You are here

Intervju sa: Vladimirom Grahovacem, Igorom Ujvarijem i Milankom Jelačom - MZ "Centar III" - Subotica

MZ "Centar III", Subotica
MZ "Centar III", Subotica
MZ "Centar III", Subotica
MZ "Centar III", Subotica, grafiti, problem

Predstavljamo mesnu  zajednicu “Centar III"

Mesna zajednica “Centar III” je jedna od najurbanijih mesnih zajednica u našem gradu pošto je problem asfaltiranja vodovodne i kanalizacione mreže u najvećoj meri rešen. Ovde stanuje oko 4.500 naših sugrađana a po rečima ljudi iz mesne zajednice taj broj konstantno raste pošto se i u ovom trenutku gradi nekoliko višespratnih objekata. Pitali smo gospodina Vladimira  Grahovca  sekretara  MZ “Centar III”, šta je urađeno u predhodnom periodu,a on je odgovorio: „Najveće investicije po pitanju komunalne infrastrukture u proteklom periodu bilo je  rešavanje  javne rasvete. Kompletno je rekonstruisana rasveta u naselju „Tokio“ dok je na inicijativu naše mesne zajednice postavljeno osvetljenje i u Kumičićevoj ulici kao i u ulici Sonje Marinković. Specifičan problem koji smo indetifikovali a tiče se naše mesne zajednice jeste problem brojnih grafita koji ruže naše naselje. Organizovane su i dve radne akcije gde su naši mladi aktivisti uklanjali te grafite sa zgrada u našem okruženju, a ujedno su i čistili divlje deponije“. Grahovac je ovo izlaganje završio rečima “Sve u svemu naša mesna zajednica je jedna od onih koja konstantno pravi akcije različitog karaktera, od humanitarnih turnira, takmičenja u kuvanju kotlića „Pivčijadu“ i radnih  akcija“.

O planovima za naredni period govorio je zamenika predsednika Saveta MZ “Centar III”  gospodin Igor  Ujvari: “U saradnji sa direkcijom za izgradnju grada pravimo planove za lokaciju novog dečijeg igrališta, a naš je predlog da lokacija bude u ulici Sonje Marinković ukoliko se steknu građevinski uslovi za to. Takođe jedna od većih investicija koju smo predložili jeste i izgradnja tartan podloge na košarkaškom terenu u Prvomajskoj ulici. Na tom mestu se okuplja ogroman broj naših najmlađih sugrađana iz našeg naselja tako da oni svakako zaslužuju kvalitetnije igralište odnosno teren. Moram istaći da smo u ovoj godini u saradnji sa JKP „Čistoća i zelenilo“ podelili preko 600 kanti za smeće vodeći računa interesima stanovnika i u starom delu naše mesne zajednice."

Stanovnica MZ “Centar III” Milanka Jelača ističe zadovoljstvo aktivnostima ove mesne zajednice rečima: “Naša mesna zajednica organizuje veoma često druženje svojih aktivista,članova udruženja penzionera i svih koji dolaze često u prostorije mesne zajednice. Nedavno smo gostovali u Bačalmašu u Mađarskoj gde smo predstavljali našu zemlju pripremajući specijalitete iz Srbije. Krajem oktobra naši penzioneri organizuju "Sunčanu jesen života", gde se uvek okupi veliki broj naših starijih komšija dok mališani iz škole „Žarko Zrenjanin“ naprave lep kulturni program.

Naši sagovornici iz rukovodstva ove mesne zajednice ističu apsolutno jedinstvo u svim odlukama koje donose bez obzira na raznolikost političkih opcija koje čine skupštinu mesne zajednice “Centar III”. Posebno su ponosni na to što su protekle godine obeležili 50 godina od osnivanja svečanom akademijom u Gradskoj kući. Tom prilikom je i prikazan dokumentarni film o pedesetogodišnjem radu ove mesne zajednice. Takođe, vodeći računa o prošlosti ovog naselja, organizovano je prisaćanje na čuvenu diskoteku “Centar III” koja se nekada nalazila u prostorijama mesne zajednice i koja je prestala sa radom pre tri decenije.

Grad: