You are here

Košarkaši Spartaka otvorili sezonu pobedom nad Svetim Đorđem

Košarkaši Spartaka otvorili sezonu pobedom nad Svetim Đorđem

Košarkaši Spartaka u potpuno novom sastavu, sa tek nekolicinom igrača iz prošle sezone, savladali su ekipu Svetog Đorđa iz Žitišta rezultatom 72-58, na premijeri Druge lige Srbije. Oko 170 gledalaca prisustvovalo je prvom meču u novoj sezoni koji su sinoć u Hali sportova odigrali Spartak i Sveti Đorđe. Iako je bilo nemoguće predvideti snagu i kvalitet ovih ekipa na startu sezone, Spartak je odigrao nešto koncentrisanije i odlučnije, te zasluženo slavio u Subotici, bez većih uzbuđenja. Malo bolji poznavaoci košarke trebalo bi da se sećaju gostujuće ekipe iz prošle sezone s obzirom da u momci iz Žitišta napravili svojevrsnu senzaciju i kao "trećeligaš" preko ekipe "Vojvodine" izborili učešće na završnom turniru Kupa Srbije. Iz te ekipe sinoć nisu igrala samo dva igrača. Subotičani su u ovom meču nastupili sa tek 9 igrača, najmlađi 18-godišnji Dušan Simjanovski, a najstariji i najiskusniji Krstanović sa 37 godina života, većina igrača je između 20 i 24 godine. Očigledno je strategija kluba da u ovom rangu, u ovoj sezoni, daju prednost mladim igračima, deci iz Subotice, što je svakako dobar primer i zalog za budućnost.
Najefikasniji kod domaćih bio je Barna sa 22 poena, 16 skokova i 4 asistencije. Odmah iza njega bio je najiskusniji, kapiten Krstanović,  sa 16 poena i 11 skokova.Kod gostiju istakao se Tomić sa 18 poena i 5 skokova, koji je ujedno bio jedini dvocifreni.

Spartak - Sveti Đorđe 72:58

(15:11, 16:15, 25:15, 16:17)

Spartak: Zoran Krstanović 16, Dejan Petrov 12, Nenad Cvjetković 6, Aleksa Kuridža, Matija Radošević 6, Filip Barna 21, Saša Gazibegović 4, Stefan Bijelić 3 i Dušan Simjanovski 4.

Ubedljivo najiskusniji igrač Spartaka, Zoran Krstanović, sagledao je prvi meč Spartaka u novoj sezoni.

- Meč na otvaranju sezone donosi najveću tenziju, ekipa je mlada, značajno promenjena u odnosu na prošlu sezonu, zato nam je jako dobro da smo počeli pobedom, što će nam dati dodati elan u nastavku. - kaže Krstanović.

Izvor: www.subotica.com

Grad: