You are here

Superliga u fudbalu se nastavlja 30. maja, Spartak gost u Inđiji

Superliga u fudbalu se nastavlja 30. maja, Spartak gost u Inđiji

Takmičenje u Superligi Srbije nastavlja se 30. maja i igraće se samo preostala četiri kola ligaškog dela. Nema plejofa i plejauta, ali će od sledeće sezone biti proširenje lige na 18 članova.

Fudbalsko prvenstvo Srbije u Linglong Superligi nastaviće se 30. maja, bez plej-ofa i plej-auta, tako da će se do kraja igrati samo četiri preostala kola regularnog dela,  takva odluka doneta je na sednici Odbora za hitna pitanja FSS, koja je održana u Staroj Pazovi.

Za ovaj format takmičenja glasalo je 11 klubova, dok je njih pet bilo protiv, odnosno da se igraju i plej-of i plej-aut. Prestavnici Spartaka, Crvene zvezde, Partizana, Čukaričkog i Radničkog su bili za to da se igra svih 11 kola do kraja.

Usvojen je i kalendar za nastavak prolećnog dela sezone prema kome će se 27. kolo igrati 30. maja, a poslednje je na programu 20. juna.  Kada je reč o formatu za sledeću sezonu, obaviće se dodatne konsultacije sa klubovima Super i Prve lige Srbije.

Klubovi su u ponedeljak nastavili sa treninzima, ali pod posebnim merama zbog pandemije korona virusa. Pre odlaska na prinudnu pauzu Crvena zvezda je zauzimala pvo mesto na tabeli sa 11 bodova više od Partizana, treća je Vojvodina, slede TSC, Čukarički, Radnički, Spartak je bio na sedmom mestu sa 37 bodova, zatim slede Mladost, Voždovac, Radnik, Proleter, napredak, Javor, Inđija, Rad i Mačva.

„Golubove“ čekaju okršaji sa Inđijom, Partizanom, Mačvom i Napretkom, koji će se igrati bez prisustva publike.

Lige amaterskog ranga, Srpske i lige nižeg takmičarskog ranga, završene su zaključno sa 15. martom 2020. godine i neće se nastaviti. Isto važi i za lige mlađih kategorija Fudbalskog saveza Srbije.

Napredovanje u viši i ispadanje u niži rang, biće primenjeno shodno propozicijama kako je ranije bilo predviđeno. Neće biti plej-ofa i plej-auta, niti direktnog ispadanja. Poslednji i pretposlednji klub igraće baraž za Super ligu, sa trećim i četvrtim iz Prve lige. Elita bi od predstojećeg leta trebalo da bude proširena na 18 članova. Prvak i drugoplasirani iz prvoligaškog društva, prema zamišljenom planu, obezbediće direktan plasman u Super ligu.

Kup Srbije igraće se po planu. Posle žreba četvrtfinalnih parova, slede tri runde do konačnog pobednika, a igraće se po jedna utakmica. Termini su 3. jun za četvrtfinale, sedam dana kasnije polufinale, dok je finale zakazano za 24. jun

Na predlog sportskog sektora, navodi se iz FSS-a, doneta je odluka da se uputi odgovor UEFA u vezi sa tri ponuđena scenarija za igravanje baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo i da se predloži da se obe utakmice (polufinale sa Norveškom i eventualno finale) igraju u novembarskom terminu.

Izvor: www.subotica.com

Grad: