You are here

Zavičajno udruženje “Hercegovina” pokazalo humanost i ovoga puta

Zavičajno udruženje “Hercegovina”  pokazalo humanost i ovoga puta

Zavičajno udruženje “Hercegovina” iz Subotice shvatilo je težinu i odgovornost trenutka u kome se nalazimo i zajedno sa svojim članovima i prijateljima Udruženja organizovalo humanitarnu akciju za pomoć najugroženijima u Subotici i akciju pomoći zdravstvenim ustanovama u Hercegovini.

Pomoć u vidu prehrambenih paketa za najugroženije pojedince i porodice u Subotici, Zavičajno udruženje “Hercegovina” je realizovalo preko Crvenog krsta, institucije uz čiju pomoć su paketi usmereni prema onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pomoć Domovima zdravlja u svim hercegovačkim opštinama i bolnicama u Trebinju i Nevesinju , odnosi se na pomoć u medicinskoj zaštitnoj opremi, vizirima, maskama, rukavicama i dezinfekcionim sredstvima, odnosno na pomoć u onome što im je najpotrebnije u ovoj pandemiji.

Prema rečima iz Zavičajnog udruženja “Hercegovina” ukupna vrednost ove dve humanitarne akcije iznosi više od 10.000 eura.

Udruženje se ovom prilikom posebno zahvaljuje prijateljima Udruženja, Subotičanima iz Pensilvanije Matku Kureku, Borku Miloševu, Aleksandru Vasiću i njihovom prijatelju Kristy Minier-u, koji su se pridružili akciji pomoći najugroženijima u Subotici i zajedno obezbedili 216 prehrambenih paketa za najugroženije.

Zvičajno udruženje “Hercegovina” je za svoj humanitarni i kulturni rad nagrađivano u više navrata od institucija Republike Srbije i Republike Srpske.

Grad: