You are here

Održane sedme SuTeam Olimpijske igre dece

U mlađim uzrasnim nivoima medalja na takmičenjima nema toliko veliki značaj, ali sama prilika da se deca druže, takmiče i raduju vrede kao i osmesi i ushićenje koje budu produkt toga, a sve su to prelepe uspomene. Tradicionalne SuTeam Olimpijske igre dece, sedme po redu, održane su u sportskoj sali MESŠC-a koje su ove godine okupile blizu tri stotine dece uzrasta od 2007. do 2013. godišta. Deca su se takmičila u raznim sportskim igrama i veštinama prilagođenim njihovom uzrastu, dok su ih sa tribina roditelj

U mlađim uzrasnim nivoima medalja na takmičenjima nema toliko veliki značaj, ali sama prilika da se deca druže, takmiče i raduju vrede kao i osmesi i ushićenje koje budu produkt toga, a sve su to prelepe uspomene.

Tradicionalne SuTeam Olimpijske igre dece, sedme po redu, održane su u sportskoj sali MESŠC-a koje su ove godine okupile blizu tri stotine dece uzrasta od 2007. do 2013. godišta. Deca su se takmičila u raznim sportskim igrama i veštinama prilagođenim njihovom uzrastu, dok su ih sa tribina roditelji snažno bodrili.

Predsednik udruženja „SuTeam“ Srđan Dakić koji je organizator ove sada već vrlo posećene sportske manifestacije za najmlađe, kaže da je cilj takmičenja da naše najmlađe sugrađane upoznaju sportom, olimpizmom , olimpijskim pokretom, takmičenjem i zdravim načinom života.

Organizovati ovakvu manifestaciju i pobrinuti se da svi budu zadovoljni nije nimalo jednostavno, ali ekipa okupljena oko sportskog udruženja "SuTeam" daje svoj maksimum, a tu je naravno neizbežna podrška onih kojima se iz godine u godinu zahvaljuju.

Takmičenje je predviđeno za decu predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, pored dece iz Subotice iz godine u godinu broj zainteresovanih se širi pa tako ova manifestacija ima i goste iz regiona.

Ovogodišnje Olimpijske igre dece činilo je 289 takmičara podeljenih u 5 kategorija, odnosno deca rođena 2013, 2012, 2011, 2010-09, 2008-07.

Grad: