You are here

Poziv malim i srednjim preduzećima da se prijave programu podrške digitalnoj transformaciji poslovanja

Digitalna transformacija malih i srednjih preduzeća

Centar za digitalnu transformaciju (CDT) Privredne komore Srbije (PKS), u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojnom agencijom Srbije (RAS), upućuje Javni poziv malim i srednjim preduzećima da konkurišu za podršku u digitalnoj transformaciji poslovanja. Poziv će biti otvoren dok postoje obezbeđena sredstva.

Kako se navodi u saopštenju, u okviru ovog programa zainteresovanim preduzećima obezbeđena je stručna podrška sertifikovanog digitalnog konsultanta za izradu Ekspertske analize i Strategije digitalizacije, koja je 100 odsto, odnosno 50 odsto, finansirana od strane organizatora programa. Nakon završetka ove faze programa, preduzeća dobijaju mogućnost da, uz sufinansiranje u visini od 50 odsto, to jest maksimalno do 5.000 EUR, koje obezbeđuje Razvojna agencija Srbije, primene rešenja razvijena u strategiji.

Preduzeća konkurišu za izradu ekspertske analize i strategije, koje imaju za cilj podizanje nivoa konkurentnosti kroz unapređenje poslovnih procesa, ponude proizvoda i usluga, komunikacije sa potencijalnim i sadašnjim kupcima, efikasnije planiranje finansiranja, podizanje profitabilnosti, kvalitetnije marketinške aktivnosti – kreiranje modernih prezentacija i promocije kompanije. Takođe kompanije će imati za pravo da konkurišu za program RAS-a. koji obezbeđuje sredstva za implementaciju strategije.

Zainteresovana preduzeća se za program prijavljuju popunjavanjem online upitnika dostupnog na web sajtu CDT-a (www.ctd.org.rs) .

Grad: