You are here

Spartakovi hokejaši na rolerima uspešni na kupu Srbije

Spartakovi hokejaši na rolerima uspešni na kupu Srbije

Prošle nedelje je u sportskom centru „Crna rupa“ u Beogradu, odigran Kup Srbije 2018. u inline hokeju za selekcije U10, U12 i U15, pod pokroviteljstvom Saveza hokeja na ledu Srbije. U sve tri kategorije su učestvovale po 4 ekipe - NS Stars (Novi Sad), Vojvodina (Novi Sad), Orlovi (Beograd) i Spartak (Subotica), i igralo se po principu "svako sa svakim".

Prve su na teren izašle selekcije U10, koje su igrale svoje utakmice po širini terena (dve utakmice u isto vreme), igralo se 3 na 3, i ove utakmice su bile bez zvanične rezultatske evidencije i bez proglašenja pobednika na kraju turnira, jer je u ovom uzrastu najvažnija promocija i popularizacija ovog nadolazećeg sporta, najsrodnijeg hokeju na ledu, koji je "osnova" i baza svim ovim takmičarima.

Spartak U10: Kujundžić Nikola, Brestovac Relja, Rajković Marjan, Anđelković Luka, Sabo Rac Emil i Kostić Vuk. Trener: Kolarić Aleksandar.

Selekcije U12 su svoje utakmice igrale "4 na 4", na normalan/veliki teren i tu su se već mogle videti prave utakmice, pune naboja i lepih osmišljenih akcija, uigranih kombinacija i svega što krasi ovaj sport. Posle svih odigranih utakmica u ovoj uzrasnoj kategoriji, kao osvajači Kupa Srbije za 2018.  su izašli hokejaši subotičkog Spartaka sa sve tri ostvarene pobede (Vojvodina 3:0, NS Stars 5:3 i Orlovi 1:0) čime je odbranjen naslov i titula osvojeni i u prošloj sezoni u ovoj kateoriji.

Spartak U12: Sabo Rac Albert, Vučinić Vasilije, Benčić Anastasija, Pećerić Slaven, Rac Sabo Hanna, Kuntić David, Vaštag Ivett, Temunović Vanja, Kukaras Luka, Brestovac Relja i Kujundžić Nikola. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Završetak sportskog dana je bio rezervisan za selekcije U15, koje su prikazale izuzetan nivo kvaliteta inline hokeja za svoj uzrast i gde je viđeno nekoliko izuzetno uzbudljivih, neizvesnih i dinamičnih utakmica, naročito u borbi za treće mesto između novosadskih NS Stars i Vojvodina (pobeda NS Stars na penale, posle regularnih 2:2), odnosno u velikom finalu između beogradskih Orlova i subotičkog Spartaka, koji je do 5 minuta do kraja bio u apsolutnom egalu (1:1), da bi pred kraj meča igrači tima iz Beograda pokazali veću smirenost i bolju realizaciju, za ukupnu pobedu od 5:1 i zasluženo osvojeni Kup Srbije u inline hokeju u selekciji U15 za sezonu 2018.

Sastav Spartak U15: Sabo Rac Albert, Sabo Rac Maksim, Vučić Aleksa, Sekulić Elena, Kostić Luka, Vučinić Vasilije, Antonijević Aleksandar, Rac Sabo Lilla, Kuntić David, Rajković Martin i Pećerić Slaven. Treneri: Brestovac Uroš i Kolarić Aleksandar.

Grad: