You are here

Spartakovi plivači osvojili 19 medalja na Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore i seniore

Spartakovi plivači osvojili  19 medalja  na Otvorenom prvenstvu Srbije za juniore i seniore

Od 9. do 11. marta Beograd je bio domaćin Otvorenog prvenstva Srbije u plivanju za juniore i seniore na kojem je nastupilo preko 440 takmičara iz 49 klubova Poljske, Slovenije, Turske i Srbije, među kojima su se nadmetali i plivači Spartaka. Subotičani su nastupili sa devet takmičara, tri juniora i pet juniorki, dok su u konkurenciji seniora imali samo jednog predstavnika. Prema očekivanom plivači Spartaka su ostvarili sjajne rezultate i našli se u samom vrhu. Osvojili su ukupno 19 medalja, od toga 5 zlatnih, sedam srebrnih i četiri bronzane u pojedinačnoj konkurenciji, dok su u štafeti osvojili srebro i dve bronze.

U pojedinačnoj konkurenciji medalje su osvojili:
- Anja Zubelić, juniorska prvakinja Srbije u disciplini na 50 m prsno, osvajačica srebrnih medalja u disciplini 100 i 200 prsno, 200 mešovito i bronze 50 prsno (apsolutna kategorija) i 300 mešovito.
- Petra Bejusz, srebrna na 400 mešovito i bronzana na 200 leđno u kategoriji juniorki.
- Adreil  Hajgoš, juniorski prvak Srbije u disciplinama 100 i 200 delfin i osvajač srebrnih medalja na 50 kraul i 50 delfin.
- Jovana Đurić, seniorska prvakinja Srbije u disciplini 800 i 1500 kraul, osvajačica srebrne medalje na 200 kraul i bronzane na 200 delfin.

U štafetnim trkama u juniorskoj konkurenciji Spartak je osvojio tri medalje u sastavu Iva Kujundžić, Petra Bajusz, Teodora Der i Anja Zubelić u disciplini 4x200 kraul srebrnu medalju i dve bronzane u disciplinama 4x100 kraul i 4x100 mešovito. Pored osvajača medalja boje Spartaka na Otvorenom prvenstvu su branili Veljko Tutić, Vukašin Vukanić, Teodora Der i Marta Megađa. Trener ekipe je Bojan Race.

Grad: