You are here

Zaštita vodomera u zimskom periodu

Zaštita vodomera u zimskom periodu

Kada je temperatuta često ispod nule u zimskom periodu, može doći do zamrzavanja vodomera usled nezaštićenih vodomernih skloništa.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ je u obavezi da održava priključne vodovodne cevi do vodomera sa ulične strane, a obaveza potrošača je da brinu o delu kućnog priključka iza vodomera i održavanju vodomernog šahta čistim i dostupnim za očitavanje i eventualne interencije. Iz nadležnog preduzeća navode da je vodomer potrebno zaštiti nekim termoizolacionim materijalom (stiropor, stirodur, mineralna vuna i sl.), ukoliko je postavljen na mestima izloženim negativnim temperaturama ili u prostorijama moje se slabije ili uopšte ne greju. Savet iz „Vodovoda“ sugrađanima koji poseduju objekte u kojima ne borave stalno (vikend kuće) kako bi sprečili zamrzavanje vode je da provere unutrašnje instalacije i vodomere i da zatvore propusni ventil ispred vodomera prema objektu i ispuste vodu iz kućne instalacije.

Sve uočene promene, sugrađani mogu da prijave dežurnoj službi "Vodovoda" na telefone 024-557-711 (24 časa) ili 0800-000-024 (od 7 do 15 časova).

Grad: