You are here

Pobednici 3 na 3 basket turnira – “Zmajevi”

Pobednici 3 na 3 basket turnira – “Zmajevi”

Turnir Prvenstva Srbije i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, podržan od strane nacionalnog košarkaškog saveza i FIBA, završen je pobedom beogradske ekipe "Zmajevi", koji su u seniorskom finalu bili bolji od domaćina turnira, ekipe "Lični 3x3".

Učestvovalo je 18 ekipa, igralo se u šest grupa. Dobrim nastupima u sebiorskoj konkurenciji do finala se probila subotička ekipa “Lični 3x3”, ali nažalost tu je i stala s obzirom da nije imala snage da se u odlučujućem meču nosi sa odličnom ekipom “Zmajeva” koja je pobedom od 21:11 došla do trofeja i najvrednije novčane nagrade. Beograđani su ostavili vrlo lep utisak tokom celog turnira, ali ni da su domaći ušli u nešto neizvesniju završnicu ne bi bilo nezasluženo.

Pre seniorskog finala za titulu u juniorskoj konkurenciji borile su se dve subotičke ekipe "Spartak3x3" i "Srejo".  U ovom finalu slavila je ekipa "Srejo" sa 21:18. Kvalifikacioni turnir juniora odigran je dan ranije, u petak.

Ekipu "Lični 3x3" činili su: Stefan Ljubenković, Aleksandar Danilović, Miljan Bocka i Veljko Brkić. Finalisti u juniorima, ekipa Spartak 3x3 bila je u sastavu: Njegoš Milović, Dušan Simjanoski, Srđan Kopunović i Stefan Bjelić, dok je "Srejo" trijumfovao sa ekipom koju su činili Đorđe U., Aleksa S., Luka Z., Petar M.

 

Grad: