You are here

Fudbaleri Spartaka ŽK počeli pripremu za novu sezonu

Fudbaleri Spartaka ŽK počeli pripremu za novu sezonu

Spartak Ždrepčeva krv počeo je pripreme za novu sezonu i kvalifikacioni ciklus za međunarodnu scenu okupljanjem  na Gradskom stadionu. Sportski direktor Ljubiša Duneđerski i šef struke Vladimir Gaćinović sa saradnicima su pozdravili igrače i istakli ciljeve za predstojeću sezonu.

Gaćinović kaže da imaju ambicije da budu na nivou prethodne sezone, ali to svakako neće biti lako. Ciljevi i želje su im da igraju moderan napadački fudbal, da budu stabilni superligaši, ako im se ukaže prilika da se plasiraju u gornji deo tabele, a uz sve da promovišu mlade fudbalere što im je najvažnije, ali da rezultati ne trpe. Problem im je još i što ne znaju ko će ih napustiti, osim Nikolić Nemanje. Vladimir Gaćinović još kaže da ima naznaka da će otići još neko od igrača, ali to još nije tačno definisano. Dodaje da moraju da idu korak po korak i ubličavaju tim, da je uvek teško kada se pravi nešto novo i da bi bio presrećan da zadrže jedan broj igrača koji su činili prošle sezone ekipu. Situacija je takva da se mnogo većih klubova interesuje za igrače Spartaka i zbog toga ih je teško zadržati. Od pridošlica koji su stigli tu je Ivan Racković iz pljevaljskog Rudara, Benjamin Demair koji je reprezentativac Makedonije. Gaćinović ističe da imaju grupu igrača koji su na probi i nada se da će se neko od njih nametnuti i zaslužiti dres Spartaka u narednom periodu.

Šef štručnog štaba ukratko je izneo plan priprema koji očekuje plave „golubove”.

- Prve dve nedelje ćemo raditi u Subotici, gde ćemo trenirati dva puta dnevno, a potom 20. juna putujemo na Zlatibor i ostajemo do 3. Jula. Tamo ćemo početi sa odigravanjem kontrolnih utakmica. Neke mečeve smo već dogovorili, a za preostale tražimo protivnike. Cilj je da se što bolje uigra ekipa. Nemamo mnogo vremena, a obaveza je previše . Prva evropska utakmica je već 12. jula. Taj prvi meč u Evropi može da nam donese mnogo toga. Sve to zavisi od našeg stanja u kakvom budemo i protivnika kojeg izvučemo – rekao je šef struke Spartaka.

Na okupljanju su se pojavila 32 igrača. Osim Nikolića koji je zvanično već prešao u Partizan skoro kompletan tim iz prethodne sezone je došao na prozivku, ali i mnogo novih igrača, kao i oni sa pozajmice i iz omladinskog pogona. Prvog dana rada izostali su Nobrou Šimura koji će se sutra priključiti ekipi, Nemanja Tekijaški i Miloš Ostojić.

- Kao i svake sezone, naše ambicije su da budemo stabilan superligaš koji se bori za plej – of. Prioritet  je i dalje baziran na stvaranju i afirmaciji mladih igrača. Spartak neće da bude epizodista u Superligi i cilj je da se ponovi ono što je urađeno prošle sezone. Verujem da zajedničkim snagama od rukovodstva kluba do nas, sportskog sektora da ćemo u tome i uspeti i pokazati da se u Spartaku radi kako treba – istakao je Ljubiša Dunđerski , a potom se dotakao teme prelaznog roka: – Što se tiče pojačanja, u pregovorima smo sa nekoliko igrača koji bi zaista bili pojačanje, ali sve zavisi od odlazaka. Trenutno nas je napustio Nemanja Nikolić i prešao u Partizan, a što se tiče ostalih postoji mogućnost da još neko ode. Imamo igrače na probi i svi oni koji su tu nisu slučajno došli u Suboticu, već to znači da su zanimljivi za Spartak i tu su da bi ih videli. Na osnovu odlazaka, tako će biti i dolazaka jer nam je cilj da igramo dobar fudbal, budemo bitni u našem prvenstvu i izbacimo nekoliko pojedinaca kao protekle sezone, za koje neki ljudi nisu nikad čuli, a preko Spartaka su postali imena i otišli u veće klubove.

Napadač i najbolji strelac „golubova“ u monulom šampionatu, Nemanja Nikolić po okončanju prošle sezone potpisao je ugovor sa Partizanom, a u nedelju je iskoristio priliku i došao u Suboticu na početak priprema, da se pozdravi sa svojim dosadašnjim saigračima i stručnim štabom.

Uz reči zahvalnosti kompletnoj ekipi Nikolić je istakao da su svi saigrači i stručni štab zaslužni za njegov napredak i uspeh. Najbolji igrač iz redova plavo – belih poručio je svim igračima da se trude i bore za ostvarenje sna i da će sigurno u tome uspeti.

Grad: