You are here

Plivači Spartaka ostvarili odlične rezultate na tri takmičenja

Plivači Spartaka ostvarili odlične rezultate na tri takmičenja

Plivači Spartaka nadmetali su se na tri plivačka mitinga gde su ostvarili odlične rezultate u različitim uzrasnim kategorijama. Subotičani su osvojili ukupno 26 medalja.
U Senti na Međunarodnom plivačkom mitingu Subotičani su osvojili ukupno 18 medalja. Na plivačkom maratonu održanom u Brčkom na Savi, u trkama na 10 i dva kilometra takmičari Spartaka osvojili su tri zlatne medalje na 10 i dve na deonici od 2 kilometra. Na Dunavu u Apatinu održano je nadmetanje na tri kilometra, gde su se Spartakovi plivači okitili sa tri medalje. U Senti je održan 40. Međunarodni plivački miting na kojem je nastupilo 250 takmičara iz 20 klubova iz Srbije, Mađarske i Hrvatske. Spartak je nastupao sa podmlađenim sastavom i osvojio ukupno 18 medalja, od toga pet zlatnih, sedam srebrnih i šest bronzanih.
Osvajači medalja u individualnoj konkurenciji su:
Leon Hemi - zlatna u discipline 50 kraul i bronzana na 50 delfin,
Boris Boršoš - zlatna na 50 prsno i srebrna na 50 kraul,
Tea Mut - zlatna na 50 leđno i srebrna na 50 kraul,
Jana Mut-  zlatna na 50 prsno i srebrna na 50 kraul,
Miša Novović- je osvojila zlatnu na 50 delfin i srebrnu na 50 kraul,
Srđan Matković - srebrna medalja na 50 leđno,
Aleksa Ristić - srebrna na 50 prsno,
Petra Botka - srebrna medalja na 50 prsno,
Vanja Macanko je osvojio bronzanu medalju na 50 prsno,
Đorđe Peić Tukuljac -  bronzana na 50 prsno,
Elena Dulić - bronzana na 50 leđno,
Petra Novović - bronzana na 50 leđno i
Nađa Skenderović - bronzana na 50 prsno.

Na trećem Međunarodnom plivačkom maratonu u Brčkom, u trci na 10 kilometara (olimpijska disciplina)  Jovana Đurić s vremenom 1 sat i 31 minut postala je apsolutni pobednik , Filip Zavišić koji je stazu isplivao za 1 sat i 35 minuta takođe je prvi stigao na cilj u kategoriji kadeta, dok je Slobodan Božin u kategoriji veterana osvojio zlatnu medalju. Veterani Spartaka Ana Vukičević i Ištvan Priboj u trci na 2 kilometra  zauzeli su prva mesta. U  Apatinu na 19. Dunavskom maratonu u disciplini 3 kilometra,  Filip Zavišić je zauzeo prvo mesto u kategoriji kadeta, a isti rezultat su ostvarili i plivači veterani Ana Vukičević i Ištvan Priboj u svojim starosnim kategorijama.

Grad: