You are here

Dušan Simjanovski sa reprezentacijom Srbije u basketu obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo

Dušan Simjanovski sa reprezentacijom Srbije u basketu obezbedio plasman na Evropsko prvenstvo

Juniorska reprezentacija Srbije (U18) obezbedila je plasman na Evropsko prvenstvo u basketu 3x3, četvrtu godinu za redom. Među „orlićima“ značajnu ulogu je imao i naš sugrađanin Dušan Simjanovski, maturant ekonomske škole „Bosa Milićević“.

Nacionalni tim juniora, u sastavu Novak Gole, Luka Novaković, Luka Šarenac i predvođen kapitenom Dušanom Simjanovskim, fenomenalnim partijama kvalifikacionog turnira u italijanskom Rietiju uspeo je da ostvari plasman na Evropsko prvenstvo.

Na startu turnira "orlići" su upisali poraz od Španije, a zatim savladali Veliku Britaniju i Holandiju, čime su sa druge pozicije zakazali susret sa "ljutim" rivalima iz Hrvatske. Polufinalni meč sa "vatrenima" je bio pravi podvig za "orliće" s obzirom da su sa samo tri igrača uspeli da savladaju odlične "susede" i time pečatiraju vizu za Gruziju.

Konačan rezultat meča glasio je 21:14.

Evropsko prvenstvo za juniore održaće se od 6 do 8. septembra u prestonici Gruzije – Tbilisiju. Pored juniora Srbije, u muškoj konkurenciji sa kvalifikacionog turnira u Italiji plasman je obezbedio i domaćin pobedivši reprezentaciju Španije, prvoplasiranu ekipu iz grupe u kojoj je Srbija započela kvalifikacije.

Grad: