mesec dana otvara i u Londonu, opisao Silva. Restoran se reklamira pod sloganom Dobrodošli u džunglu, a dovoljan je jedan pogled na unutrašnjost da i Vam bilo jasno i zbog čega takav slogan. Prosotorom dominiraju zelena i zlana boja, sa plafona restorana visi bujno lišće, a ukrasne egzotične životinje i razne biljke koje su svuda doprinose celokupnom ambijentu i atmosferi.

Uređenje restorana u skladu je sa internacionalnom kuhinjom koja spaja recepte i jela iz različitih zemalja, od Brazila do Japana, Argentine, Indije, Perua i Kine. Na jelovniku se mogu naći i neka iznenađenja poput egzotičnih prolećnih rolnica sa sosom od mente i kobe govedine. U podrumu restorana se nalazi jazz klub u kome su svake večeri žive svirke.

Osim u Londonu, Amazonico se uskoro otvara i u Dubaiju, gde će sigurno biti pravi hit.